روسیه غذای همه جهان را مصادره کرد؟

معاون شورای امنیت روسیه ادعای مقصر بودن کشورش در ایجاد بحران جهانی غذا را دروغ خواند و گفت وضعیت جهانی غذا در نتیجه تحریم‌های اعمال شده از سوی غرب بدتر شده است.

روسیه غذای همه جهان را مصادره کرد؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، «دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «الجزیره» قطر گفت تلاش‌های غرب برای متهم کردن روسیه به ایجاد بحران جهانی غذا دروغ است، زیرا اوضاع از چند سال پیش رو به وخامت گذاشت.

رئیس‌جمهور سابق روسیه گفت: به منظور بهبود امنیت غذایی در سراسر جهان، برای بهینه‌سازی وضعیت غذا، باید تحریم‌های متقابل را کنار بگذاریم و قیمت‌ها شروع به کاهش خواهد گذاشت.

به گزارش خبرگزاری «تاس»، این مقام روس درباره تلاش‌های غرب برای مقصر دانستن روسیه در ایجاد این بحران، چنین چیزی را دروغ خواند و توضیح داد: وضعیت غذا در کره زمین حدود پنج یا هفت سال پیش شروع به بدتر شدن کرد. دلایلی زیادی داشت، محاسبات اشتباه در اقتصاد کلان، برداشت بد (محصول)، خشکسالی، تغییرات آب و هوایی، تصمیمات اتخاذ شده توسط برخی از دولت‌ها که گاهی اوقات کاملاً درست نبودند. همه چیز از اینجا شروع شد.

روسیه نمی‌خواهد غلاتش توقیف شود

به گفته نایب رئیس شورای امنیت روسیه، این کشور آماده صادرات غلات است اما باید از هرگونه تحریم معاف شود. مدودف اظهار داشت «آن‌ها [کشورهای غربی] از ما می‌خواهند که مثلاً گندم صادر کنیم تا بعداً آن را توقیف کنند یا چه؟» و این سناریو را غیرممکن توصیف کرد.

به گفته وی، وضعیت جهانی غذا در نتیجه تحریم‌های اعمال شده توسط جهان غرب بدتر شده است. معاون شورای امنیت روسیه ادامه داد: آن‌ها به ما می‌گویند به کار خود ادامه دهید و صادر کنید، اما در عین حال به کشتی‌های تجاری ما سرویس نمی‌دهند و تلاش می‌شود تا اموال ما را مصادره کنند.

این مقام روس افزود: مسئله این است که چگونه آن را منتقل می‌کنیم و آیا تحت تأثیر تحریم‌ها قرار خواهد گرفت. بنابراین، در این مورد، اکنون توپ در زمین آن‌ها، در زمین غرب است.

او همچنین خواستار رفع تحریم‌های کود شد و آن را احمقانه خواند. مدودف اظهار داشت: کسانی که در مورد اعمال محدودیت‌ها تصمیم می‌گیرند، باید بر اساس عقل سلیم هدایت شوند، نه روس‌هراسی شایع که در اکثر کشورهای [غربی] به امری رایج تبدیل شده؛ خارج از کشور، در ایالات متحده، و همچنین در اروپا که به نظر می‌رسد رهبران سیاسی آن‌ها در نوعی رقابت برای اینکه چه کسی بیشترین روس‌هراسی را دارد، شرکت می‌کنند.

مدودف همچنین گفت که درباره این موضوعات با شرکای بین‌المللی، از جمله با کسانی که با مسکو روابط دوستانه دارند، گفت‌وگو کرده است. وی افزود: به هر حال، از نظر نسبت، تعداد و جمعیت، کشورهای دوست از کشورهایی که در حال حاضر با کشور ما خصومت دارند، پیشی می‌گیرند.

پیش‌تر، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در گفت‌وگوی تلفنی با سران فرانسه و آلمان در روز شنبه گفت: روسیه مایل است تا  در مورد راه‌های امکان‌پذیر ساختن از سرگیری ارسال محموله‌های غلات اوکراین از بنادر واقع در دریای سیاه گفت‌وگو کند.

روسیه و اوکراین تقریبا تامین یک سوم گندم جهان را در اختیار دارند، در حالی که روسیه صادرکننده اصلی کود شیمیایی و اوکراین صادرکننده بزرگ ذرت و روغن آفتابگردان در جهان هستند.

اوکراین و کشورهای غربی روسیه را متهم کرده‌اند که از بحران غذایی ناشی از درگیری با اوکراین که قیمت غلات، روغن‌‌های پخت و پز، سوخت و کود را افزایش داده، به عنوان سلاح استفاده می‌کند. روسیه دلیل این وضعیت را تحریم‌های غرب علیه خود و مین‌گذاری بنادر اوکراین عنوان می‌کند.


ت ت
کدخبر: 87535 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها