طرح کاهش ساعات کار در کدام ادارات اجرا نمی شود؟
یک کارشناس حوزه کار با بیان اینکه طرح کاهش ساعات کار در ادارات و بخشهای تابع قانون کار اجرا نمی شود، گفت: به جای اجرای این طرح بهتر است به سمت دورکاری برویم چرا که دورکاری در چنین شرایطی موجب تحقق برنامهها و کاهش هزینه های دولت می شود.
به گزارش منیبان؛ ولی الله صالحی ـ در گفت وگو با ایسنا در ارزیابی طرح کاهش ساعات کار که با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی به اجرا درآمده است، اظهار کرد: این طرح به طور حتم روی مصرف انرژی تاثیرگذار است و موجب صرفه جویی در مصرف برق می شود ولی از این نظر که موجب رفع و رجوع کار مراجعین و مردم شود، باید جا بیفتد.
وی افزود: در حال حاضر برای برخی اجرای این طرح عملی نیست چون کارشان به گونه ای است که در ساعاتی که ادارات باز است مشکلاتی برای ارباب رجوع به وجود آمده است ولی از این جهت که افراد صبح زود وارد محل کار می شوند و زودتر محل کار را ترک کرده و به منزل می روند، صرفه جویی اتفاق می افتد.
صالحی تصریح کرد: این طرح باید به نحوی عملیاتی شود که ضمن تحقق هدف مورد نظر که کاهش مصرف انرژی است، خدمات لازم را به مراجعین ادارات و کسانی که به شکل حضوری با ادارات سرو کار دارند، ارائه دهد.
این کارشناس حوزه کار معتقد است دولت به جای اجرای این طرح باید به سمت دورکاری در چنین شرایطی برود و افراد را به کار در بستر اینترنت تشویق کند تا ارباب رجوع بدون مراجعه حضوری و فیزیکی به سازمانها و ادارات به سمت کارهای مکانیزه برود.
وی درعین حال با بیان اینکه بخش اعظمی از سازمانها و مجموعه ها مشمول قانون کار هستند، درباره عدم اجرای مصوبه در این بخش از ادارات، گفت: اگر نگاه قانون کاری به این طرح داشته باشیم در واقع طرح را به طور کامل اجرا نکرده ایم چون از باب کسر کار ناشی از اجرای طرح، دستور به جبران شده و این مساله مانع اجرای مصوبه در این بخش از ادارات شده است در حالی که ما در دوران کرونا به سمت دورکاری رفتیم ولی مشکلی به لحاظ بیمه برای کارمندان پیش نیامد.
صالحی تصریح کرد: به طور معمول در چنین مواردی که قرار است ۸ ساعت حضور در محل کار باشد به دلیل اهداف طرح، توافق می شود و دولت به عنوان کارفرمای بزرگ باید این قضیه را حل و فصل کند. وقتی دولت چنین برنامهای را در دست اجرا دارد باید هزینه آن را هم بپذیرد و نگاه قانون کاری را از آن بردارد.
وی در پایان گفت: اجرای این طرح علاوه بر صرفه جویی در مصرف برق، به کاهش ترافیک کمک می کند و آثار و برکات و پیامدهای بسیار خوبی دارد ولی معتقدم که باید به سمت دورکاری به خصوص در کلان شهرها برویم و در کارهایی که ضرورتی ندارد ارباب رجوع به شکل حضوری وارد ساختار ادارات شود، به صورت اینترنتی خدمات مورد نیاز را دریافت کند. اجرای دورکاری موجب تحقق برنامهها و کاهش هزینه های دولت می شود.
انتهای پیام