حمله تلفنی رهبران این دو کشور به پوتین

رئیس جمهور فرانسه در جریان گفت‌وگوی تلفنی خود با رئیس جمهور روسیه، از وی خواست تا محاصره بندر اودسای اوکراین برداشته شود تا اوکراین بتواند به صادرات غلات از طریق دریای سیاه بپردازد.

حمله تلفنی رهبران این دو کشور به پوتین
پیشنهاد ویژه

به گزارش مُنیبان، «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز شنبه در گفت‌وگوی تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه از وی خواست تا مذاکرات جدی مستقیم با «ولودمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین برگزار کند.

در این گفت‌وگوی تلفنی 80 دقیقه که «اولاف شولتز» صدر اعظم آلمان نیز در آن حضور داشت، سران این دو کشور اروپایی خواستار آتش‌بس فوری و عقب نشینی نیروهای روس شدند.

ماکرون و شولتز از رئیس جمهور روسیه خواستند تا بهبود اوضاع انسانی در مناطقه شهری در اوکراین تضمین شود.

رئیس جمهور فرانسه در این گفت‌وگوی تلفنی از رئیس جمهور روسیه خواست تا محاصره بندر اودسا برداشته شود تا اوکراین بتواند غلات را از طریق دریای سیاه صادر کند.

وی همچنین از پوتین خواست تا 2500 نظامی اوکراینی که در کارخانه آزوف‌استال اسیر شده‌اند آزاد شوند.

بعد از ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر اینکه روسیه با اعمال محاصره دریایی بر اوکراین مسئول کاهش صادرات غلات از این کشور است، کرملین این ادعاها را قویاً رد کرد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه روز پنجشنبه گفت غرب فقط باید خودش را مقصر بحران غذایی در جهان بداند که ناشی از مشکلاتی است که عرضه غلات اوکراین را به بازارهای جهانی با دشواری مواجه کرده است.

پسکوف ضمن رد اتهامات علیه روسیه، تاکید کرد که برای حل بحران کمبود غلات در جهان باید تحریم‌های غیرقانونی علیه مسکو لغو شود.

وی طی نشست خبری در کرملین توضیح داد: «ما قاطعانه این اتهامات را رد می‌کنیم و برعکس، کشورهای غربی را متهم می‌کنیم که تعدادی از اقدامات غیرقانونی انجام داده‌اند که منجر به این امر شده است».

سخنگوی کرملین اظهار داشت: «آنها (غرب) باید آن تصمیمات غیرقانونی (تحریم روسیه) را لغو کنند - [محدودیت‌هایی] که از اجاره کشتی‌ها توسط شرکت‌ها، صادرات غلات و غیره جلوگیری می‌کند - تا عرضه از سر گرفته شود».

روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل می‌دهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. روسیه و بلاروس نیز بیش از ۴۰ درصد از صادرات جهانی پتاس مواد مغذی محصول را تشکیل می‌دهند.

به گفته سازمان ملل ۳۶ کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تأمین می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به لبنان، سوریه، یمن، سومالی و کنگو اشاره کرد.

این در حالی است که بخش اطلاعات ارتش انگلیس با ادعای اینکه محاصره دریایی روسیه بر بنادر اوکراین مانع صادرات غلات می‌شود، گفته بود صادرات زمینی نیز جایگزین این کمبودها نمی‌شود. 


ت ت
کدخبر: 86381 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین