آلمان، چین را هدف قرار داد
همزمان با اینکه آلمان به دنبال کاهش وابستگی خود به چین، این کشور ابرقدرت اقتصادی آسیایی است، این اقدامات پیشنهادی بخشی از استراتژی جدید دولت آلمان در قبال چین است که توسط اولاف شولتس، صدراعظم آلمان تهیه و تنظیم شده است.
به گزارش مُنیبان، همزمان با اینکه آلمان به دنبال کاهش وابستگی خود به چین، این کشور ابرقدرت اقتصادی آسیایی است، این اقدامات پیشنهادی بخشی از استراتژی جدید دولت آلمان در قبال چین است که توسط اولاف شولتس، صدراعظم آلمان تهیه و تنظیم شده است.
در پیشنویس این سند ضمن اشاره به محصولات شیمیایی و صنعت خودرو، آمده است: «هدف از این طرح تغییر ساختار شرکتهای آلمانی است تا وابستگی صادراتی خود را به چین کاهش دهند.» سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرد.
پیشنویس این سند که توسط وزارت خارجه آلمان و آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه این کشور تنظیم شده همچنان باید مورد موافقت سایر وزرای این کشور قرار بگیرد. انتظار میرود که اوایل سال آینده میلادی تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ شود.
با گسترش شرکتهای چینی و افزایش تقاضا برای خودروهای آلمانی، روابط اقتصادی میان این دو کشور گسترده و عمیقتر شد. چین در سال ۲۰۱۶ به بزرگترین شریک اقتصادی آلمان بدل شد. اما روابط میان چین و آلمان از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در اواخر ماه فوریه که منجر به پایان رابطه یک دههای انرژی با مسکو شد و همچنین باعث شد که شرکتهای متعددی تجارت محلی خود را کنار بگذارند، تحت نظارت دقیقی قرار گرفته است.
در پیشنویس این سند ۶۵ صفحهای آمده است: «ما نباید این اشتباه را دوباره مرتکب شویم. این وظیفه به عهده سیاستمداران و شرکتهاست. ما قصد داریم از شرکتهای وابسته به چین اطلاعاتی را در راستای توسعه و ارتباطات این شرکتها کسب کنیم. همچنین ما ارزیابی خواهیم کرد که آیا این شرکتها باید تستهایی را درخصوص شناسایی خطرهای ژئوپلیتیک انجام دهند یا خیر. دولت آلمان همچنین قصد دارد طرحهای مربوط به صادرات را سختتر کند تا از انتقال برخی فناوریها از جمله ابزارهای شناسایی و سرکوب جلوگیری کند.»
این استراتژی جدید بیانگر تغییری در سیاست دولت آلمان در قبال چین در مقایسه با دولت آنگلا مرکل، صدراعظم سابق آلمان است./ ایسنا