بحرین دست به دامن عربستان شد

طبق سندی که معارضان بحرینی منتشر کرده‌اند، رژیم آل خلیفه برای سرکوب اعتراضات احتمالی در پی برگزاری انتخابات پارلمانی، درخواست اعزام نیروی سرکوب کرده است.

بحرین دست به دامن عربستان شد
پیشنهاد ویژه

به گزارش مُنیبان، طبق سندی که معارضان بحرینی منتشر کرده‌اند، رژیم آل خلیفه برای سرکوب اعتراضات احتمالی در پی برگزاری انتخابات پارلمانی، درخواست اعزام نیروی سرکوب کرده است.

فعالان حقوق بشر بحرینی و عربستانی سندی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد، محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی با درخواست دولت بحرین برای اعزام نیرو به این کشور در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی موافقت کرده است.

به نوشته وبگاه تحت المجهر، در این سند محمد بن سلمان در نامه‌ای به وزیر کشور سعودی در تاریخ هشت ربیع‌الثانی (۱۲ آبان) می‌گوید که با درخواست دولت بحرین برای اعزام نیروهای واکنش سریع به این کشور موافقت کرده است و این وزارتخانه هماهنگی‌های لازم را با وزارت کشور بحرین انجام دهد.

در این نامه آمده است که وزارت کشور عربستان سعودی در تاریخ ۲۷ ربیع‌الاول (دوم آبان) درخواست وزارت کشور بحرین برای اعزام ۱۵۰۰ نیروی ویژه جهت «ایجاد امنیت» در صورت بروز «آشوب» را به شورای وزیران سعودی ارسال کرده و شورای وزیران نیز در تاریخ ۷ ربیع الثانی (۱۱ آبان) این موضوع را بررسی کرده است.

فردا (شنبه)  ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) قرار است انتخابات پارلمانی و شهرداری‌های بحرین برگزار شود و از ماهها پیش تاکنون شخصیت‌ها و گروههای بحرینی خواستار تحریم گسترده انتخابات شده‌اند.

مجلس نمایندگان بحرین به موجب قانون اساسی ۲۰۰۲ تأسیس شد و شامل چهل عضو است که از طریق رأی‌گیری عمومی انتخاب می‌شوند و آخرین انتخابات پارلمانی نیز اواخر ۲۰۱۸ برگزار شد.

در این راستا آیت الله شیخ عیسی قاسم، رهبر شیعیان بحرین روز چهارشنبه بار دیگر در صفحه توئیتر خود خواستار تحریم گسترده انتخابات پارلمانی و شهرداری‌ها رو در این کشور شد.

او نوشت: «درستش این است که هیچ مشارکتی صورت نگیرد تا جریان دموکراسی به طور کامل از میان نرود و دیکتاتوری نهادینه‌تر نشود ».

او پیش از این نیز در صفحه توئیتر خود نوشته بود:  «انتخابات در بحرین تنها برای استبداد بیشتر است و مردم در این حکومت تنها ابزاری هستند تا حکومت به طور کامل بر آن‌ها مسلط شود. آیا عقل اجازه شرکت در این انتخابات را می‌دهد؟».

بیست و دوم سپتامبر گذشته (۳۱ شهریور) نیز شش جمعیت و گروه‌های سیاسی معارض بحرین در یک موضع مشترک تحریم انتخابات را اعلام کردند.

هفته گذشته نیز سازمان‌های حقوق بشری مرتبط با بحرین در بیانیه مشترکی اعلام کردند که دولت بحرین با تصویب قوانین خود، بیش از صد هزار شهروند را از نامزدی در انتخابات محروم کرده است و بحرین از ده سال پیش، در وضعیت بن‌بست سیاسی قرار دارد و پارلمان نیز هیچ اراده‌ای از خود ندارد.

در این راستا دکتر راشد الراشد از رهبران معارض بحرینی نیز به خبرگزاری فارس گفت: «نظام می‌خواهد تا این انتخابات فقط تزئین و پوششی باشد که از طریق آن رژیم آل‌خلیفه، عدم مشروعیت و دیکتاتوری خود را با رنگ‌های دموکراسی جعلی پنهان کند؛ انتخاباتی که رنگ و بویی از اراده مردمی ندارد».

در تاریخ ۱۴ آبان ماه نیز هزاران نفر در شهرها و روستاهای مختلف بحرین به خیابان‌ها آمده و علیه رژیم آل خلیفه و برگزاری انتخابات «صوری» شعار دادند.

اما در خصوص درخواست دولت بحرین از رژیم آل سعود برای اعزام ۱۵۰۰ نیروی سرکوبگر به این کشور، در حالی است که دولت منامه در سال ۲۰۱۱ نیز برای سرکوب خونین انقلاب مردم بحرین مجبور شد از نیروهای سعودی کمک بگیرد. در آن زمان در تاریخ ۱۵ مارس ۲۰۱۱ نیز ۱۲۰۰ نظامی سعودی و ۸۰۰ نیروی سرکوبگر اماراتی وارد بحرین شدند./ آخرین خبر


ت ت
کدخبر: 120741 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین