5 کاربرد و مزیت اصلی درگاه پرداخت مستقیم

شاید شما هم دیده‌‌‌اید که بعضی از افراد وقتی می‌خواهند محصولی را بخرند، کلی وقت می‌گذارند و به سراغ خرید مستقیم از شرکت مربوطه می‌روند. یعنی اگر شرایط و امکانش را داشته باشند، به جای خرید از نمایندگی‌ها برای تهیه‌ی آن محصول تا یک شهر دیگر هم می‌روند. حالا چرا این مثال را آوردیم؟ برای این‌که بی شباهت به تعریف درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم نیست. در واقع امروزه صاحبان کسب‌وکارهای اینترنتی برای سهولت در انجام تراکنش‌های مالی خود نیاز به استفاده از درگاه‌‌ پرداخت آنلاین دارند.

5 کاربرد و مزیت اصلی درگاه پرداخت مستقیم
پیشنهاد ویژه

هر کدام از این افراد هم اگر شرایط لازم را داشته باشند می‌توانند به سراغ ارائه دهندگان اصلی درگاه‌‌های پرداخت یعنی شرکت‌هایی با نامpsp  بروند در غیر این صورت می‌توانند از طریق شرکت‌های واسط یا همان پرداخت‌یار اقدام به تهیه‌ی درگاه پرداخت واسط کنند. حالا با این تعریف این‌که اصلاً درگاه پرداخت مستقیم چیست و تهیه‌ی آن چه شرایط و مدارکی لازم دارد، موضوعاتی هستند که می‌خواهیم در ادامه‌ی این مطلب به آن‌ها بپردازیم؛ پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید. 

می‌دانید درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم چیست؟

در یک تعریف کلی باید گفت نرم‌افزاری برای خدمات مالی در بستر اینترنت است که می‌توانید برای وب‌سایت خود آن را تهیه کنید تا تمام تراکنش‌های مالی کسب‌وکار شما طوری انجام بشود که مبلغ واریز شده از طرف مشتری‌ بدون واسطه به حساب بانکی شما واریز بشود.

خب البته باید بدانید که کلاً درگاه پرداخت اینترنتی در ایران از طریق شرکت‌های psp  ارائه می‌شوند. در این میان آن دسته از درگاه‌هایی که مستقیماً از طریق این شرکت‌ها و با داشتن شرایط لازم از جمله اینماد و مجوزهای کسب‌وکار در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد درگاه پرداخت مستقیم نامیده می‌شوند.

ارائه دهندگان درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم را بشناسید

در ابتدا باید بگوییم درگاه‌های پرداخت اینترنتی انواع مختلفی دارند مانند درگاه پرداخت ارزهای دیجیتال، درگاه پرداخت شخصی و ... اما نکته این است که تمام این‌ها در دو نوع درگاه‌ پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت واسط یا غیر مستقیم در اختیار درخواست کننده قرار می‌گیرند.

ارائه دهندگان درگاه‌های پرداخت در ایران فقط 12 شرکت با نامpsp  هستند که بانک مرکزی ایران به این دوازده شرکت مجوز لازم برای فعالیت در زمینه‌ی خدمات مالی را داده است.  نظارت بر روی خدمات این شرکت‌ها هم به عهده‌ی شبکه‌ی الکترونیکی شاپرک است. صاحبان کسب‌و کارهای اینترنتی و فروشگاه‌های آنلاین می‌توانند با ارائه‌ی مدارک از طریق این شرکت‌ها برای گرفتن درگاه پرداخت مستقیم برای سایت خود اقدام کنند. اسامی شرکت‌های psp به شرح زیر است:

  • شرکت تجارت الکترونیک پارسیان (تاپ)
  • شرکت کارت اعتباری ایران‌کیش
  • شرکت به‌پرداخت ملت
  • شرکت الکترونیک کارت دماوند
  • شرکت آسان پرداخت پرشین (آپ)
  • شرکت پرداخت الکترونیک سداد
  • شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد
  • شرکت پرداخت الکترونیک سامان
  • شرکت پرداخت نوین‌آرین
  • شرکت سایان‌کارت
  • شرکت فن‌آوا‌ کارت
  • شرکت پرداخت الکترونیک سپهر

5 کاربرد و مزیت اصلی درگاه پرداخت مستقیم

  1. کاربرد اصلی درگاه پرداخت مستقیم این است که مبلغی که مشتری شما برای خرید محصول یا خدمات  بدون هیچ واسطه‌ای یعنی بدون این‌که صفحه‌ی واسطی باز بشود به حساب بانکی خودتان واریز می‌شود و تسویه‌ی حساب تراکنش‌های شما به صورت روزانه انجام می‌شود‌.
  2. در صفحه‌ی باز شده برای تراکنش‌های مالی نام برند شما قابل مشاهده و نمایش است، همچنین در پیامک رمز پویا هم نام برند اضافه می‌شود. خب مسلماً این مورد از آن‌جایی که نوعی تبلیغات به شمار می‌رود و باعث اعتبار بیشتر می‌شود، کاربرد خوبی به شمار می‌رود.

Screenshot_20220326-194038_Word

3.واریز مبالغ خرید می‌تواند به شکل هم‌زمان به چند حساب و به صورت درصدی باشد

3.کارمزد همه‌ی تراکنش‌های مالی صفر است.

5. اطلاعات تراکنش‌های صورت گرفته از طریق وب سرویس ارائه می‌شود.

چه مدارکی برای دریافت درگاه پرداخت مستقیم لازم است؟

  • ارائه‌ی اینماد یا همان نماد اعتماد الکترونیکی برای کسب‌وکارهایی که به شکل  اینترنتی فعال هستند
  • داشتن وب‌سایت برای کسب‌وکارتان
  • دریافت کد رهگیری مالیاتی با ثبت‌نام مالیات درگاه‌های اینترنتی در سازمان امور مالیاتی
  • ارائه‌ی جواز کسب‌وکار یا ارائه‌ی اجاره‌نامه‌
  • احراز هویتی که شامل ارائه‌ی مدارکی مانند کپی شناسنامه، کارت ملی و موقعیت مکانی می‌باشد و برای تمام متقاضی‌های حقیقی و حقوقی لازم است
  • رعایت قوانین کشور و قانون تجارت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران

البته همان‌طور که متوجه شدید داشتن مجوزها و مدارک لازم برای دریافت این نوع درگاه‌ها کمی سخت است از طرفی اگر کمی چشم به اطراف بچرخانیم می‌بینیم که خیلی از افرادی که در بستر اینترنت قدم در راه کسب‌ درآمد گذاشته‌اند، مثلا در اینستاگرام یک فروشگاه آنلاین کوچکی را راه انداخته‌اند تا زندگی‌شان را بچرخانند نه وب‌سایت دارند و نه اینماد و مجوزهای کسب‌وکار. خب  با وجود چالش‌هایی که گرفتن درگاه‌های مستقیم دارد تکلیف این افراد چیست؟ بله... درست است، بهترین گزینه‌‌ی پیش روی این افراد تهیه‌‌ی درگاه پرداخت واسط از طریق شرکت‌های پرداخت‌یار است‌.

شرکت‌های پرداخت‌یار با شرکت‌های psp   قرارداد می‌بنند و مجوز لازم را می‌گیرند تا واسط بین آن‌ها و متقاضی بشوند. برای نمونه شرکت پرداخت یار رایان پی تنها با احراز هویتی و در کمترین زمان درگاه پرداخت مورد نظر متقاضی را در اختیارش می‌گذارد.

البته رایان پی برای کسانی که به طور مثال در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام یا اینستاگرام فعال هستند و وب‌سایتی برای گرفتن درگاه پرداخت ندارند لینک پرداخت اختصاص می‌دهد.

معایب دریافت درگاه پرداخت مستقیم را بشناسید

اگر شما متقاضی درگاه پرداخت اینترنتی مستقیم باشید باید بدانید که این سیستم در کنار مزایا و کاربردهایش معایبی هم دارد که در زیر به ان‌ها اشاره می‌کنیم

  • دریافت درگاه ممکن است زمان‌بر باشد مثلاً  سه تا هفت روز یا حتی دو تا سه هفته‌ی کاری زمان ببرد.
  • مدت پاسخ‌گویی به پیگیری تراکنش ۲۴ ساعت زمان می‌برد.
  • پشتیبانی ۲۴ ساعته وجود ندارد.
  • همه‌ی شرکت‌های psp دارای قابلیت کیف پول نیستند.
  • اگر فعالیت شما در زمینه‌ی خاصی است ارائه‌ی مجوز از سازمان مربوطه به کسب‌وکار ضروری است. 

کلام آخر این روزها که پای خیلی‌ از کسب‌وکارها به دنیای اینترنت کشیده شده‌ است بهترین راه برای انجام تراکنش‌های مالی استفاده از درگاه‌های پرداخت مستقیم یا واسط است. اگر شما هم می‌خواهید سایت خود را به سیستم درگاه اینترنتی مجهز کنید در صورت داشتن اینماد و الزاماتی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شد می‌توانید از طریق شرکت‌های psp   تقاضای دریافت درگاه پرداخت مستقیم بکنید و از مزیت‌های ان از جمله حذف کارمزد بهره ببرید.


ت ت
کدخبر: 74014 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها