مهم ترین نکات برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در نانوایی ها
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، به بیان توضیحاتی در خصوص آخرین وضعیت نانواییها در زمینه میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی پرداخت.
به گزارش منیبان، محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص آخرین وضعیت نانواییها در زمینه میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در زمان شیوع کرونا گفت: ارزیابی میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط وزارت بهداشت در بازه زمانی خاص و به صورت هفتگی انجام میشود و ممکن است طی یک هفته رتبه نانواییها بالاتر و طی هفته دیگر پایینتر باشد و بر اساس آخرین ارزیابیها نانواییها پس از واحدهای ناوگان درون شهری، پاساژها و دفاتر مختلف ارائه خدمات رتبه چهارم در عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی را دارند.
وی ضمن اشاره به اینکه نانواییها معمولا به دلیل تامین قوت غالب مردم و فرسوده و قدیمی بودن سازههایشان و همچنین ساخته نشدن امکاناتی که متناسب با شیوع کرونا است، در زمینه رعایت نکات بهداشتی دچار مشکل هستند، ادامه داد: قبل از شیوع این بیماریها هم واحدهای نانوایی از لحاظ بهداشتی دچار مشکل بودند و به همین دلیل لازم است این واحدها وضعیت خود را از لحاظ رعایت دستورالعملهای بهداشتی ارتقا دهند.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در شرایط فعلی برای بهبود وضعیت نانواییها رعایت چند نکته لازم است که شامل وظایف مردم هنگام خرید نان و وظایف نانواییها میشود، اظهار کرد: هنگامی افراد قصد خرید نان را به صورت حضوری دارند، باید فاصله اجتماعی رعایت کنند و در صف با سایر افراد با فاصله بایستند و به علاوه همه افراد باید در محیط نانوایی از ماسک استفاده کنند و همچنین بهتر است خریداران به وسیله کارتهای بانکی الکترونیک مبلغ مورد نظر را پرداخت کنند.
فرهادی در خصوص وظایف نانواییها متذکر شد: یکی از وظایف شاغلین در نانواییها در زمان شیوع ویروس کرونا تامین دستگاه پوز است تا مردم بتوانند به صورت الکترونیکی خرید کنند و به علاوه لازم است امکانی فراهم شود که خریداران بتوانند از طریق اپلیکیشنها و نرم افزارهای اینترنتی وجه مورد نظر را به واحدهای نانوایی پرداخت کنند و دریافت وجه نقد در نانواییها ممنوع باشد.
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توضیح داد: بسیاری از مردم به تازه خوری عادت دارند و به همین دلیل برای هر وعده غذا نان تازه تهیه میکنند که این امر افزایش تردد به واحدهای نانوایی را به همراه دارد و موجب شناخته شدن نانواییها به عنوان واحدهایی با ریسک بالا میشود.
وی با اشاره به اینکه میتوان نان را به صورت اینترنتی و از سایتهای مختلف خریداری کرد، عنوان کرد: خوشبختانه این سایتها نان را به صورت داغ به درب منازل تحویل میدهند و با این روش میتوان این محصول را به صورت تازه و روزانه تهیه کرد البته هزینه آن قدری افزایش پیدا میکند، ولی به طور کلی این امکان وجود دارد که با انجام چند نکته ساده در نانواییها ریسک بالای این واحدها را به حداقل رساند.
منبع: میزان