در لیبی صورت گرفت؛
ادامه کشمکشها بر سر برگزاری و یا تعویق انتخابات
همزمان با منتشر شدن گزارشاتی مبنی بر قوت گرفتن احتمال تعویق انتخابات ریاست جمهوری، تحرکات خیابانی در اعتراض به این مسئله درحال شکل گیری است.
به گزارش مُنیبان، شبکه اسکای نیوز عربی در گزارشی اعلام کرد؛ گزینه تعویق انتخابات ریاست جمهوری لیبی درحالی مطرح شده است که این کشور شاهد ظهور تحرکات خیابانی در مخالفت با این اقدام احتمالی است و شماری از فعالان و شهروندان این کشور خواستار برگزاری انتخابات در موعد مقرر شدهاند.
این فعالان در بیانیهای هیئت سازمان ملل در لیبی و جامعه بین الملل را مسئول تعویق احتمالی انتخابات کشورشان و ایجاد خلأ سیاسی در لیبی دانستند.
این فعالان همچنین اعلام کردند که موافقان برگزاری انتخابات تظاهراتی را برگزار خواهند کرد و خواستار برگزاری انتخابات در موعد مقرر میشوند.
عبدالعزیز عقیله، استاد علوم سیاسی دانشگاه سرت، درباره تحرکات و واکنشهای خیابانی به تعویق انتخابات گفت: واکنشها بر اساس مدت زمان تاخیر در برگزاری خواهد بود که انتظار میرود در ساعات آینده اعلام شود.
وی افزود: اکثریت قریب به اتفاق از به تعویق افتادن انتخابات بسیار عصبانی هستند.
عقیله ادامه داد: آنچه در روزهای گذشته رخ داد، این سوال را ایجاد کرد که چه کسی تعویق انتخابات را اعلام میکند و یا دلیل آن چیست.
محمد البرجاوی، فعال حقوق بشری لیبیایی نیز گفت: اقدامات احزاب سیاسی و تلاش برای تشدید اوضاع حالتی از خشم را در داخل لیبی به وجود آورده است و همه در سردرگم هستند و تا بدین لحظه اطلاعیه رسمی در مورد تعویق انتخابات و دلایل آن صادر نشده است.
البرجاوی در ادامه پیشبینی کرد که تظاهراتی علیه وضعیت فعلی در لیبی برگزار شود.
عبدالعزیز عقیله در ادامه گفت: محافل عمومی لیبی به سه جریان سیاسی تقسیم میشود که اولی وابسته به نظام سابق، دومی وابسته به جریان الکرامه و سومی وابسته به جریان حوادث فوریه است.
وی گفت که جریان اول و دوم قاطعانه از برگزاری انتخابات در موعد مقرر و عدم تأخیر حمایت میکنند، اما جریان سوم معتقد است که تعویق برای یک مدت کوتاه به نفع آنها است.
این استاد علوم سیاسی ادامه داد: جریان چهارمی نیز وجود دارد که شهروندان ساده هستند که انتخابات را جایگزین جنگ میداند و معتقدند که انتخابات میتواند نهادهای دولت را تأسیس کند و به رنج ۱۰ ساله مردم لیبی پایان دهد.