سخنگوی وزارت امور خارجه:

رای دادگاه هواپیمای اوکراینی حداکثری است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: رای دادگاه هواپیمای اوکراینی پس از سه سال بررسی منجر به صدور رای شد.

رای دادگاه هواپیمای اوکراینی حداکثری است
پیشنهاد ویژه

به گزارش خبرنگار سیاسی منیبان، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه 28 فررودین ماه) در نشست خبری گفت: موضوع فلسطین به موضوع جهانی بدل شد. این نشان می دهد که در آستانه تحولات امیدوارکننده تری درباره مسئله فلسطین هستیم. برای اسرای قهرمان فلسطین آرزوی آزادی هرچه سریعتر داریم.

کنعانی با اشاره به ضرورت احیای برجام افزود: دولت سیزدهم از ابتدا اعلام کرد، برجام یکی از موضوعات مرتبط با سیاست خارجی ایران است. دولت اعلام کرد روابط خارجی با دنیا را به برجام گره نمی زنیم. دولت اعلام کرد اقتصاد و معیشت مردم را هم به برجام گره نخواهیم زد. ایران مسئولانه در روند مذاکرات حاضر شد. ایران در معادلات منطقه ای، نقش تعیین کننده ای دارد و جزو کشورهای تاثیرگذار است. شاهد تغییر موازنه قدرت در عرصه سیاسی و امنیتی در دنیا هستیم. آمریکا دیگر ابرقدرت نیست. ایران همواره در جهت بحران زدایی در پرونده های داغ منطقه حرکت کرده است. توجه به منطقه گرایی و سیاست نگاه به شرق را دنبال کردیم.

او با اشاره به درگیری ها در سودان تصریح کرد: موضع رسمی خود را بیان کردیم. سو‌ان یک کشور مهم اسلامی و عربی است. امنیت و ثبات سودان برای ما حایز اهمیت است. با نگرانی بروز خشونت در سودان را دنبال می کنیم. باید منافع ملی‌ و خواست مردم سودان را مدنظر قرار دهند و گفتگوهای سودانی - سودانی انجام شود. همچنین باید زمینه برای خواست مردم سودان فراهم شود. 

کنعانی با اشاره به عضویت سوریه در اتحادیه عرب و مخالفت قطر اظهار کرد: ما عضو این اتحادیه نیستیم و این اتحادیه سازوکار داخلی خودش را دارد. درباره اختلاف نظر قطر خبر تایید شده ای ندارم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: دعوت پادشاه عربستان از رییسی دریافت شده و رییسی پاسخ مکتوب داده و متقابلا ایشان را دعوت کرده است. با تکمیل گام های اجرایی می توانیم سفرهای متقابل مقامات دو کشور ایران و عربستان را، پیش بینی کنیم. گام ها تکمیل خواهد شد. در مسیر اجرایی شدن دو موافقنامه قرار داریم، در ان سطوح هم شاهد تبادل هیات های مشترک خواهیم بود. 

کنعانی با اشاره به اختلاف نظر ایران با طالبان درباره تشکیل دولت فراگیر‌ ابراز کرد: همه ابتکار عمل های ما جدی است. افغانستان و ثبات و امنیت آن برای ما جدی است. با ابتکار عمل های مختلف در حال تلاش هستیم. افغانستان دچار بحران های چند وجهی است و امکان نیست که نسخه تجویزی فوری و علاج بخش داشته باشیم. بخشی هم به تلاش های احاد افغانستان و نیروهای موثر ان برمیگردد. بخشی هم به سازمان های بین المللی، دولت اشغالگر امریکا و کشورهای منطقه برمیگردد. نمی توان نسخه انی و تجویزی درباره افغانستان ارایه کرد. با دیدگاه های متفاوتی روبرو هستیم. از مجامع بین المللی برای کمک به امنیت سازی در افغانستان استفاده کنیم. معیشت و اوارگان افغانستانی نیاز به حمایت جوامع بین المللی دارد. موضوع آموزش هم نیاز به حمایت کشورهای منطقه و جوامع بین المللی دارد.

او با اشاره به توافق ایران و آژانس متذکر شد: سفر گروسی به تهران ماه گذشته انجام شد. در چارچوب بیانیه مشترک، هیات های فنی تبادل شدند . گفتگوهای فنی در تهران انجام شد و گفتگوها در مسیر توافق شده ادامه دارد. این یک مسیر فنی است و برای اینکه تحت تاثیر گرایش سیاسی قرار نگیرد امیدوارم مسیر در جهت بیانیه پیش برود تا شاهد رفع مسایل فنی میان ایران و اژانس باشیم. امیدواریم اژانس به مسیر فنی متعهد باشد.

کنعانی با اشاره به اجلاس سمرقند و موضوع افغانستان گفت: نباید نقش و سیاست مخرب و اشغال گرایانه امریکا طی بیست سال گذشته در افغانستان مورد غفلت قرار بگیرد. خروج هماهنگ نشده امریکا از افغانستان واکنش مخربی داشت. ایران نقش موثری در موضوع افغانستان دارد. در قالب بیانیه مشترک، موضوع مورد بررسی قرار گرفت. ما شاهد نقش افرینی امریکا در حفظ داعش به عنوان عنصر ابزاری برای مهندسی سیاسی و امنیتی هستیم. مواد مخدر و مبارزه با قاچاق مواد مخدر در چارچوب نشست سمرقند مطرح شد. دولت فراگیر باید در افغانستان تشکل شود. حمایت از صلح و ثبات در افغانستان برای ما حایز اهمیت است. ضرورت تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه اقوام مورد تاکید است. درباره ممانعت از اشتغال و تحصیل زنان در سخنرانی و دیدار با سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان به صورت واضح تاکید شد. ما مخالف منع تحصیل و اشتغال دختران هستیم و ایران میخواهد زمینه تحصیل انها را به صورت مجازی و حضوری دنبال کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین افزود: حق ابه هیرمند و امنیت مرزی ایران و افغانستان در سمرقند مورد بررسی قرار گرفت. ممانعت از سرریز شدن اوارگان جدید که هزینه های زیادی را برای ایران تحمیل می کند، مورد بررسی قرار گرفت.

کنعانی در ادامه تصریح کرد: طرف ایرانی هیچ گاه میز مذاکره را ترک نکرد. جمع بندی خود را همواره اعلام کردیم. درباره پیش نویس ردوبدل شده ایران اعلام کرد در کوتاه ترین زمان جمع بندی صورت میگیرد تا گام های بازگشت مسئولانه برداشته شود. ما به تاکتیک های طرف مقابل اشنایی داریم و منافع خود را تعیین و از خطوط قرمز عبور نخواهیم کرد. زمینه برای بازگشت به میز مذاکرات و برجام وجود دارد. 

او اظهار کرد: ایران ‌و ادربایجان دشمنانی دارند و رژیم اسراییل دشمن دو کشور هست. رویکرد اسراییل توام با تلاش با تفرقه و دامن زدن به منازعات دو جانبه است. تمرکز ما بر حسن همسایگی و منافع مشترک است. عده ای از ایجاد اختلاف دو کشور سود می برند اما ایران تلاش کرد بر این تنش ها، غلبه کند. شاهد موفقیت نسبی در روابط دو کشور هستیم سه دور گفتگوهای دوجانبه وزرای خارجه مثبت بود. انشالله بر سوتفاهمات غلبه کنیم. 

کنعانی با اشاره به سفر رضا پهلوی به اسراییل ابراز کرد: شخص نامبرده نه خودش و نه اصل سفرش ارزشی ندارد که اعلام موضع کنم. 

او با اشاره به ایفای نقش شورای عالی امنیت ملی به جای وزارت امور خارجه متذکر شد: این موضوع در رسانه ها محل بحث بود. شورای عالی امنیت ملی، یک موسسه حکومتی است. ارتباط با کشورهای دنیا هم تعریف شده است و جریان سازی برای تحت الشعاع قرار دادن روابط ایران و عربستان شکل گرفت. دولت ماموریت ها را به دستگاه ها محول و انها، براساس ظرفیت اقدامات لازم را انجام می دهند.

کنعانی درباره سفر رییسی به امریکای لاتین گفت: برنامه هایی در حال هماهنگی است. اطلاع رسانی درباره کشورهای هدف و‌ زمان آن را به وقت دیگری، موکول می کنم. 

او با اشاره به مشکلات پیش امده برای تعیین کنسولگری عربستان در مشهد خاطرنشان کرد: ما به روند خوبی که میان دو کشور ایران و‌ عربستان شکل گرفته نگاه می کنیم. ما خود را در روند موضوعات رسانه ای قرار نمی دهیم. بازگشایی سفارتخانه ها و کنسولگری ها در مسیر درست پیش می رود. در مسیر اجرای توافق، گام‌های مثبت و خوبی برداشتیم. استقبال خوبی مقامات دو کشور انجام دادند. تسهیلات خوبی در اختیار دو طرف قرار گرفته است. روابط سیاسی دو کشور برقرار و فعال سازی شده است. مانع و موضوع بازدارنده ای در این مسیر نداریم. تاکید دو طرف این است در باره زمانی مناسب در زمان حج، حجاج ایرانی با اسان ترین روش به حج بروند.

وی در پایان یادآور شد: رای دادگاه هواپیمای اوکراینی پس از سه سال بررسی، منجر به صدور رای شد. کارشناسان حقوقی تاکید دارند که این رای منطق با کنوانسیون شیکاگو و کشور محل وقوع سانحه و مبتی بر مبانی ملی بود. احکام صادر شده، حداکثری است. این احکام بدوی است و دو طرف ظرف بیست روز می توانند درخواست تجدیدنظر کنند. پرداخت های مالی جبرانی هم‌ در نظر گرفته شده و‌ در اختیار خانواده قربانیان قرار می گیرد. ما مسئولانه در این پرونده عمل کردیم.


ت ت
کدخبر: 150291 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها