اظهارات تند فرانسه علیه آذربایجان
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در محل کاخ الیزه منتشر کرد، خواستار شروع بدون تاخیر مذاکرات بر سر صلح پایدار میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان شد. ماکرون تاکید کرد، در روزهای اخیر گفتگوهای تلفنی فراوانی با پاشینیان داشته و اضافه کرد، "مسائل به تاخیر افتاده زیادی وجود دارد. ما آنها را میدانیم. باید تنها از طریق مذاکرات به آنها رسیدگی کرد." او اظهار کرد، وضعیت میدانی حادتر و حادتر میشود و متذکر شد، مناطق مرزی ارمنستان هدف حمله قرار گرفتند و زیرساختهای نظامیاش نیز از بین رفتند. ماکرون با بیان اینکه با الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان گفتگوی تلفنی خواهد داشت، خاطر نشان کرد، ممکن است با مقامات اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای مربوطه بر سر مناقشه مرزی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان با هدف تضمین صلح پایدار به بحث و گفتگو بپردازد. ماکرون اظهار کرد، او و پاشینیان در دیدار خود در پاریس همچنین بر سر مساله عادیسازی روابط بین ارمنستان و ترکیه بحث و گفتگو و بر اهمیت مساله عادیسازی روابط برای صلح در منطقه تاکید کردند. خبرگزاری تاس نیز در گزارش خود اعلام کرد: پاشینیان در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با ماکرون در شهر پاریس گفت: سربازان جمهوری آذربایجان باید از خاک ارمنستان به مواضع اولیه خود عقبنشینی کنند. او تصریح کرد: فرانسه اکنون رئیس شورای امنیت سازمان ملل است و دستورکارش که از سوی ماکرون حمایت میشود، موضوع تجاوزگری جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان است. جمهوری آذربایجان در نتیجه تجاوزگری در تاریخهای ۱۲ مه ۲۰۲۱ و ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۲ اراضی حاکمیتی ارمنستان را اشغال کرده است. من مایلم تاکید کنم که موضع ما روشن است: سربازان جمهوری آذربایجان باید از اراضی حاکمیتی ارمنستان عقب نشینی کنند.
به گزارش مُنیبان، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در بیانیه مطبوعاتی مشترکی که با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان در محل کاخ الیزه منتشر کرد، خواستار شروع بدون تاخیر مذاکرات بر سر صلح پایدار میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان شد.
ماکرون تاکید کرد، در روزهای اخیر گفتگوهای تلفنی فراوانی با پاشینیان داشته و اضافه کرد، "مسائل به تاخیر افتاده زیادی وجود دارد. ما آنها را میدانیم. باید تنها از طریق مذاکرات به آنها رسیدگی کرد."
او اظهار کرد، وضعیت میدانی حادتر و حادتر میشود و متذکر شد، مناطق مرزی ارمنستان هدف حمله قرار گرفتند و زیرساختهای نظامیاش نیز از بین رفتند.
ماکرون با بیان اینکه با الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان گفتگوی تلفنی خواهد داشت، خاطر نشان کرد، ممکن است با مقامات اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای مربوطه بر سر مناقشه مرزی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان با هدف تضمین صلح پایدار به بحث و گفتگو بپردازد.
ماکرون اظهار کرد، او و پاشینیان در دیدار خود در پاریس همچنین بر سر مساله عادیسازی روابط بین ارمنستان و ترکیه بحث و گفتگو و بر اهمیت مساله عادیسازی روابط برای صلح در منطقه تاکید کردند.
خبرگزاری تاس نیز در گزارش خود اعلام کرد: پاشینیان در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با ماکرون در شهر پاریس گفت: سربازان جمهوری آذربایجان باید از خاک ارمنستان به مواضع اولیه خود عقبنشینی کنند.
او تصریح کرد: فرانسه اکنون رئیس شورای امنیت سازمان ملل است و دستورکارش که از سوی ماکرون حمایت میشود، موضوع تجاوزگری جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان است. جمهوری آذربایجان در نتیجه تجاوزگری در تاریخهای ۱۲ مه ۲۰۲۱ و ۱۳ سپتامبر ۲۰۲۲ اراضی حاکمیتی ارمنستان را اشغال کرده است. من مایلم تاکید کنم که موضع ما روشن است: سربازان جمهوری آذربایجان باید از اراضی حاکمیتی ارمنستان عقب نشینی کنند./ ایسنا