سلاحهای عجیب در جنگ جهانی دوم را بشناسید
سلاحهایی که در طول جنگ جهانی دوم ساخته شدند خوب و قابل استفاده نبودند. البته نه تنها قابل استفاده نبودند، بلکه خیلی هم عجیب و غریب بودند.
به گزارش منیبان؛ هر موقع جهان نیازمند چیزی بود، آن نیاز با اختراع برطرف شد؛ در زمان جنگ جهانی دوم هم یکی از ضروریترین نیازها همین سلاحها بودند. چون هر کسی که سلاح قدرتمندتری داشت قطعا پیروز میدان بود. البته نمیشود گفت که فقط سلاح نیاز جنگ بود. چیزهایی مانند دارو، خودرو و … نیز در جنگها استفاده میشدند.
البته همه سلاحهایی که در طول جنگ جهانی دوم ساخته شدند خوب و قابل استفاده نبودند. البته نه تنها قابل استفاده نبودند، بلکه خیلی هم عجیب و غریب بودند. سلاحهایی مانند بمب خفاش، موش در حال انفجار و چندین سلاح عجیب دیگر…. بعضی از آنها هم در جنگ استفاده شد، ولی بعضی از آنها از مرحله آزمایش بالاتر نرفت.
۱. The Panjandrum
در سال ۱۹۴۳ از اداره توسعه سلاحهای متفرقه انگلیس (DMWD) درخواست شد تا یک سلاحی اختراع کند که قادر باشد به دیوار بتنی آتلانتیک که توسط نازیها ساخته شده بود نفوذ کند.
در نهایت شرکت DMWD توانست سلاح Panjandrum را اختراع کند. همانطور که مشاهده میکنید، این سلاح شامل دو چرخ که متصل به یک محور بود و در هر چرخ هم چندین موشک برای سرعت بخشیدن به این سلاح وجود داشت.
این سلاح پر از مواد منفجره بود و قرار بود که فقط یک شکافی به اندازه عبور تانکها ایجاد کند که در نهایت موفق هم نشدند و این پروژه تماما شکست خورده اعلام شد و این سلاح هم از رده خارج شد.
۲. The Goliath Tracked Mine
در سال ۱۹۴۰ ورماخت یک نمونه از یک خودروی عجیب و غریب کنترلی را در رودخانه سن کشف کرد. این خودرو کشف شده یک نمونه اولیه آزمایشی بود که توسط یک طراح وسایل نقلیه به نام “آدولف کیگرسه” طراحی شده بود. این کشف باعث شد تا آلمانیها به این فکر فرو روند که یک ضد تانک کنترل از راه دور بسازند.
در نهایت این کشف باعث اختراع Goliath Tracked Mine شد که حدود ۱ فوت قد و ۴ فوت طول داشت که میتوانست ۶۰ کیلوگرم مواد منفجره را با خود حمل کند.
این سلاح امکان کنترل از راه دور را داشت و برای همین او را به زیر خودروها و تانکها میفرستادند و مواد منفجره اش را منفجر میکردند. اما Goliath علاوه بر خوبیهایی که داشت چندین مشکل را هم در بر داشت. اول از همه اینکه نیازمند یک کابل به طول ۲۱۳۲ فوت نیاز بود. طولی هم نگذشت که سربازان دشمن فهمیدند که با قطع این کابل، ارتباط بین Goliath و کسی آن را کنترل میکند از بین میرود.
مشکل بعدی هم آهسته بودن سرعت این دستگاه بود که ۶ مایل در ساعت بود و همچنین به راحتی در زمینهای ناهموار گیر میکرد.
با همه مشکلهایی که این خودرو سلاح کنترل از راه دور داشت، حزب نازی حدود ۷۶۰۰ تعداد از این سلاح را تولید کرد. البته این سلاح چندان موفق نبود، ولی زمینه ساز ساخت سلاحهای نسل بعدی کنترل از راه دور شد.
۳. Fu-Go Balloon Bombs
در سال ۱۹۴۴ ژاپن یک طرحی زیرکانه و البته شرورانه را ارائه داد که آن هم پرتاب بمب با بالون به سمت کشور ایالات متحده بود. ایده انها این بود که آنها به کمک یک جت، این بالونها را که حاوی مواد منفجره بودند را بر فراز اقیانوسهای آرام رها کنند تا آرام آرام و بدون هیچ سر و صدایی و به کمک باد به سمت ایالت متحده رفته و با منفجر شدن، باعث ترس و وحشت اهالی این منطقه شوند.
آنها اولین بالون را در ۳ نوامبر ۱۹۴۴ پرتاب کردند و تخمین زده شده که تا سال ۱۹۴۵ حدود ۶ هزار بالن ساخته و به سمت آمریکای شمالی رهاش رها شده باشند.
پس از جنگ، طبق سوابقی که در ژاپن کشف شد، نشان داد که ژاپن حدود ۹ هزار بالن Fu-Go را ساخته. البته این مورد هم باید ذکر شود که با وجود پرتابهایی زیادی که ژاپن انجام داد، فقط یک بالن باعث گرفتن جان یک مادر و ۵ کودک شد و بقیه بالنها هیچ تلفات جانی به جا نگذاشتند.
شاید بگویید که این سلاح هیچ فایدهای نداشت، ولی باید بدانید که این سلاح، جزو اولین نسل سلاح پرتاب بین قارهای بود.
۴. Bat Bombs
مدتی پس از حمله به پرل هاربر، یک دکتر از پنسیلوانیا با یک طرحی عجیب با کاخ سفید تماس گرفت تا ایده اش را با سران ارتش آمریکا مطرح کند.
این طرح شامل انداختن یک محفظه با هزار اتاقک بود که در هر اتاقک یک خفاش وجود داشت که هر کدام از این خفاشها هم به یک دستگاه آتش زا که زمانبندی شده بودند متصل بود.
یک بمب افکن در نزدیکی صبح این محفظه را بر بالای سر ژاپن رها میکند و هزار خفاش از داخل آن به بیرون پرواز میکنند و به اتاقها و زیر شیروانیهای خانههای ژاپنیها هجوم میبرند. وسایل آتش زا هم همانطور که زمابندی کرده بودند، به موقع روشن شد و ژاپن را به آتش کشیدند.
این طرح تا حدی موفق آمیز بود، ولی مشکلاتی هم در پی داشت. مثلا قبل از رها کردن محفظه، چندین خفاش فرار کردند و ماشین یکی از ژنرالها را منفجر کردند. در نهایت این طرح در سال ۱۹۴۳ برای همیشه مختومه شد. یکی از دلایل مختومه شدن این پروژه (با اینکه قابل بهبود بود) این بود که آنها قصد داشتند تا تمام تمرکزشان را بر روی بمب اتمی بگذارند.
۵. Pigeon-Guided Rockets
در جنگ جهانی دوم، پستانداران تنها گونهای نبودند که در جنگ دخیل بودند. یکی از دغدغههای سران ارتش، هدف گیری دقیق موشکها و بمبها بود که افراد زیادی را به فکر فرو برده بود. در نهایت یک روانشناس و مخترع، ایده حمل بمب توسط کبوترها را ارائه داد. وی قبلا هم در یک پروژه از کبوترها برای کشیدن یک اهرم استفاده کرده بود و به این فکر افتاد که چرا از آنها برای هدایت بمبها استفاده نکنیم؟
این تا حدودی پیش رفت؛ ولی در سال ۱۹۴۴ این پروژه مختومه اعلام شد. آمریکا از کبوتر در یکی از عجیبترین پروژههای سازمان سیا هم استفاده کرد که میتوانید آن را مطالعه کنید.
۶. Exploding Rats
شرکت SOE وسایل مختلف زیادی را برای مخفی کردن و منفجر کردن چیزهای مختلف در جنگ جهانی دوم را اختراع کرد؛ اما موش در حال انفجار را میتوان عجیبترین آنها نام برد.
ایده یک ایده ساده بود. ۱۰۰ موش مرده را میگرفتند و داخل شکمشان را با مواد منفجره پر میکردند و در نهایت شکم را بخیه میزدند و آنها را در نزدیکی دیگهای بخار رها میکردند
البته این پروژه هم طبق چیزی که انتظار میرفت شکست خورده اعلام شد.