پاسخ کوبنده حشدالشعبی به صدر؛ فقط یک گروه نمی‌تواند درخواست انحلال پارلمان را بدهد

رئیس سازمان الحشدالشعبی گفت: «برگزاری انتخابات پارلمانی مجدد دیگر یک مسئله مختص به جریان صدر نیست، بلکه متخص دیگر اقشار و ائتلافات موجود [در عراق] نیز هست.»

پاسخ کوبنده حشدالشعبی به صدر؛ فقط یک گروه نمی‌تواند درخواست انحلال پارلمان را بدهد
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشدالشعبی گفت: «برگزاری انتخابات پارلمانی مجدد دیگر یک مسئله مختص به جریان صدر نیست، بلکه متخص دیگر اقشار و ائتلافات موجود [در عراق] نیز هست.»

فالح الفیاض اضافه کرد: «چارچوب هماهنگی هنوز موضع رسمی خود در قبال برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام را اتخاذ نکرده است. حضور دسته‌ای از مردم در صحن پارلمان یک مسئله عادی نیست و ما با این مسئله به عنوان یک وضعیت موقت برخورد می‌کنیم که می‌توان آن را پشت سر گذاشت.»

الفیاض ادامه داد: «پیشنهادهای رهبر جریان صدر برای حل بحران را می‌توان برای دستیابی به مواضع مشترک مورد بحث و بررسی قرار داد. انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام زمانی یک راه‌حل محسوب می‌شود که تمام فراکسیون‌ها و دیگر طرف‌های سیاسی [بر سر آن] اجماع داشته باشند.»

وی همچنین بیان کرد: «دولت فعلی، دولت پیشبرد امور است و برگزاری انتخابات مجدد جزء اختیارات دولت پیشبرد امور نیست. پیشنهادها برای حل بحران را زمانی که به صورت واقع‌بینانه مطرح شود، بررسی خواهیم کرد. درخواست‌ها برای انحلال پارلمان یک مسئله بزرگ است و نمی‌توان آن را زمانی که از طرف یک گروه مطرح می‌شود، پذیرفت.»

فالح الفیاض افزود: «نظام حکومتی در عراق -طبق قانون اساسی- توافقی است و نمی‌توان تنها موضع یک طرف را پذیرفت. بسیاری از احزاب چارچوب هماهنگی پیشتر خواستار برگزاری مجدد انتخابات بودند که این مسئله را می‌توان برای توافق درباره جزئیات آن مورد بررسی قرار داد.»

رئیس سازمان الحشدالشعبی در ادامه اظهار داشت: «الحشدالشعبی ترجیح داد که یکی از طرف‌های سیاسی این بحران نباشد. چارچوب هماهنگی از ابتکار نخست‌وزیر برای حل این بحران تمجید کرد؛ اما این ابتکار نیازمند توافق دیگر طرف‌ها نیز هست. چارچوب هماهنگی این اختیار را به هادی العامری داد که با الصدر ارتباط برقرار کند؛ اما تصمیم نهایی برای حل بحران به دست چارچوب هماهنگی است.»

الفیاض در بخش دیگری اضافه کرد: «انتخابات پارلمانی اخیر باعث ایجاد مشکلات بسیاری شد و ما نباید در انتخابات آتی این مشکلات را تکرار کنیم. می‌توانیم بر سر تشکیل یک دولت جدید به توافق برسیم که زمینه را برای انتخابات آتی و به منظور عبور از این بحران آماده کند. ما فکر نمی‌کنیم که تداوم دولت فعلی برای پیشبرد امور مرحله آتی و زمینه‌سازی برای انتخابات به صلاح باشد.»

او گفت: «وضعیت عراق پیچیده است و زمینه‌سازی برای انتخابات پارلمانی آتی را یک دولت فاقد اختیارات نمی‌تواند مدیریت کند. چارچوب هماهنگی همچنان بر سر موضع خود هست و نامزد این تشکل برای نخست‌وزیری، محمد شیاع السودانی می‌باشد. ما ابدا اعتراضی به تظاهرات‌ مسالمت‌آمیز نداریم، بلکه به تخریب کشور معترضیم. عراق در ۹ ماه  توانست اختلافات سیاسی شدیدی را پشت سر بگذارد که این یک پیرزوی محسوب می‌شود. عراق نیازمند اصلاحات است و من از هرگونه فرایند برای اصلاحات حمایت می‌کنم.»

رئیس سازمان الحشدالشعبی در پایان ضمن درخواست حمایت از عراق، بیان کرد: «ما از الصدر خواستیم که از دیگران نیز استقبال کند. به‌رغم استعفای نمایندگانش، او همچنان در صحنه سیاسی حضور دارد. الحشدالشعبی بخشی از نهاد امنیتی عراق است. ما از درخواست‌ها برای انحصار سلاح در دستان حکومت حمایت می‌کنیم.»


ت ت
کدخبر: 101241 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین