ادعای جنجالی رئیس جمهور صربستان
رئیس جمهور صربستان روز یکشنبه از ناتو خواست تا «وظیفهاش» را در کوزوو انجام دهد.
به گزارش منیبان، رئیس جمهور صربستان روز یکشنبه از ناتو خواست تا «وظیفهاش» را در کوزوو انجام دهد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» «آلکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان گفت که در صورت عدم اقدامی از سوی ناتو، صربستان خودش برای محافظت از اقلیت خود در این استان جداییطلب حرکت خواهد کرد.
سخنان تند رئیس جمهور صربستان پس از شکست مذاکرات سیاسی میان سران صربستان و کوزوو در روزهای گذشته با میانجیگری اتحادیه اروپا در بروکسل صورت گرفت.
صربستان به همراه متحدانش روسیه و چین از به رسمیت شناختن اعلامیه استقلال کوزوو در سال ۲۰۰۸ خودداری کرده اند. مداخله ناتو در سال ۱۹۹۹ به جنگ بین نیروهای صرب و جدایی طلبان در کوزوو پایان داد و سرکوب خونین بلگراد علیه اکثریت آلبانیایی های کوزوو را متوقف کرد.
اتحادیه اروپا سالها بر مذاکرات ناموفق برای عادیسازی روابط خود نظارت داشته و اعلام کرده که این یکی از پیششرطهای اصلی برای عضویت نهایی کوزوو و صربستان در اتحادیه ۲۷ کشوری است.ووچیچ گفت: «ما جایی برای رفتن نداریم، ما در گوشهای هستیم. اگر ناتو نخواهد این کار را انجام دهد، ما مردم خود را از آزار و اذیت و قتل عام نجات خواهیم داد.»
پس از جنگ سالهای ۱۹۹۸ تا ۱۹۹۹، نزدیک به ۴۰۰۰ نیروی حافظ صلح به رهبری ناتو در کوزوو مستقر شدهاند و هرگونه مداخله مسلحانه صربستان یا روسیه در آنجا به معنای تشدید درگیری در اروپا خواهد بود. پس از شکست مذاکرات با میانجیگری اتحادیه اروپا، نیروهای حافظ صلح ناتو در کوزوو در جاده های اصلی در شمال آن مستقر شدهاند و می گویند که آماده حفاظت از آزادی حرکت برای همه طرفها هستند.
تنش بین صربستان و کوزوو در ماه گذشته زمانی که دولت کوزوو به رهبری «آلبین کورتی»، نخست وزیر کوزوو اعلام کرد که اسناد هویتی و پلاک خودروهای صربستان دیگر در قلمرو کوزوو معتبر نخواهد بود، دوباره افزایش یافت. صربستان در ۱۰ سال گذشته اقدامات مشابهی را برای شهروندان کوزوو که به صربستان وارد می شوند، اجرا کرده است.
رئیس جمهور صربستان به تازگی پس از گفتوگو با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در نشست خبری گفت که صربستان نیازی به میزبانی پایگاههای نظامی خارجی نمیبیند و به این سیاست پایبند خواهد بود.