این اسرائیلی به ایران اطمینان خاطر داد؛ نتانیاهو خودزنی میکند
سردبیر روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی، هراس برخی عربها از بازگشت نتانیاهو به قدرت در رژیم صهیونیستی را بیدلیل دانست و با انتشار تحلیلی نوشت که چه بسا این بازگشت، به زوال اسرائیل، تسریع بخشد.
به گزارش منیبان، دیروز (چهارشنبه، ۲۲ ژوئن)، نمایندگان صهیونیست با طرح اولیه انحلال پارلمان این رژیم به عنوان اولین گام برای برگزاری انتخابات زودهنگام در اراضی اشغالی موافقت کردند. این در حالی بود که «بنیامین نتانیاهو» رهبر مخالفان کابینه فعلی تلآویو و نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی، دو شب پیش، ضمن اعلام آمادگی حزبش برای رقابتها انتخاباتی، از شکست کابینه «نفتالی بنت» در حفظ امنیت جانی و روانی شهرکنشینان صهیونیست صحبت کرد. امری که بیانگر آن است که به احتمال قوی ممکن است وی به قدرت بازگردد.
بازگشت نتانیاهو ترس ندارد
«عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه «رأی الیوم»، با انتشار یادداشتی در این خصوص، دلیل هراس برخی عربها از بازگشت نتانیاهو به قدرت رو به زوال دولت صهیونیستی، را جویا شد و نوشت: « پس از فروپاشی دولت راستگرای ائتلافی نفتالی بنت در اسرائیل و تصمیم آن برای انحلال پارلمان (کنست) و رفتن به پنجمین انتخابات ظرف سه سال و نیم اخیر، صداهای بسیاری، چه در داخل سرزمین های اشغالی و چه در منطقه عربی، از وحشت احتمال بازگشت بنیامین نتانیاهو به قدرت شنیده شد. این در حالی است که این بازگشت در هر حال، تضمین نشده است اما درباره ضعیفالنفسها چه میتوان گفت؟».
تشدید بحرانهای داخلی و خارجی تلآویو
وی نوشت: «دولت اشغالگر اسرائیل با نزدیک شدن به پایان عمر خود، در لبه پرتگاه فروپاشی است و شاهد تشدید بحران های داخلی از یک سو و تقویت قدرت سیاسی و نظامی محور مقاومت از سوی دیگر است. این در حالی است که جنگهای استعماری غرب برای نخستین بار پس از نزدیک به صد سال از خاورمیانه به عمق اروپا و اراضی اوکراین انتقال یافته است. جنگی که تاکنون روسیه از نظر اقتصادی و نظامی در آن پیروز بوده است».
عطوان به صراحت پرسید: «چرا برخی از ما از بازگشت نتانیاهو میهراسیم؟ بگذارید نتانیاهو به ریاست دولتی از هم پاشیده و تجزیه شده بازگردد که در محافل آن، درگیریهای سیاسی اوج گرفته و تقریباً از همه طرف با سامانههای موشکی محاصره شده است وحتی دیگر نمیتواند به اردوگاه پناهندگان جنین که مساحت آن بیش از یک کیلومتر مربع نیست، نفوذ کند».
شکستهای متوالی دولت نتانیاهو طی 16 سال
به اعتقاد نویسنده، حکومت نتانیاهو که بیش از ۱۶ سال متوالی به طول انجامید، پر از شکست بود که آخرین آن، جنگ «سیف القدس» که این دولت اشغالگر را بیش از ۱۱ روز در جهان منزوی کرد و طی آن شش میلیون اسرائیلی در پناهگاههای این کشور زندگی کردند. آنها چاره ای جز راهی دریا شدن نداشتند تا از موشک هایی که بر سرشان میریخت، فرار کنند و حتی در جستجوی جزایر خالی از سکنه یونان برای اقامت تا زمانی که خانه نهایی را پیدا کنند، بودند.
سیف القدس نتانیاهو را به التماس انداخت
وی با طعنه به برخی حکام عرب تاکید کرد: «نتانیاهو، این "مرد قوی" که برخی از عربها از او میترسند، در مقابل رئیس جمهور جو بایدن به زانو درآمد و التماس کرد که رهبری مصر را متقاعد کند که با جناح های مقاومت در نوار غزه در طول جنگ "سیف القدس" برای توقف شلیک موشکها واز بین بردن وضعیت وحشت حاکم بر جامعه اسرائیل میانجیگری کند. بسیاری از نویسندگان این موضوع را بیان کردند، که "این کشور دیگر قابل زندگی نیست و هیچ جایگزینی برای مهاجرت به کشورهای جدید و امن وجود ندارد"».
ایران و مقاومت تهدیدی موجودیتی برای اسرائیل
نویسنده در ادامه با اشاره به قدرت ایران و بازوهای نظامی آن در منطقه که دارای زرادخانههای موشکی و پهپادی دقیق است تصریح میکند که اسرائیل، چه نتانیاهو بر آن حکومت کند و چه بنت، با چنین تهدیدی موجودیتی مواجه است و در آستانه از دست دادن برتری نظامی و بازدارندگی هستهای خود است. هرچند که هنوز آن را از دست نداده است. پس بگذارید نتانیاهو بیاید و شانس خود را امتحان کند، زیرا معادلات روی زمین هر ماه به نفع «مرابطین» بیتالمقدس و اطراف آن در حال تغییر است.
در ادامه این یادداشت آمده است که نتانیاهو در طول طولانیترین حکومت خود در تاریخ اسرائیل، چیزی جز شکستها، مانورهای رسانهای پر از دروغ و تهدیدهای توخالی دستاورد نداشت و هرگز جرأت حمله به نوار غزه را که مساحت آن بیش از ۱۵۰ مایل مربع نیست و در آن کوهها و فلاتها یا جنگلهایی وجود ندارد، نداشت زیرا اراده قوی برای مقاومت تا شهادت در میان مردم آن حاکم است.
عادیسازی روابط یک نفوذ و مانور رسانهای تبلیغاتی بود
عطوان نوشت: «درست است که او از دونالد ترامپ و دامادش جرد کوشنر به عنوان تازیانه برای شلاق زدن و وحشت برخی از رهبران عرب و سوق دادن آنها به سمت عادی سازی و امضای توافقنامه صلح آبراهام استفاده کرد، اما این نیز درست است که این یک نفوذ رسانهای و تبلیغاتی بود و کشورهای سازشکار قدیمی و جدید در آستانه ناآرامیهای داخلی و تهدیدهای خارجی روز افزون بودند. مصر در آستانه قحطی است و برای اجتناب از آن به ۲۵ میلیارد دلار فوری نیاز دارد، و اردن نیز به همین ترتیب است و دیگر ایران یک کشور مجوس در نظر بسیاری از کشورهای حوزه خلیج فارس که با آن مذاکره می کنند و خواستار دوستی با آن هستند وامیدوارند این کشور کمک کند تا از جنگ یمن خارج شوند، نیست».
به اعتقاد سردبیر روزنامه رأی الیوم، در حال حاضر کل منطقه در آستانه یک جنگ منطقهای قرار دارد و آمریکا که بزرگترین حامی و ناجی اسرائیل بود، به لطف تقویت اتحاد روسیه و چین که از نظر نظامی قدرتمندتر و مستحکم تر شده است، رهبری خود را بر جهان از دست داده است. از سوی دیگر جنگ اوکراین که ممکن است سالها طول بکشد، ممکن است به یک جنگ جهانی سوم تبدیل شود و کل معادلات را در جهان تغییر دهد.
بازگشت به فرهنگ مقاومت ناجی ملتهای عربی است
عطوان نوشت که بزرگترین عامل تغییر، بازگشت ملتهای عرب به فرهنگ مقاومت است، زیرا این تنها راه برون رفت از وضعیت ذلت و پستی است که در حال حاضر به لطف اطاعت سرانشان در برابر دیکتهها و سیاستهای مبتنی بر دوشیدن و اخاذی ایالات متحده و اسرائیل، به آن دچار شدهاند. حتی اگر زوج ترامپ و کوشنر برگردند، نمی توانند دولت اشغالگر اسرائیل را از بحرانهایکنونی نجات دهند.
نگارنده در پایان نوشت: «تنها شلیک چند موشک دقیق علیه سکوهای گاز مسروقه اسرائیل در شرق مدیترانه یا ایستگاههای برق و آب در حیفا و بعد از حیفا، شکنندگی این موجودیت را آشکار میکند و صدها هزار شهرک نشین آن را مجبور به ترک اسرائیل خواهد کرد. بازگشت نتانیاهو که با گستاخی و استکبار و تحرکات استکباری خود گزینه صلح را از بین برد، نمیتواند این حقیقت را تغییر دهد بلکه در واقع ممکن است حتی به نابودی اسرائیل تسریع بخشد تا حتی هشتمین دهه خود را به پایان نرساند، همانطور که ایهود باراک، دشمن و رقیب قدیمی نتانیاهو از آن خبر می دهد».