روسیه: به آمریکا حمله می‌کنیم

رئیس منع اشاعه و کنترل هسته‌ای در وزارت امور خارجه روسیه به خبرگزاری تاس گفت: اگر ایالات متحده روند کنونی‌اش را نسبت به ایجاد درگیری مستقیم نظامی با روسیه ادامه و خطرات ناشی از این رویارویی را افزایش دهد، سرنوشت معاهده استارت نو احتمالا مختومه خواهد شد.

روسیه: به آمریکا حمله می‌کنیم
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، «ولادیمیر یرماکوف» رئیس منع اشاعه و کنترل هسته‌ای در وزارت امور خارجه روسیه به خبرگزاری تاس گفت: اگر ایالات متحده روند کنونی‌اش را نسبت به ایجاد درگیری مستقیم نظامی با روسیه ادامه و خطرات ناشی از این رویارویی را افزایش دهد، سرنوشت معاهده استارت نو احتمالا مختومه خواهد شد.

وی در ادامه افزود: با این حال در بدترین سناریوی موجود، اگر واشنگتن موقعیت و درگیری نظامی را میان دو قدرت قوی هسته‌ای بدتر کند، دیگر سرنوشت استارت نو مطرح نیست، بلکه کل جهان درگیر خواهد شد.

یرماکوف تاکید کرد: این مساله بار دیگر ثابت می‌کند که امروزه حساس‌ترین تهدید هیچ ربطی به حملات عظیمی که توسط توافقنامه‌هایی نظیر استارت نو محدوده شده‌اند، ندارد بلکه مهم‌ترین تهدید خطر مواجه هسته‌ای در نتیجه رویارویی مستقیم نظامی قدرت‌های هسته‌ای است و در عین حال متاسفیم که این خطرات همچنان در حال افزایش هستند.

این مقام رسمی وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرد: با این حال، غرب همچنان به درخواست‌ها "ناشنوا" است و حتی از روی کینه‌توزی این درخواست‌ها را با اهداف پروپاگاندایی خود تحریف می‌کند. آمریکا برای بهبود این وضعیت باید فورا اقدامات ملموسی را در راستای تنش‌زدایی اتخاذ کند و از رفتار خصمانه جهت تضعیف امنیت روسیه دست بردارد و به غیر از این هیچ راه دیگری جهت حل‌وفصل این موضوع وجود ندارد.

یرماکوف، مسوول حوزه منع اشاعه هسته‌ای در وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری دولتی «تاس» روسیه گفت که واشنگتن از طریق رفتار خود با مسکو خطرات را تشدید می‌کند.

از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین در ۱۴ ماه پیش، مسکو مرتبا اتهاماتی را علیه ایالات متحده و آنچه که «غرب جمعی» می‌نامد، به دلیل بالا بردن خطرات جنگ هسته‌ای مطرح کرده است؛ سخنانی که قصد دارد متحدان کی‌یف را بازدارد.

یرماکوف گفت: اگر ایالات متحده به روند کنونی رویارویی خود با روسیه ادامه دهد، در حالی که خطرات دائما در آستانه سقوط به سمت درگیری مسلحانه مستقیم است، ممکن است سرنوشت استارت (پیمان تسلیحات هسته‌ای) یک نتیجه قابل پیش‌بینی باشد.

ایالات متحده در ماه مارس به روسیه گفت که به دنبال امتناع مسکو، مبادله برخی از داده‌ها در مورد نیروهای هسته‌ای خود را متوقف خواهد کرد و آن را پاسخی به تعلیق مشارکت روسیه در معاهده استارت جدید خواند. براساس بخش‌هایی از مصاحبه ولادیمیر یرماکوف با خبرگزاری تاس که تاکنون منتشر شده است، او جزئیاتی از رویکرد تقابلی ادعایی ایالات متحده ارائه نکرده است.

یرماکوف گفت: حادترین تهدید امروز با خطر تشدید تنش هسته‌ای در نتیجه رویارویی نظامی مستقیم بین قدرت‌های هسته‌ای مرتبط است و این خطرات، با کمال تأسف، به طور پیوسته در حال افزایش است. مسکو و پکن مشارکت بالقوه غرب در توسعه جهانی سیستم ضد موشکی ایالات متحده را که به وضوح ثبات استراتژیک را تضعیف می‌کند، ارزیابی خواهند کرد.

ولادیمیر یرماکوف در قسمت دیگری از اظهاراتش با اشاره به تسلیحات هایپرسونیک و رقابت آمریکا و روسیه عنوان داشت: تاکنون تلاش‌های آمریکا برای تضعیف روسیه ناکافی بوده و به همین دلیل ظاهرا آمریکا از پیشرفت و توسعه روسیه در زمینه تسلیحات هایپرسونیک تحقیر شده است. البته آمریکا یک کشور با فناوری بالا و پیشرفته است و بودجه نظامی بالایی دارد و قطعا یک روز پروژه‌های هایپرسونیک را نهایی‌سازی خواهد کرد؛ اما همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در این خصوص تاکید کرد، متخصصان ما همزمان احتمالا به چیزهای دیگری دست خواهند یافت.

وی در پایان افزود: مسکو نسبت به رقابت هایپرسونیک وسواس فکری ندارد. براساس اهداف دفاعی موجود و تهدیدات، ما به آرامی و تدریجی تسلیحات خودمان را بهبود می‌بخشیم.

یرماکوف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا پیونگ‌یانگ باید از توانایی‌های هسته‌ای برای دفاع از خود استفاده کند یا خیر، گفت: به دلیل افزایش تنش‌ها در شبه جزیره کره و اطراف آن، قطعا خطرات و تنش‌های هسته‌ای وجود دارند. ما اساسا مخالف این هستیم که پیونگ‌یانگ را در این تنش‌ها مقصر بدانیم. واضح است که این اقدامات تحریک‌آمیز در منطقه به طور سیستماتیک توسط آمریکا رهبری می‌شوند. 

وی افزود: روسیه ایجاد شرایط مطلوب را برای مذاکرات بیشتر درخصوص تشکیل برنامه‌های امنیتی قابل‌قبول مشترک در این منطقه، یک اولویت در نظر می‌گیرد. 

رئیس منع اشاعه و کنترل هسته‌ای در وزارت خارجه روسیه همچنین تصریح کرد: روسیه ممکن است به دلیل اقدامات آمریکا از خاتمه استقرار موشک‌های میان‌برد و کوتاه برد عقب‌نشینی کند. مسکو همچنین برد موشک‌های ساخت آمریکایی که توانایی رسیدن به منطقه آسیا-پاسیفیک را دارند، ارزیابی خواهد کرد./ ایسنا


ت ت
کدخبر: 151680 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین