خبر مهم برای جاماندگان سهام عدالت در سال 1401/ با این شرایط سود سهام جدید دریافت کنید
با واریز سود سهام عدالت، پرونده این سهام در سال 1400 بسته شده است. سهامداران مبلغ سود قابل توجهی دریافت کردند.
به گزارش منیبان؛ بیش از ۴۹ میلیون نفر سهام عدالت دارند که ۴۳ میلیون نفر آن سود سهام دریافت کردند. مابقی نیز یا از جمله سهامداران فوت شده بودند یا شماره حساب و شماره شبا آن مشکل داشت. البته برخی نیز با مشکل مسدودی یا راکد بودن حساب مواجه بودند.
بر اساس آخرین آمارها، ۴۹ میلیون و ۱۴۸هزار سهامدار عدالت وجود دارد که از این مقدار، ۳ میلیون و ۲۷۸هزار نفر فوت شدهاند و سهام عدالت این عده، به وراث تعلق خواهد گرفت. این مسئله در شرایطی میباشد که هنوز تکلیف این دسته از مشمولان سهام عدالت (وراث متوفیان) مشخص نیست و فرایند انتقال سهام به آنها، در هالهای از ابهام قرار دارد. همچنین افراد تحت پوشش دستگاههای حمایتی که فاقد سهام عدالت هستند، باید حتماً از این سهام برخوردار شوند. حدود ۲۰ میلیون نفر از افراد جامعه که واجد شرایط هستند، به هر دلیلی جاماندهاند و سهام عدالت به آنها واگذار نشده و حتماً باید تعیین تکلیف شوند.قراراست سهام عدالت جدید به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از این حمایت دولتی برخوردار نشدهاند، پرداخت شود.
وارثان سهامداران متوفی سهام عدالت تا شهریور منتظر بمانند
حال، به گفته باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از ۳ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت شدهاند که وراث این افراد حدود ۱۵ میلیون نفر هستند. با هماهنگی با قوه قضاییه و دفاتر پیشخوان دولت میتوان زیرساختهای پرداخت سود به وراث را الکترونیکی فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: پیشبینیها و هماهنگیها با شرکت سپردهگذاری مرکزی نشان میدهد که بتوانیم سامانه انتقال سهام عدالت به وراث را تا شهریور ١۴٠١ کلید بزنیم. نکته مهم این است که همراه با انتقال سهام به وراث، توزیع سود را نیز انجام خواهیم داد.
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی نیز به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: همراه با انتقال سهام به وراث توزیع سود را نیز انجام خواهیم داد.محمد باغستانی افزود: بیش از ۳ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت فوت شده اند. با توجه به وراث این افراد چیزی حدود ۱۵ میلیون نفری مشمول این نوع از سهامداری هستند. با هماهنگی با قوه قضائیه و دفاتر پیشخوان دولت می توان زیرساخت های پرداخت سود به وراث را الکترونیکی فراهم کنیم.
محسن انصاری، مدیر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفته بود: تا یک ماه آینده شرکت سپرده گذاری اطلاعیه رسمی در مورد این موضوع منتشر خواهد کرد و وراث متوفیان سهام عدالتی باید منتظر این اطلاعیه باشند. در این اطلاعیه اعلام می شود که وراث باید به چه سایتی مراجعه کرده و برای دریافت این سهام چه مدارکی را کامل کنند.
لازم به ذکر است که وراث برای اطلاع از وضعیت سهام عدالت اشخاص متوفی باید به نشانی اینترنتی samanese.ir مراجعه کنند و با وارد کردن اطلاعات هویتی متوفی، از مشمول بودن وی مطلع شوند. با وارد کردن اطلاعات هویتی متوفی، صورت وضعیت دارایی سهام عدالت نیز، قابل مشاهده است و هرگونه اطلاعرسانی در مورد سهام عدالت تنها از طریق وب سایت رسمی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به نشانی http://www.csdiran.ir به اطلاع عموم مشمولان سهام عدالت میرسد.
تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت به کجا رسید؟
١۴ اسفندماه سال ١۴٠٠ و در نشست علنی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ١۴٠١ کل کشور، با متن الحاقی به بند الف تبصره ٢ و همچنین بند الحاقی یک این تبصره موافقت کردند.
براساس متن الحاقی به بند الف؛ دولت موظف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی در بنگاههای قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروههای (١) و (٢) ماده (٢) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ٢۵ خردادماه ١٣٨٧ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشدهاند، اقدام کند.
بند الحاقی ١- دولت مکلف است مبلغ یک میلیون و سیصد هزار میلیارد ریال از طریق واگذاری سهام شرکتهای دولتی بابت پرداخت بدهی خود تأدیه و پرداخت کند.
با این وجود، یکی از اصلیترین ابهامات طرح جاماندگان سهام عدالت به محل تامین منابع برای اختصاص سهام به جاماندگان باز میگردد. با وجود اینکه پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از پذیرفتن بار مالی این طرح توسط دولت خبر داده است، اما مسئولان دولت قبل بارها اعلام کرده بودند که منابعی برای تامین سهام عدالت جاماندگان وجود ندارد و دولت فعلی نیز، هنوز جزئیات منابع این طرح را تشریح نکرده است.
پیش از نشست علنی ١۴ اسفندماه نیز، جعفر قادری، عضو کمیسیون تلفیق مجلس، از ابهامات تامین سهام برای جاماندگان سهام عدالت خبر داد و گفت: سازمان خصوصیسازی اعلام کرده است که امکان واگذاری سهمهای بازگشتی سهام عدالت را به دلیل تعهدات جدید ندارد. این موضوع، از جمله نکاتی است که به دلیل محدودیتهای سازمان خصوصیسازی همچنان وضعیت مشخصی ندارد.
چه کسانی سهام عدالت جدید میگیرند؟
برخلاف این که وعده داده شده بود که به گروهی از متقاضیان، سهام عدالت جدید پرداخت میشود اما این کار انجام نشد. در واقع سال 1400هیچ سهامدار جدیدی به ۴۹ میلیون سهامدار اضافه نشد. بنابراین چند میلیون سهامداری که سودی را دریافت نکردهاند، در سال 1401 سود میگیرند.
حدود دو میلیون و سیصد هزار نفر از افراد تحت پوشش کمیته امداد و بیش از یک میلیون و سیصد هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، فاقد سهام عدالت هستند و این افراد باید تعیین تکلیف شوند. همچنین افراد تحت پوشش دستگاههای حمایتی که فاقد سهام عدالت هستند، باید حتماً از این سهام برخوردار شوند. حدود ۲۰ میلیون نفر از افراد جامعه که واجد شرایط هستند، به هر دلیلی جاماندهاند و سهام عدالت به آنها واگذار نشده و حتماً باید تعیین تکلیف شوند.
سهام عدالت جدید به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از این حمایت دولتی برخوردار نشدهاند، پرداخت شود.
منبع: تجارت نیوز