الگوی تولید محصولات باغبانی در الگوی اسلامی‌ایرانی پیشرفت

یک عضو اندیشکده آب، محیط‌زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت موارد اساسی که نقش بسیار مهمی در تأمین، تکمیل و تداوم چرخه تولید دارد را تشریح کرد.

الگوی تولید محصولات باغبانی در الگوی اسلامی‌ایرانی پیشرفت
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، علی‌رضا طلایی، عضو اندیشکده آب، محیط‌زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت گفت: در بخش تدابیر سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت،  به مسئله تأمین امنیت و ایمنی غذایی کشور با تأکید بر تولید داخلی به صورت مستقیم اشاره و تأکید شده است. لازمه این مهم، تغییر و اصلاح الگوی کشت و تولید در بخش باغبانی کشور است. در این خصوص باید به موارد اساسی که نقش بسیار مهمی در تأمین، تکمیل و تداوم چرخه تولید دارد، اشاره کرد.

وی در توضیح این موارد گفت: ازآنجایی‌ که اهمیت تولید محصولات باغبانی در تأمین امنیت غذایی سالم و پاک برای مردم نقش بسیار حیاتی دارد و از طرفی ویتامین‌ها و بخشی از پروتئین جیره غذایی در تولیدات باغبانی (میوه، سبزی و صیفی) حاصل می‌شود، لذا بایستی در هنگام انتخاب مزرعه و باغ در طرح‌هایی که تهیه می‌شود به آن‌ها توجه ویژه گردد.

طلایی ادامه داد: تولیدات باغبانی باید در درختان میوه‌ای که عمر طولانی‌تری دارند (معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ سال توان تولید میوه مطلوب اقتصادی را دارا می‌باشند) صورت گیرد و عمر بازدهی آن‌ها نیز حفظ شود.

این عضو اندیشکده آب، محیط‌زیست، امنیت غذایی و منابع طبیعی مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت با تاکید بر ضرورت  در نظر گرفتن تدابیر خاص جهت تولید میوه مطمئن مطلوب و حفظ تولید مرغوب برای مصرف داخل کشور و صادرات همچنین بر  استفاده حداکثری از مزیت‌های اقلیمی و موقعیت جغرافیایی کشور (ایران در مقایسه با اکثر کشورهای همجوار، چهار فصل آب وهوایی دارد که این، سبب وجود اقلیم‌های متنوع می‌باشد و به همین دلیل، مستعد تولید انواع میوه‌های معتدله سردسیری، نیمه‌گرمسیری و گرمسیری است) تاکید کرد.

طلایی کشاورزی و کاشت محصولات در زمین های با خاک مناسب و حاصلخیز و دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی لازم جهت رشد محصولات (سطح الارض و تحت الارض و لایه‌های زیرین بایستی قابل نفوذ باشد) و توجه ویژه به مسئله مدیریت آب (وجود منبع و آب کافی جهت کشاورزی و استفاده از روش‌های نوین در مزارع و باغات اتلاف آب را کاهش و بازده آن را افزایش دهند) را نیز از دیگر موارد اساسی که نقش بسیار مهمی در تأمین، تکمیل و تداوم چرخه تولید دارد برشمرد.

وی آخرین مورد را لزوم تقسیم‌بندی درختان میوه، سبزیجات، گیاهان زینتی، گیاهان دارویی (تولیدکنندگان آموزش‌دیده با عنایت به نوع محصول، نیاز بازار و ظرفیت هر منطقه نسبت به کاشت درختان میوه و سایر محصولات به ترتیب اولویت و درجه‌بندی اقدام می‌کنند) ذکر کرد

طلایی در خاتمه گفت: پیرو موارد مطرح‌شده، برای اجرای دقیق الگوی کشت تولیدات بخش باغبانی، تهیه طرح اجرایی لازم است که توجیهات اقتصادی، فنی، اجتماعی، مدیریتی و مالی آن مشخص شده باشد و از این طریق، در چارچوب الگوی کشت، نظارت دقیق انجام شود و حاصل آن، تولید مرغوب سالم و پاک باشد؛ البته این فعالیت نیاز به بازاریابی و تأمین صنایع و ماشین‌آلات مربوطه دارد که فرآیند تولید با کیفیت بیشتر صورت گرفته و موجبات افزایش صادرات را فراهم نماید.

انتهای پیام


ت ت
کدخبر: 87386 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین