سیاست آمریکا در برابر این کشور تغییر می‌کند؟

۱۸ تن از رهبران حوزه آمریکای لاتین و دریای کارائیب، با امضای نامه‌ای خطاب به بایدن از وی خواستند تا تحریم تجاری ۶۰ ساله علیه کوبا را لغو کند.

سیاست آمریکا در برابر این کشور تغییر  می‌کند؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش مُنیبان، ۱۸ تن از رهبران حوزه آمریکای لاتین و دریای کارائیب، با امضای نامه‌ای خطاب به بایدن از وی خواستند تا تحریم تجاری ۶۰ ساله علیه کوبا را لغو کند.

به گزارش ایسنا، در این نامه که امروز (چهارشنبه) پیش از انتشار به دست خبرگزاری آسوشیتدپرس رسیده است، همچنین از جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده درخواست شده که کوبا را از فهرست "کشورهای حامی تروریسم" به دلیل پناه دادن به رهبران یک گروه چریکی که اکنون قرار است دوباره وارد مذاکرات صلح با کلمبیا که متحد آمریکاست شود، حذف کند.

این نامه در حالی منتشر می‌شود که کوبا از بدترین شرایط اقتصادی، سیاسی و انرژی در قرن حاضر در رنج است که باعث شده تا افراد زیادی این کشور را ترک کنند. همچنین این وضعیت به دلیل طوفان "یان" که غرب کوبا را درنوردیده، بدتر شده است.

در متن این نامه آمده است: ما از شما آقای رئیس‌جمهور می‌خواهیم تا این وضعیت دراماتیکی را که هزاران کوبایی تجربه می‌کنند در نظر بگیرید و هر کاری که لازم است برای رفع محدودیت‌هایی که آسیب‌پذیرترین قشر را تحت تأثیر قرار می‌دهند، انجام دهید.

در میان امضاکنندگان این نامه، می‌توان به افرادی چون "دیلما روسف"، ‌رئیس جمهوری سابق برزیل، خوآن مانوئل سانتوس و ارنستو سامپر، روسای جمهوری سابق کلمبیا و همچنین رهبران سابق بولیوی و بلیز اشاره کرد.

تمامی امضاکنندگان این نامه میانه‌رو یا چپ‌گرا هستند. سیاستمداران دست راستی به طور قابل توجهی در امضای این نامه غایب هستند که همین مساله بر شکاف عمیقی که جزیره کارائیب هنوز در منطقه ایجاد می‌کند، تاکید دارد.

مجمع عمومی سازمان ملل قرار است در روزهای آتی درباره قطعنامه‌ای مربوط به محکومیت تحریم تجاری کوبا رای بدهد.

در این میان، ارنستو سامپر در مصاحبه‌ای با بیان اینکه نمی‌خواهد این نامه به منزله یک بیانیه سیاسی باشد، افزود: در حال حاضر، آنچه ما را نگران می‌کند این است که کوبایی‌ها دارند بهای این تحریم‌ها را می‌دهند چون با کمبود مواد غذایی، دارو و برق روبرو هستند.

تحریم تجاری علیه کوبا در ۱۹۶۲ و زمانی که انقلاب در این کشور، آن را به سمت سوسیالیسم سوق داد، وضع شده است. این تحریم دست کوبا را از واردات تولیدات مختلف، ‌کمک‌های بین‌المللی و منابع مالی کوتاه کرد.

مقام‌های کوبایی می‌گویند، بازسازی پس از این طوفان که به تخریب ۱۴ هزار منزل مسکونی منجر شده و خسارت بلندمدتی به شبکه برق آن وارد آورده، به علت محدودیت‌ها سخت‌تر شده است.

گرچه دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده بسیاری از تحریم‌های کوبا را کاهش داده بود، اما دولت دونالد ترامپ بخش عظیمی از آنها را دوباره به اجرا درآورد و مجددا کوبا را به عنوان حامی "تروریسم" معرفی کرد چون از استرداد ۱۰ تن از رهبران بزرگترین گروه چریکی کلمبیا (ارتش آزادی‌بخش ملی) امتناع کرده بود.

بایدن هم کمی از تحریم‌ها را حذف کرد، اما همچنان منتقد سرسخت رویکرد سختگیرانه دولت هاوانا در قبال اعتراضات سال گذشته میلادی است. دولت کنونی واشنگتن موضعی تا حدی دوستانه در قبال کوبا اتخاذ کرده و در پی وقوع طوفان دو میلیون دلار کمک فوری برای بهبود اوضاع این کشور پیشنهاد داده است.

رفع کامل تحریم‌ها علیه هاوانا همچنین مستلزم مجوز کنگره آن هم در زمانی است که اختلافات سیاسی در ایالات متحده عمیق است و اوضاع با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات میان دوره‌ای، دشوارتر هم شده است./ ایسنا


ت ت
کدخبر: 119038 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین