قرص کرونا چیست ؟

این قرص با نام تجاری Lagevrio توسط شرکت های دارویی Ridgeback Biotherapeutics ، Merck، Sharp و Dohme (MSD) ساخته شده است.

قرص کرونا چیست ؟
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، این روزها در بیشتر محافل علمی دنیا صحبت از قرص ویژه کرونا است که به تازگی توسط بریتانیا تائید شده و مولنوپیراویر(Molnupiravir)، نام دارد. در این گزارش به بررسی ویژگی ها و نحوه عملکرد این داروی جدید می پردازیم.

مولنوپیراویر(Molnupiravir) یک داروی ضد ویروسی علیه کرونا است که می ‌توان آن را در خانه مصرف کرد. این اولین دارویی است که به صورت خوراکی مصرف شده و برای استفاده در برابر کووید ۱۹  تأیید شده است.

این قرص با نام تجاری Lagevrio توسط شرکت های دارویی Ridgeback Biotherapeutics ، Merck، Sharp و Dohme (MSD) ساخته شده است.  به گفته ساجد جاوید، وزیر بهداشت و مراقبت های اجتماعی بریتانیا، این دارو یک برگ برنده در تقابل با همه گیری بوده و می تواند ما را به شکست نهایی کرونا نزدیک کند.  

مولنوپیراویر چیست؟

داروی ضد ویروس مولنوپیراویر در ابتدا برای درمان آنفولانزا ساخته شد. از آنجایی که این دارو، یک داروی خوراکی است، می توان آن را در خانه مصرف کرد در حالی که سایر درمان های ویژه کرونا به صورت وریدی یا تزریقی توسط متخصصین مراقبت های بهداشتی انجام می شود. این دارو برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ خفیف تا متوسط در عرض ۵ روز پس از ظهور علائم تجویز می شود.

مولنوپیراویر چگونه عمل می کند؟

مولنوپیراویر با اختلال در تولید مثل ویروس عمل می کند. هنگامی که ویروس وارد سلول های بدن می شود، ژنوم خود را که نه از دی ان ای بلکه از RNA یا همان اسید ریبونوکلئیک ساخته شده است، تکثیر می کند. سپس این ژنوم‌ های تکثیر شده به ذرات کامل ویروس تبدیل و از سلول خارج شده و به گسترش در بدن ادامه می ‌دهند.به گزارش سیناپرس، در این میان مولکول‌های مولنوپیراویر توسط سلول ‌های آلوده به ویروس جذب شده و در آنجا به نسخه معیوب بلوک‌های سازنده RNA تبدیل می ‌شوند. بنابراین، هنگامی که ویروس تلاش می کند تولید مثل کند، ذرات ویروس به دست آمده دارای مواد ژنتیکی معیوب هستند و دیگر نمی توانند تکثیر شوند. این عمل بدان معناست که بار ویروسی در بدن کم باقی مانده و خطر ابتلا به بیماری های جدی کاهش پیدا می کند.

از آنجایی که مولنوپیراویر RNA ویروس کرونا را به خوبی هدف قرار می‌دهد، دارویی موثر در برابر این ویروس محسوب می شود. البته استفاده از این دارو دارای محدودیت هایی نیز بوده و پروفسور پنی وارد، استاد کینگز کالج لندن در این رابطه گفت: به دلیل خطر آسیب رساندن به جنین داخل رحم نمی ‌توان از مولنوپیراویر برای زنان باردار استفاده کرد.

مولنوپیراویر چقدر موثر است؟

آزمایش های بالینی، نشان می دهد مصرف مولنوپیراویر در کاهش خطر بستری شدن یا مرگ بزرگسالان در معرض خطر مبتلا به کووید۱۹  خفیف تا متوسط، تا ۵۰ درصد موثر است. گفتنی است این قرص باید ظرف پنج روز پس از ظاهر شدن علائم به بیمار داده شود واگر پس از بستری شدن بیمار در بیمارستان مصرف شود بی اثر است.

مولنوپیراویر برای چه کسانی تجویز می شود؟

استفاده از مولنوپیراویر برای بیماران مبتلا به کووید۱۹ خفیف تا متوسط تجویز شده و بررسی های انجام شده نشان می دهد مشکلات و عوارضی همچون چاقی، پیری، دیابت یا بیماری های قلبی ارتباطی با این دارو نداشته و افراد دارای این عوارض نیز می توانند از مولنوپیراویر استفاده کنند.

مترجم: فاطمه کردی
منبع: sciencefocus

 


ت ت
کدخبر: 48375 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها