وزارت خارجه آمریکا:
بایدن 280 موشک به بنسلمان فروخته است
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که معامله تسلیحاتی واشنگتن و عربستان برای فروش ۲۸۰ موشک میان برد هوا به هوا به ریاض طبق میل رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفته است.
به گزارش منیبان، یک مقام وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با روزنامه الشرق الأوسط با اشاره به موافقت مجلس سنای این کشور با فروش ۲۸۰ موشک به عربستان به ارزش ۶۵۰ میلیون دلار بر موضع ثابت واشنگتن در قبال حمایت از عربستان در مقابل تهدیدات تاکید کرد.
این مقام آمریکایی که ترجیح داد نامش فاش نشود، گفت: معامله تسلیحاتی که دولت آمریکا چهارم نوامبر با آن موافقت کرد در چارچوب تعهد جو بایدن، رئیس جمهوری این کشور نسبت به تقویت برخورداری عربستان از ابزارهای لازم برای دفاع از خودش صورت گرفت.
وی افزود: این معامله شامل ۲۸۰ فروند موشک هوا به هوا به ارزش حدود ۶۵۰ میلیون دلار است و طبق توافق وزارت خارجه و وزارت دفاع تهیه و سپس به کنگره ارائه شد.
این مقام وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: این معامله در راستای تجهیز انبار موشکهای دفاعی هوا به هوای عربستان سعودی صورت گرفت و همچنین تضمین میکند که این کشور ابزاری برای دفاع از خود در برابر افزایش تعداد حملات هوایی به خاک این کشور، توسط "حوثیها" (انصارالله) در اختیار دارد.
وی با اشاره به اینکه عربستان سعودی از ابتدای سال جاری تاکنون موفق به "دفع" بیش از ۳۷۵ حمله از خارج مرزهای این کشور شده است، اما این حملات همچنان مایه نگرانی است و بیش از ۷۰ هزار شهروند آمریکایی مقیم عربستان هستند.
وزارت دفاع آمریکا ۱۴ آبان در بیانیهای اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور با فروش ۲۸۰ فروند موشک هوا به هوا از نوع AIM-۱۲۰C به عربستان سعودی موافقت کرده است.
پس از آن سه تن از اعضای مجلس سنا اعلام کردند که گروهی از اعضای این مجلس با اولین معامله تسلیحاتی بزرگ با عربستان سعودی در دوره ریاست جمهوری بایدن، به دلیل ادامه حملات عربستان در یمن، مخالف هستند.
کاخ سفید نیز در واکنش به این موضع اعلام کرد که به شدت با تصمیم مجلس سنا برای ممانعت از اجرای قرارداد پیشنهادی فروش موشکهای هوا به هوای میانبرد به عربستان سعودی مخالف است.
در نهایت در جلسه رایگیری مجلس سنای آمریکا که ۱۶ آذر برگزار شد، ۶۲ سناتور به قرارداد فروش موشکها به عربستان که شامل ۲۸۰ موشک هوا به هوای پیشرفته میانبُرد "AIM-۱۲۰C-۷/C-۸" و ۵۹۶ سکوی پرتاپ "LAU-۱۲۸" میشود، رای مثبت دادند و ۲۵ سناتور هم با این قرارداد مخالفت کردند.