در ترکیه اتفاق افتاد؛

ابتکار عمل رئیس جمهور برای دلجویی از پوتین

رئیس‌جمهور ترکیه امروز (پنجشنبه) در نشستی با نمایندگانی از جوانان ترکیه در آنکارا تصریح کرد که ترکیه از ورود فنلاند و سوئد به ائتلاف ناتو حمایت نخواهد کرد زیرا این دو کشور خانه گروه تروریستی «پ‌ک‌ک» و جبهه آزادی‌بخش خلق انقلابی ترکیه (DHK/C) هستند و آنکارا این گروهها را تروریستی می‌داند.

ابتکار عمل رئیس جمهور برای دلجویی از پوتین
پیشنهاد ویژه

«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز (پنجشنبه) در نشستی با نمایندگانی از جوانان ترکیه در آنکارا تصریح کرد که ترکیه از ورود فنلاند و سوئد به ائتلاف ناتو حمایت نخواهد کرد  زیرا این دو کشور خانه گروه تروریستی «پ‌ک‌ک» و جبهه آزادی‌بخش خلق انقلابی ترکیه (DHK/C) هستند و آنکارا این گروهها را تروریستی می‌داند.

خبرگزاری روسی تاس در این خصوص گزارش داد، رئیس‌جمهور ترکیه که پیش از این برای پذیرفتن درخواست عضویت فنلاند و سوئد در ناتو شروطی را تعیین کرده بود، گفت:‌ «ما به دوستان خود گفته‌ایم که به پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، "نه" خواهیم گفت و با آن مخالفیم و ما همچنان همین رویه را دنبال می‌کنیم. ما اجازه نمی‌دهیم که سازمان‌های تروریستی در ناتو حضور داشته باشند. این کشورها خانه "پ ک ک" و "ی پ گ" هستند».

فنلاند و سوئد در تاریخ ۱۵ می (۲۵ اردیبهشت ماه) رسماً‌ درخواست خود برای عضویت در ناتو را ارائه دادند اما با این حال برای پذیرفته شدن در این ائتلاف امنیتی به حمایت ۳۰ کشور عضو ناتو نیاز دارند و تاکنون علاوه بر ترکیه، رئیس‌جمهور کرواسی نیز با عضویت این دو کشور در ناتو مخالفت کرده‌اند.

دو کشور اروپایی فوق می‌گویند که در پی عملیات نظامی روسیه در اوکراین، امنیت آن‌ها به خطر افتاده است و به همین دلیل لزوم پیوستن به ناتو را به منظور حفاظت از سرزمین خود ضروری می‌بینند.

در پی اعلام درخواست فنلاند و سوئد برای پیوستن به ناتو، ترکیه مخالفت خود را با عضویت این دو کشور اروپایی در ائتلاف ناتو اعلام کرد و پس از آن وبگاه تحلیلی «بلومبرگ» لیستی از درخواست‌های خود برای پذیرش عضویت فنلاند و سوئد در ناتو منتشر کرد.

طبق این گزارش،‌ لیست درخواست‌های ترکیه از ناتو و فنلاند و سوئد شامل حذف تحریم‌های آنکارا به دلیل خرید سامانه‌های دفاع موشکی «اس-400» روسیه و همچنین وارد کردن مجدد ترکیه در برنامه هواپیماهای پیشرفته «اف-35» آمریکا می‌شود.

گزارش های منتشر شده حاکی از آن است که سوئد و فنلاند سابقه اعطای پناهندگی به افرادی از ترکیه را دارد که اغلب کردهایی هستند که به دلیل درگیری‌های داخلی در کشورشان خواستار پناهندگی شده‌اند و آنکارا برخی اوقات اعطای پناهندگی به این افراد را غیرقابل پذیرش می‌داند.

بلومبرگ به نقل از سه تن از مقام‌های ارشد ترکیه گزارش کرد، حاکمیت ترکیه از سوئد و فنلاند درخواست کرده است که «قبل از پیوستن به ائتلاف ناتو، آشکارا نه تنها پ ک ک بلکه گروههای وابسته به این گروه را محکوم کند».

از طرف دیگر، «مولود چاووش اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه روز دوشنبه هفته جاری تأیید کرد، آنکارا از سوئد و فنلاند درخواست کرده است که محدودیت‌های تجاری که علیه ترکیه وضع کرده‌اند را لغو کنند.

مقام‌های روسیه بارها به هلسینکی و استکهلم هشدار داده‌اند که در صورت پیوستن به ناتو، با پیامدهای جدی مواجه خواهند شد و این که روسیه در صورت تحقق چنین مسئله‌ای، تسلیحات اتمی خود را در مرز شرقی روسیه مستقر خواهد کرد. روز گذشته (دوشنبه)، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در خصوص مخالفت ترکیه با عضویت فنلاند و سوئد در ائتلاف ناتو گفت: «ترکیه یک همپیمان باارزش است که و هرگونه نگرانی‌های امنیتی این کشور باید مورد بررسی قرار گیرد».


ت ت
کدخبر: 84350 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین