واکنش آمریکا به رابطه پاکستان و روسیه

روزنامه اکسپرس تریبون گزارش کرد که ایالات متحده و متحدانش به دنبال حمایت پاکستان از قطعنامه‌ای علیه روسیه هستند که هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل (UNGA) مطرح خواهد شد.

واکنش آمریکا به رابطه پاکستان و روسیه
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، روزنامه اکسپرس تریبون گزارش کرد که ایالات متحده و متحدانش به دنبال حمایت پاکستان از قطعنامه‌ای علیه روسیه هستند که هفته آینده در مجمع عمومی سازمان ملل (UNGA) مطرح خواهد شد.

در گزارش این روزنامه آمده که آمریکا و متحدان غربی‌ این کشور قرار است قطعنامه‌ای را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح کنند؛ اقدامی که به دنبال محکومیت روسیه در پی حمله این کشور به اوکراین و خروج نیروهای روسی از سرزمین‌های اوکراینی است.

آمریکا جهت کسب حمایت حداکثری از این قطعنامه، به حمایت سایر کشورهایی که از رای دادن برای قطعنامه مشابهی در ماه مارس خودداری کردند، چشم دارد. پاکستان در آن زمان به کشورهایی نظیر چین، هند و سایر کشورهایی که از رای‌دادن اجتناب کردند، پیوست؛ اقدامی که واکنش تند کشورهای اروپایی و ایالات متحده را به دنبال داشت.

آمریکایی‌ها و کشورهای اروپایی اجتناب از رای‌دادن را برابر با حمایت از حمله روسیه به اوکراین دانستند اما پاکستان از اقدام خود دفاع کرد و گفت که "جانب‌داری از یک طرف نقش میانجی احتمالی صلح را برای پاکستان رد خواهد کرد."

پاکستان نسبت به حمله روسیه به اوکراین موضع متعادلی را حفظ کرده است. همچنین از طرفی نسبت به وضعیت بشردوستانه در اوکراین ابراز نگرانی کرده اما از طرفی از محکومیت و انتقاد از روسیه خودداری کرده است. با این حال، آمریکا و کشورهای اروپایی از پاکستان می‌خواهند تا موضع شفافی را اتخاذ کند.

از زمان تغییر دولت پاکستان، تبادلات ملموسی میان پاکستان و کشورهای غربی رخ داده است. شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با چندین رهبر اروپایی از جمله فرانسه، آلمان، اسپانیا و دیگر کشورها دیدار کرد و در ماه‌های اخیر، نشست‌های متعددی میان پاکستان و آمریکا برگزار شده است.

درحالیکه شریف تعامل مختصری با جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا برقرار کرد، بیلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان و قمر جاوید باجوا، رئیس ارتش پاکستان سفرهای پی‌درپی به واشنگتن داشتند.

باور بر این است که طی این دیدارها، روسیه یکی از موضوعات اصلی میان هر دو طرف باقی مانده است. منابع دیپلماتیکی گفتند که آمریکا مشتاق است تا پاکستان سیاست "خنثی" خود را نسبت به درگیری روسیه-اوکراین ترک کند.

منابع دفتر خارجه به روزنامه اکسپرس تریبون گفتند که پاکستان بعید است موضع خود را تغییر دهد زیرا نمی‌خواهد در درگیری میان قدرتهای بزرگ، خود به طرفی بدل شود./ ایسنا


ت ت
کدخبر: 114000 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین