سفر فوری هیئت مصری به اسرائیل
قرار است یک هیئت عالی رتبه از دستگاه اطلاعات مصر ظرف چند ساعت آینده برای بررسی پروندههای امنیتی حساس و مهمی در ارتباط با نوار غزه و تحولات پرمخاطره اخیر به اراضی اشغالی برود.
به گزارش مُنیبان، برخی منابع ویژه در گفتوگو با روزنامه فرامنطقهای رأی الیوم تاکید کردند: پس از آنکه عباس کامل (رئیس دستگاه اطلاعات مصر) به دلایل نامعلومی در راس هیئت امنیتی مصر قرار نگرفت، این هیئت شامل رهبرانی از دستگاه اطلاعات خواهد بود و درباره پروندههای مهمی در ارتباط با آخرین تحولات غزه، تهدید روبهفزونی گروههای مقاومت به آغاز تنش جدیدی با اشغالگران و بازگشت به ابزارهای جنگی که در گذشته آنها را متوقف کرده بود آن هم به دلیل وقتکشی و فرار اسرائیل از برداشتن گامهایی برای کاهش محاصره نوار غزه بحث و گفتوگو خواهد کرد.
این منابع اظهار کردند: سفر هیئت امنیتی مصر به "اسرائیل" بیشتر از ۴۸ ساعت طول نخواهد کشید و پس از آن رایزنیهایی با رهبران گروههای غزه و در راس آنها جنبش حماس انجام خواهد شد و آنها در جریان نتایج این سفر قرار خواهند گرفت و با توجه به شرایط پرمخاطره و تهدید مکرر گروههای فلسطینی به آغاز جنگی جدید در آیندهای بسیار نزدیک، گام بعدی بررسی خواهد شد.
منابع یاد شده در ادامه گفتند: هیئت اطلاعات مصر از رژیم اشغالگر درباره اجرای هر گونه عملیات ترور غافلگیرکنندهای در مورد رهبران گروهها در غزه و خارج آن هشدار خواهد داد و تاکید خواهد کرد که چنین اقدام زیانباری شرایط را به شکل کامل تغییر داده و منطقه را وارد دور بسیار خطرناکی از تنش کند که نتایج آن فاجعهبار خواهد بود.
این در حالی است که برخی منابع ویژه در گفتوگو با المیادین ضمن تکذیب خبرهای منتشر شده درباره حصول پیشرفتی در قرارداد تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی گفتند: رژیم اشغالگر به سرعت از هرگونه پیشروی در قرارداد تبادل اسرا عقبنشینی کرده و هنوز حیلهگری میکند، این رژیم با میانجیها تعامل مثبتی ندارد و نمیخواهد هزینه مناسبی بپردازد.
آنها افزودند: نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بارها تلاشهای میانجیها برای پیشروی در قرارداد تبادل اسرا را مختل کرده است.
همچنین برخی منابع دیگر اعلام کردند که هیئت امنیتی مصر از گروههای فلسطینی درخواست کرده برای اعمال فشار بر اسرائیل جهت فراهم کردن تسهیلات جدید برای نوار غزه به آن فرصت دهد و اینکه وعدههایی برای عمل به این خواستهها در آینده نزدیک داده شدهاند.
خالد البطش، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز پیشتر در گفتوگوی تلویزیونی به رهبران رژیم صهیونیستی درباره در پیش گرفتن سیاست ترور در غزه هشدار داده و بر آمادگی این جنبش برای تمامی گزینهها در دفاع از ملت فلسطین تاکید کرده بود.
البطش اظهار کرد: عملکرد مقاومت در سال ۲۰۲۱ نشان داد که میتواند معادلات را مدیریت کرده و ساعت صفر را تعیین کند، نبرد شمشیر قدس نیز نقطه عطف بزرگی در تاریخ درگیری با رژیم صهیونیستی بود.
این عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین با اشاره به اینکه تمامی گروههای فلسطینی امروز در کرانه باختری برای حمایت از مردم در کنار یکدیگر ایستادهاند، گفت: عملیات "گرفتن آزادی" به همه جهان نشان داد که جای ملت فسلطین در بازداشتگاهها نیست.
محمود خلف، عضو کمیته مرکزی جبهه دموکراتیک آزادسازی فلسطین نیز گفت: شرایط معیشتی و اقتصادی نوار غزه به دلیل وقتکشی رژیم اشغالگر در لغو محاصره همه جانبه این منطقه و به تویق انداختن بازسازی ویرانیهای حاصل از جنگ مه گذشته رو به بدتر شدن است.
خلف در ادامه اظهار کرد: رژیم اشغالگر دوباره مساله بازسازی غزه را به پرونده سربازان به اسارت درآمده خود نزد مقاومت فلسطین ارتباط داد که هدف از آن وقتکشی است و این رژیم مسؤول عواقب و پیامدهای استمرار این سیاست است.
این عضو کمیته مرکزی جبهه دموکراتیک آزادسازی فلسطین افزود: پافشاری رژیم اشغالگر به استمرار این سیاست میتواند کار را به جهتهای دیگری ببرد و تشدید اوضاع را به نتایج متفاوتی سوق دهد.
او در ادامه از مصر خواست برای تحت فشار گذاشتن رژیم اشغالگر و تشویق آن به جدا کردن پرونده بازسازی از پرونده سربازان اسیر شده و ربط ندادن این دو به یکدیگر وارد عمل شود.
در چند روز گذشته به ویژه پس از تهدیدهای گروههای فلسطینی به دلیل تعلل رژیم صهیونیستی در لغو محاصره نوار غزه و پافشاری بر ارتباط دادن مساله بازسازی به پرونده سربازان اسیر شده در غزه، مصر و نهادهای بینالمللی اقدامات و رایزنیهایی را برای مهار تنش و جلوگیری از از در جبهه غزه در پیش گرفتند.