واکنش تند روسیه به سفر هیئت اروپا
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای روز دوشنبه گفت، هیئتی که اتحادیه اروپا جدیدا برای ارمنستان با هدف ادعایی کمک به ثبات در مناطق مرزی اعلام کرده چیزی به جز یک پروژه ژئوپولیتیکی نیست که به دنبال خدمت به منافع غرب است.
به گزارش منیبان از پایگاه راشاتودی، وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای روز دوشنبه گفت، هیئتی که اتحادیه اروپا جدیدا برای ارمنستان با هدف ادعایی کمک به ثبات در مناطق مرزی اعلام کرده چیزی به جز یک پروژه ژئوپولیتیکی نیست که به دنبال خدمت به منافع غرب است.
در ادامه این بیانیه آمده است، هدف از این تشکیل این هیئت ارتقای وضعیت امنیتی در منطقه نیست.
این وزارتخانه در حالی که ایروان را "متحد" مسکو خواند، اعلام کرد: این اولین بار نیست که ما شاهد تمایل اتحادیه اروپا و غرب برای آنکه دوباره جای پایی به هر قیمت در ارمنستان به دست آورند، هستیم.
روسیه این اقدامات را یک سری اقدامات ژئوپولیتیکی که کاملا به فرآیند صلح در منطقه بیربط هستند قلمداد میکند.
در ادامه این بیانیه تصریح شد: غرب دست به هر کاری زده تا روسیه را از منطقه خارج کرده و نقش تاریخی آن را به عنوان یک ضامن بزرگ امنیت تضعیف کند.
این وزارتخانه همچنین نسبت به توانایی هیئت اتحادیه اروپا برای تضمین صلح و ثبات در منطقه قفقاز جنوبی اظهار تردید و به این حقیقت اشاره کرد که قبلا یک هیئت مشابه اتحادیه اروپا در منطقه کوزووی جدا شده از صربستان، نتوانست سال گذشته میلادی از جهش بزرگ تنشها بین بلگراد و پریستیان جلوگیری کند.
بروکسل همچنین انتقادات باکو از ابتکار عمل خود را نادیده گرفت. چند روز قبل، صاحبه غفاروا، رئیس پارلمان جمهوری آذربایجان هشدار داد که این هیئت احتمالا "موجب اخلال در فرآیند عادی سازی" روابط بین ایروان و باکو میشود.
اتحادیه اروپا روز یکشنبه اعلام کرد، به اعزام آنچه یک "هیئت غیرنظامی" به مرز ارمنستان با جمهوری آذربایجان خوانده با هدف "کمک به ثابت در مناطق مرزی ارمنستان، ایجاد اعتماد و امنیت انسانی در مناطق تاثیر پذیرفته از درگیریها" و همین طور حمایت از فرآیند عادی سازی روابط این دو همسایه اقدام میکند.
اتحادیه اروپا گفت: این هیئت شامل حدود ۱۰۰ کارمند غیرنظامی از جمله ۵۰ "ناظر غیرمسلح" خواهد بود. طبق اعلام بروکسل، این هیئت که برای اولین بار توسط جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در ماه ژانویه اعلام شد، به درخواست ایروان تأسیس شد.
مسکو تاکید کرده، تنها توافقات سه جانبه حاصل شده بین روسیه، ارمنستان و آذربایجان میتواند مبنایی برای عادی سازی اوضاع در منطقه باشد. این توافقنامهها شامل تعیین حدود مرزهای دو کشور همسایه، باز کردن مسیرهای حمل و نقل و برقراری تماس بین گروههای غیرنظامی، قانونگذاران و رهبران مذهبی دو کشور هستند. این وزارتخانه افزود که روسیه آماده است تا در این روند مشارکت کند./ ایسنا