خبر مهم ارمنستان برای آذربایجان
نخستوزریر ارمنستان ابراز امیدواری کرد که تا پیش از پایان سال جاری میلادی با جمهوری آذربایجان پیمان صلح منعقد کند.
به گزارش منیبان، نخستوزریر ارمنستان ابراز امیدواری کرد که تا پیش از پایان سال جاری میلادی با جمهوری آذربایجان پیمان صلح منعقد کند.
به نوشته المیادین، او گفت که قطعا در این نشست که در ۳۱ اکتبر برگزار خواهد شد، حضور خواهد یافت و اطلاعی از اینکه آیا رئیسجمهور جمهوری آذربایجان نیز حضور مییابد یا نه، ندارد.
پاشینیان تأکید کرد که در این نشست حاضرین بیش از هر چیزی درباره مسائل مرتبط با ثبات و امنیت در قرهباغ گفتوگو خواهند کرد.
در این راستا اما «دیمتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین امروز در گفتوگو با خبرنگاران اشارهای به موعد این نشست سه جانبه نکرد و صرفا گفت که مقامات مربوطه در حال آماده کردن زمینههای برگزاری این نشست هستند و تاریخ آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز گذشته (سه شنبه) خبر داد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه از «الهام علیاف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان برای برگزاری نشستی سه جانبه دعوت کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اضافه کرد: «مسکو نگران روندهای نگران کنندهای است که در ماورای قفقاز در حال شتاب گرفتن بوده، جایی که غرب آشکارا در تلاش برای انتقال طرحهای تقابلی است که در اوکراین جریان دارد».
این در حالی است که روسای جمهور ترکیه، جمهوری آذربایجان و ارمنستان اواسط ماه جاری در پایتخت جمهوری چک دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار که در حاشیه نشست جامعه سیاسی اروپا انجام گرفت، عادیسازی روابط میان ترکیه و ارمنستان نیز به بحث گذاشته شد.
یک هفته بعد از این دیدار، پاشینیان از پیشنهاد خود به جمهوری آذربایجان درباره ترسیم مرزها خبر داد. وی در پیامی توییتری نوشت: «ارمنستان به جمهوری آذربایجان پیشنهاد داده که کمیسیونهای تعیین حدود و مرزها روز ۳۱ اکتبر (۹ آبان) در بروکسل برگزار شود».
تنشها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در هفتههای اخیر در میانه اتهامات پیدرپی درباره نقض آتشبس مرزی که مه ۲۰۲۱ آغاز شد، تشدید شده است. این تنشها بین ۱۲ تا ۱۴ سپتامبر (۲۱ تا ۲۳ شهریور) قبل از دستیابی به آتشبس متزلزل با میانجیگری روسیه شدت یافت. هر یک از طرفین دیگری را مقصر تشدید تنشها میداند.
جنگ در منطقه قرهباغ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۰ بیش از ۶۵۰۰ کشته از نظامیان دو طرف در پی داشت که با توافقنامهای تحت نظارت روسیه به طور نسبی پایان یافت و ارمنستان از ادعای خود برای تملک اراضی که از دهها سال پیش در اختیار خود داشت، عقبنشینی کرد و روسیه نیز ۲۰۰۰ نیروی برای نظارت بر روند آتشبس به منطقه فرستاد.
تلاشهای برای صلح نهایی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در حالی است که دو کشور پس از پایان جنگ در پی تقویت بنیه نظاتمی خود برآمدهاند. در این راستا رسانهها روز سه شنبه از افزایش بودجه نظامی جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۳ خبر داده و نوشتند که تقویت توان نظامی جمهوری آذربایجان و تامین امنیت ملی اولویت اصلی هزینههای بودجه دولتی است و در بودجه دولتی سال ۲۰۲۳، ۳.۱ میلیارد دلار که ۱۷.۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ است به این اهداف اختصاص یافته است.
ارمنستان نیز در حال بازسازی نیروهای مسلح خود برآمده و در این خصوص یک شرکت دفاعی هند اعلام کرده که از ارمنستان برای راکتهای «پیناکا» سفارش دریافت کرده است./ آخرین خبر