حزبالله ویژگیهای رئیس جمهور مورد نظر خود را اعلام کرد
معاون رئیس شورای اجرایی حزبالله خاطرنشان کرد: مقاومت مجدداً اثبات کرد، قدرت واقعی برای لبنان و عامل اساسی، برقراری ثبات و دستیابی به حقوق آن است. مقاومت در راستای بازپسگیری حقوق نفتی و گازی لبنان و در حمایت و حفاظت از این حقوقها در برابر غارت و سرقت آن و تضمین اجرای تفاهماتی که به این کشور اجازه استخراج منابع نفتی و گازی خود را بدون هیچگونه محدودیتی میدهد، نقش کلیدی ایفا کرده است.
به گزارش مُنیبان، علی دعموش، معاون رئیس شورای اجرایی حزبالله خاطرنشان کرد: مقاومت مجدداً اثبات کرد، قدرت واقعی برای لبنان و عامل اساسی، برقراری ثبات و دستیابی به حقوق آن است. مقاومت در راستای بازپسگیری حقوق نفتی و گازی لبنان و در حمایت و حفاظت از این حقوقها در برابر غارت و سرقت آن و تضمین اجرای تفاهماتی که به این کشور اجازه استخراج منابع نفتی و گازی خود را بدون هیچگونه محدودیتی میدهد، نقش کلیدی ایفا کرده است.
وی در ادامه افزود، لبنان نیازمند برقراری ثبات سیاسی و قانونی برای استفاده از منابع نفت و گاز و حل و فصل بحرانهای خود در شرایطی مناسب است و راه ورود به این مرحله انتخاب رئیس جمهور و تشکیل دولت دارای اختیارات کامل است.
علی دعموش همچنین تصریح کرد، حزبالله از هیچ تلاشی برای برطرف کردن موانع بر سر راه تشکیل دولت فروگذار نخواهد کرد و این جنبش خواستار تشکیل دولت در اسرع وقت است.
این مقام حزبالله تأکید کرد: ما نمیخواهیم در کشور خلأ ایجاد کنیم بلکه خواهان انتخاب یک رئیس جمهور ملی و میهنی و شجاع هستیم که اولویت آن منفعت کشور باشد نه یک رئیس جمهور وابسته به منافع خارج.
دعموش در ادامه گفت، مداخله سفارتخانهها در موضوع انتخاب رئیس جمهور موجب تعمیق اختلافات میشود.
وی در خاتمه اظهار داشت، هر شخصی که خواستار برقراری ثبات لبنان است باید برای دستیابی به توافق میان لبنانیها تلاش کند زیرا این توافق، عامل اصلی ثبات سیاسی لبنان است که این کشور در این شرایط سخت به آن احتیاج دارد.
جلسه پارلمان لبنان برای انتخاب رئیس جمهور پیشتر با ریاست نبیه بری، رئیس پارلمان این کشور و پس از به حد نصاب رسیدن نمایندگان حاضر با ۱۱۹ نماینده آغاز شد. نتایج رایگیری روز پنجشنبه شامل ۵۵ برگه سفید، ۴۲ رای برای میشل معوض، ۱۷ رای برای لبنان جدید، یک رای برای میلاد ابو ملهب و چهار رای باطل بود.
به این ترتیب رایگیری در پارلمان لبنان برای انتخاب جانشین میشل عون برای دومین بار به نتیجه نرسید و هیچ یک از کاندیداها موفق نشدند اکثریت آرا را به دست آورند.
بری نیز خواستار برگزاری جلسه جدیدی راس ساعت ۱۱ روز دوشنبه ( ۲۴ اکتبر) شد.
دوره ریاست جمهوری عون ۳۱ اکتبر پس از شش سال از حضور وی در این پست که با بحرانهای مختلف و تعطیلی نهادهای دولتی همراه بوده، به پایان میرسد.
عون پس از سازشی سیاسی در پی یک خلأ ریاستیِ دو سال و نیمه در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ انتخاب شد. / ایسنا