مصر شکایت کرد
وزارت خارجه مصر در بیانیهای اعلام کرد که سامح شکری، وزیر خارجه این کشور روز جمعه در پیامی خطاب به شورای امنیت مراتب اعتراض و مخالفت کامل خود را با تصمیم اتیوپی برای ادامه دادن به روند آبگیری سد النهضه به صورت یک طرفه و بدون توافق با مصر و سودان اعلام کرد.
به گزارش مُنیبان از سایت شبکه خبری المیادین، وزارت خارجه مصر در بیانیهای اعلام کرد که سامح شکری، وزیر خارجه این کشور روز جمعه در پیامی خطاب به شورای امنیت مراتب اعتراض و مخالفت کامل خود را با تصمیم اتیوپی برای ادامه دادن به روند آبگیری سد النهضه به صورت یک طرفه و بدون توافق با مصر و سودان اعلام کرد.
این وزارتخانه در ادامه بیانیه خود آورد، مصر ۲۶ ژوئیه جاری پیامی از ظرف اتیوپی دریافت کرد دال بر اینکه تصمیم دارد به روند آبگیری سد النهضه در فصل بارندگی فعلی ادامه دهد؛ اقدامی که مصر مخالف آن است.
وزارت خارجه مصر در ادامه بیانیه خود گزارش داد، این آبگیری به منزله نقض آشکار توافقنامه اصول امضا شده میان سه کشور در سال ۲۰۱۵ و نیز اصول قوانین بینالمللی است و اتیوپی اقدامات و تلاشهایی را که در راستای حل این بحران انجام شدند، ناکام گذاشت.
همچنین این وزارتخانه بر لزوم دستیابی به توافقی که منافع سه کشور را محقق سازد و بیتوجهی نکردن به هرگونه تعدی به حقوق و امنیت آبی مصر تاکید کرد.
شکری نیز در بیانیهای از شورای امنیت سازمان ملل خواست مسؤولیت خود را در این خصوص بپذیرد و از اتیوپی خواست به اصول قوانین بینالمللی و در راس آنها جلوگیری از ضرر در این زمینه پایبند باشد چراکه مسؤول کامل هر گونه خسارتی است که در این زمینه به منافع مصر وارد شود.
وزیر خارجه مصر در ادامه تاکید کرد: مصر حق مشروع و تضمین شده خود در منشور سازمان ملل برای در پیش گرفتن تمامی اقدامات لازم جهت حمایت از امنیت ملی خود در برابر هر خطری که در آینده موجب اقدامات یک جانبه اتیوپی شود را برای خود محفوظ میداند.
اتیوپی ژوئیه ۲۰۲۱ پس از گذشت یک سال، با وجود مخالفتهای مصر و سودان که عملیات آبگیری آدیسآبابا بر روی سد النهضه را اقدامی یکجانبه میدانند، این عملیات را آغاز کرد.
یک کارشناس مصری در این خصوص فاش کرد که اتیوپی آبگیری سوم سد النهضه را در واقع ۱۱ ژوئیه جاری آغاز کرد و حجم آب ذخیره شده پشت سد در حال حاضر به دو میلیارد متر مکعب رسیده است.