افشاگری فرمانده گرجستانی درباره اقدامات انگلیس در اوکراین
فرمانده لژیون گرجستان که بر عملیات نظامیان خارجی در اوکراین نظارت دارد گفته است که سه هزار نظامی انگلیسی علیه روسیه در اوکراین نبرد میکنند.
به گزارش مُنیبان، «ماموکا مامولاشویلی» یک فرمانده گرجستانی که بر عملیات مربوط به داوطلبان خارجی نظارت دارد، تصریح کرد که حدود سه هزار نظامی انگلیسی در اوکراین علیه نیروهای روسی نبرد میکنند.
بنا بر گزارش روزنامه انگلیسی ایندپندنت، «ماموکا مامولاشویلی» فرمانده لژیون گرجستان گفت که حدود ۲۰ هزار جنگجوی خارجی به نیروهای اوکراینی کمک میکنند که تقریباً یک هفتم آنها از بریتانیا هستند.
بر اساس این گزارش، لژیون گرجستان، یک واحد نظامی تحت فرماندهی اوکراین، بیشترین سهم از جنگجویان خارجی در اوکراین را تشکیل میدهد. نظامیان انگلیسی دومین گروه بزرگ و جنگجویان آمریکایی سومین گروه را تشکیل میدهند.
مامواشویلی که یگان لژیون گرجستان را در زمان آغاز درگیریها در سال ۲۰۱۴ در شرق اوکراین بنیانگذاری کرد، به اسکای نیوز گفت که ۷۰ تا ۸۰ درصد از جنگجویان داوطلب خارجی در ابتدا از یگان وی عبور میکنند اما بیشتر آنها به لژیون بینالمللی میروند زیرا او به دنبال تجربه رزمی بیشتر است.
روزنامه ایندیپندنت نوشت که با وجود ادعاهای این فرمانده گرجستانی، تعداد دقیق جنگجویان انگلیسی در اوکراین نامشخص است. دولت بریتانیا تعداد نظامیان انگلیسی را که در اوکراین علیه روسیه نبرد میکنند، ردیابی نمیکند و مشخص نیست که آیا ملیت نظامیان خارجی توسط اوکراین ثبت میشود یا خیر.
بر اساس این گزارش، یک نظامی اسبق انگلیسی هفته گذشته به دومین فرد انگلیسی تبدیل شد که در جنگ اوکراین کشته شدند. «جردن گاتلی» ۲۴ ساله در سیویرودونتسک مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد. پیش از روسیه دو جنگجوی انگلیسی را که در ماریوپل بازداشت کرده بود، به اتهام «مزدوری» پس از نبرد در کنار نظامیان اوکراینی علیه روسیه، به اعدام محکوم کرد.
طبق گزارش ایندیپندنت، «آیدن آسلین» و «شان پینر» از اعضای یگانهای ارتش اوکراین بودند که در منطقه ماریوپل علیه روسیه نبرد میکردند. دولت بریتانیا این محاکمه را «ساختگی» خواند و گفت که این دو نفر از اعضای قانونی ارتش اوکراین هستند و باید به عنوان اسیران جنگی با آنها رفتار شود.
روسیه در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به درخواست کمک جمهوریهای دونباس برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، عملیات نظامی ویژه در اوکراین را آغاز کرد و در طول جنگ این کشور، «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین از داوطلبان خارجی درخواست کرد تا برای نبرد با روسیه به اوکراین سفر کنند و برای این افراد ویزا صادر کرد و حتی بسیاری از افسران ارشد نظامی بازداشت شده را برای کمک به اوکراین در نبرد با روسیه آزاد کرد.
از همان ابتدای عملیات نظامی روسیه، کشورهای غربی با اعمال تحریم علیه روسیه و عرضه کمکهای نظامی به اوکراین به آتش درگیریها در اوکراین دامن زدند.