استقبال آتشین چین از آلمان
وزارتخانههای دفاع چین و تایوان اعلام کردند که ارتش چین از روز یکشنبه مانورهای تمامعیار ضربتی رزمی مشترکی را آغاز کرده و هواپیماهای جنگی و کشتیهای نیروی دریایی را به سمت تایوان فرستاده است.
به گزارش مُنیبان، وزارتخانههای دفاع چین و تایوان اعلام کردند که ارتش چین از روز یکشنبه مانورهای تمامعیار ضربتی رزمی مشترکی را آغاز کرده و هواپیماهای جنگی و کشتیهای نیروی دریایی را به سمت تایوان فرستاده است.
این مانورهای چین با دیدار گروهی از قانونگذاران آلمانی که صبح امروز (دوشنبه) وارد تایوان شدند، همزمان شده است. ماری-آگنس استراک-زیمرمان که رهبری کمیته دفاعی پارلمان آلمان را بر عهده دارد، رهبری این هیئت را در سفر به تایپه بر عهده دارد.
وزارت دفاع تایوان با بیان اینکه جنگندهها و کشتیهای چین را با سامانههای موشکی خود زیر نظر دارند، گفت که این مانورها امروز هم ادامه دارند. این وزارتخانه گفت که اقدامات چین "به شدت صلح و ثبات در تنگه تایوان و آبهای پیرامون آن را مخدوش میکند."
قانونگذاران آلمانی با تسای اینگ ون، رئیسجمهوری تایوان و همچنین رئیس شورای امنیت ملی تایوان و شورای امور سرزمین اصلی که مسائل مربوط به چین را رسیدگی میکند، دیدار خواهند کرد.
چین در سالهای اخیر با ارسال هواپیماهای جنگی یا کشتیهای نیروی دریایی تقریبا روزانه به سمت این جزیره خودگردان، فشار خود را بر ارتش تایوان افزایش داده است. چین مدعی حاکمیت بر این جزیره است که در سال ۱۹۴۹ پس از جنگ داخلی از سرزمین اصلی جدا شد.
وزارت دفاع ملی تایوان بامداد دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که ارتش آزادیبخش خلق چین در طول ۲۴ ساعت گذشته از ساعت ۶ صبح یکشنبه تا ۶ صبح دوشنبه، ۵۷ هواپیمای جنگی و چهار کشتی را به سمت تایوان به حرکت درآورد. ۲۸ فروند از این هواپیماها از خط میانی تنگه تایوان عبور کردند؛ مرزی غیررسمی که هر دو طرف قبلا از آن حمایت کرده بودند.
چین، این مانورها را حدود ساعت ۱۱ شب یکشنبه اعلام کرد و براساس بیانیه شی یی، سخنگوی فرماندهی جبهه شرقی ارتش آزادیبخش خلق چین، "هدف اصلی آنها تمرین حملات زمینی و دریایی بود." این دومین مانور نظامی در اطراف تایوان طی یک ماه گذشته به شمار میرود.
این سخنگو در بیانیهای که در ویچت منتشر شد، گفت که در ۸ ژانویه، فرماندهی جبهه شرقی، گشتهای رزمی مشترک متنوع با شاخههای مختلف نیروها برگزار کرد و تمرینهای نظامی عملی را در دریا و حریم هوایی اطراف جزیره تایوان ترتیب داد. به گفته او، هدف از این رزمایشها، بررسی تواناییهای رزمی مشترک نیروها و مقابله قاطعانه با اقدامات تحریکآمیز نیروهای خارجی و نیروهای جداییطلب حامی استقلال تایوان بوده است.
در پایان دسامبر، چین تعداد بیسابقه ۷۱ هواپیما و ۷ کشتی را به سمت تایوان فرستاد که بزرگترین رزمایش در این مقیاس در سال ۲۰۲۲ بود. در همین حال، تایوان مانور نظامی دو روزه سالانه خود را از روز چهارشنبه برگزار میکند. این رزمایش در آستانه تعطیلات سال نو قمری با هدف به نمایش گذاشتن قابلیتهای دفاعی آن انجام میشود./ ایسنا