آغاز معامله روبل روسیه در بازار متشکل ارزی ایران
امروز نماد معاملاتی روبل و ریال در بازار متشکل ارزی بازگشایی و معامله شد.
به گزارش منیبان، امیر هامونی - مدیر عامل بازار متشکل ارزی - در مراسم گشایش نماد معاملاتی ارز ریال_روبل در بازار متشکل ارزی ایران اظهار کرد: همزمان با نمایش نماد روبل/ریال در تابلو سامانه معاملاتی بازار متشکل ارزی، ضمن اعلام دستورالعمل معاملات روبلی از سوی شبکه صرافیهای مجاز در کشور، معاملات این ارز با نرخ توافقی آغاز میشود. با آغاز معاملات روبل در بازار متشکل ارزی، صادرکنندگان ایرانی از طریق بانکها و صرافیهای کارگزار بازار متشکل معاملات ارزی میتوانند همانند اسکناس دلار و یورو، روبل را با نرخ توافقی در این بازار عرضه کنند.
وی در خصوص سازوکار معاملاتی روبل در بازار متشکل افزود: با ایجاد نماد روبل/ریال در بازار متشکل ارزی، این امکان فراهم میشود که بتوان از منابع روبلی موجود در کشور روسیه که از محل صادرات حاصل شده است، اقدام به تأمین ارز مورد نیاز برای مصارف خدماتی از روسیه شود.
هامونی با تاکید بر مصارف ارزی خدماتی از طریق معاملات روبل، ادامه داد: در بازار معاملات روبل، صادرکنندگان و اشخاص حقیقی و حقوقی که در چارچوب مصارف ارز خدماتی، متقاضی استفاده از روبل هستند از طریق کارگزاران بازار متشکل ارزی میتوانند اقدام به خرید و فروش ارز کنند. آن گروه از شرکتها و اشخاص روسی که تمایل به سفر و یا سرمایهگذاری در ایران را دارند، میتوانند با حضور در این بازار، منابع ریالی مورد نیازشان را تهیه کنند. مطمئناً ایجاد این بازار میتواند زمینه افزایش سطح همکاریهای اقتصادی و مبادلات تجاری میان دو کشور را در آیندهای نزدیک فراهم آورد.
وی تاثیرات معامله نماد روبل در بازار متشکل ارزی را حذف ارزهایی همانند دلار و یورو از مبادلات تجاری ایران و روسیه، افزایش تقاضا برای روبل و ریال و ارتقای ارزش پول ملی کشور برشمرد و گفت: امروز دو میلیون روبل در بازار متشکل ارزی معامله به ارزش ۵۳۹ تومان معامله شد.
راهاندازی نماد معاملاتی لیر ترکیه در هفتههای آتی
هامونی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ درصد معاملات ارزی در بازار متشکل انجام میشود، گفت: تا هفتههای آینده نماد معاملاتی لیر ترکیه و ریال ایران نیز در بازار متشکل راهاندازی میشود. به موازات اینکه معامله روبل در بازار متشکل ارزی بیشتر شود، تقاضا برای دلار هم کاهش پیدا میکند. به هر حال هنوز برای تسویه معاملات در مجامع بینالمللی با دلار انجام میشود، اما هر چه بازار متشکل ارزی با ارزهای دیگر بیشتر شود، سهم دلار کاهش پیدا میکند.
وی ادامه داد: عرضه و تقاضای بازار متشکل تعیینکننده است. به هر حال عرضه روبل روسیه در بازار متشکل ناشی از ارز صادرکنندگان کالا به روسیه است و متقاضیان روبل هم کسانی هستند که در بخش خدمات به ویژه در بخش ارز دانشجویی و ایرانیان مقیم روسیه تقاضا دارند. همچنین کشورهای همسایه که با روبل روسیه معاملات خود را انجام میدهند، میتوانند از بازار متشکل ارزی تهیه کنند.
هامونی همچنین بیان کرد: هزینههای گمرکی و بیمهای با کشورهای روسیه و آسیای میانه میتواند از طریق بازار متشکل ارزی تأمین شود.
انتهای پیام