قابلمهها علیه مکرون به پا خواستند/ عکس
معترضان فرانسوی در اعتراض به قانون دولت امانوئل ماکرون مبنی بر افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سالگی، این بار با حمل قابلمه و ماهیتابه و ضربه بر روی آنها اعتراض خود را به گوش دولت رساندند.
به گزارش منیبان از خبرگزاری فرانس ۲۴، معترضان فرانسوی در اعتراض به قانون دولت امانوئل ماکرون مبنی بر افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سالگی، این بار با حمل قابلمه و ماهیتابه و ضربه بر روی آنها اعتراض خود را به گوش دولت رساندند.
این حرکت اعتراضی مردم فرانسه چندی پیش در پی سخنرانی تلویزیونی امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه آغاز شد. معترضان در بیش از ۴۰۰ مکان روبروی سالنهای اصلی شهر و خیابانهای پاریس، مارسی، تولوز و استراسبورگ تجمع کردند.
طی این تجمعات، معترضان فرانسوی نسبت به افزایش سن بازنشستگی این بار برای آنکه صدای اعتراض خود را به گوش دولت امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه برسانند، از به صدا در آوردن قابلمه و ماهیتابه در خیابانها و معابر اصلی شهر استفاده کردند. این حرکت اعتراضی باری دیگر روز دوشنبه ساعت ۸ شب به وقت محلی با حضور معترضان در خیابانها انجام شد؛ اقدامی که ظاهرا صدای آن وزرا و سیاستمداران این کشور را مورد آزار و اذیت قرار داده است.
این معترضان به گفته خودشان قصد دارند با ضربه بر روی قابلمه و ماهیتابهها، وزرای دولت را عصبی کنند که گویا در این مسیر به هدف خود رسیدهاند.
اگرچه شاید این شیوه اعتراض عجیب و غیرعادی به نظر برسد اما در فرانسه ریشهای قدیمی دارد و تاریخچه آن به صدها سال قبل برمیگردد؛ زمانی که جمهوریخواهان این کشور میخواستند در سال ۱۸۳۰ شاه لوئی فیلیپ را برکنار کنند و بدین ترتیب برای ابراز مخالفت خود علیه دولت وقت، تجمعاتی را برگزار میکردند و همه یک صدا بر روی قابلمهها و ظروف آشپزخانه میکوبیدند.
امانوئل ماکرون در واکنش به این شیوه از اعتراضات گفت: «این قابلمهها نیستند که فرانسه را به جلو پیش میبرند.» اما این درحالیست که یک تولیدکننده ظروف آشپزخانه فرانسوی در توییتر نوشت: «در حال ساخت ماهیتابههای فولادی ضدزنگ هستیم تا بهطرز ویژهای برای پیشرفت کشور از آنها استفاده کنیم!»
مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی "اجتماع ملی" که در انتخابات ریاستجمهوری در مقابل ماکرون شکست خورد، در مصاحبه با بیافام تیوی رئیسجمهوری فرانسه را به "ایجاد شکاف عمیق میان مردم فرانسه و ریاستجمهوری" متهم کرد و گفت: او (ماکرون) دیگر نمیتواند کاخ الیزه را بدون برانگیختن خشم مردمی که از شنیدن صدایشان خودداری میکند و به اراده آنها احترام نمیگذارد، ترک کند. ماکرون سرچشمه همه بینظمیها و آشفتگیهایی است که این کشور را فراگرفته است.
نظرسنجیهای اخیر نشان میدهند به دلیل ناآرامیهای اخیر در فرانسه، محبوبیت لوپن از ماکرون فراتر رفته است. در یکی از این نظرسنجیها که اوایل ماه آوریل برای تلویزیون بیافام انجام شد، لوپن ۵۵ درصد و ماکرون ۴۵ درصد رای دریافت کردند./ ایسنا