ایمن الظواهری در خانه دستیار وزیر طالبان کشته شد/ جزئیات کامل عملیات

منابع مطلع آمریکایی می‌گویند سرکرده سازمان تروریستی القاعده در خانه یکی از دستیاران ارشد وزیر امور داخله طالبان هدف قرار گرفت و از موشک «هِل‌فایر» برای این حمله استفاده شد.

ایمن الظواهری در خانه دستیار وزیر طالبان کشته شد/ جزئیات کامل عملیات

به گزارش منیبان به نقل از فارس، بعد از انتشار گزارش‌هایی درباره کشته‌شدن «أیمن الظواهری» سرکرده سازمان تروریستی القاعده در حمله پهپادی آمریکا به کابل، روزنامه «نیویورک‌تایمز» بامداد سه‌شنبه جزئیات بیشتری از این حمله منتشر کرد.

نیویورک تایمز به نقل از مقامات فعلی و سابق دولت آمریکا نوشت: «ایالات متحده در یک حمله با هواپیمای بدون سرنشین، سرکرده القاعده و طراح اصلی حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را در افغانستان کشت».

این منابع به این روزنامه گفتند: «ایمن الظواهری در حمله کابل کشته شد که اولین حمله در افغانستان از زمان خروج نیروهای آمریکایی در سال گذشته و یک پیروزی تبلیغاتی بزرگ برای تلاش‌های دولت بایدن در مبارزه با تروریسم است».

مقامات مذکور - که نام یا سمت آنها فاش نشد - تاکید کردند: «این حمله توسط سیا انجام شد نه ارتش آمریکا. این حمله موفقیت آمیز بود و تلفات غیرنظامی در پی نداشت. با سقوط کابل به دست طالبان، سیا تلاش‌های مخفیانه‌ای را برای یافتن الظواهری آغاز کرد و معتقد بود که بازگشت طالبان به قدرت او را کمتر محتاط می‌کند».

به گفته یکی از تحلیلگران آمریکایی، خانه‌ای که الظواهری در آن هدف قرار گرفت متعلق به یکی از دستیاران ارشد «سراج‌الدین حقانی» وزیر امور داخله دولت طالبان بود؛ وزیری که مقامات آمریکایی می‌گویند به شخصیت‌های ارشد القاعده نزدیک است.

این تحلیلگر گفت که تصاویر این حمله منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی حاکی از اصابت یک موشک «آر.ایکس ۹» از نوع موشک‌های «هِل‌فایر» است که مجهز به تیغه‌های بلند با هدف کشتن اهداف با انرژی جنبشی برای به حداقل رساندن آسیب‌های جانبی عمده است.

نیویورک‌تایمز در ادامه به نقل از منابع مذکور نوشت: «بازگشت الظواهری به افغانستان پرسش‌هایی را در مورد تعهد طالبان به دور نگه‌داشتن القاعده از این کشور ایجاد می‌کند. الظواهری فکر می‌کرد که ما نمی‌توانیم او را ردیابی کنیم، اما اشتباه می‌کرد».

در این گزارش آمده است: «دولت ایالات متحده هم‌اکنون در حال بازنگری در سیاست خود در مورد حملات پهپادی علیه اهداف تروریستی است. در حالی که ارتش آمریکا به طور کلی حملاتی را در مناطق جنگی ایجاد شده انجام می‌دهد، سیا عملیات را در مناطقی انجام می‌دهد که ایالات متحده خواهان محرمانه‌بودن اقدامات خود است».

این روزنامه در پایان نوشت: «از آنجا که دولت طالبان با هرگونه حمله هواپیماهای بدون سرنشین در قلمرو خود مخالف است، ایالات متحده ممکن است استفاده از سیا را برای انجام عملیات ترجیح داده باشد. در حالی که سیا پهپادهای خود را دارد، از پهپادهای نظامی نیز استفاده خواهد کرد، که با ورود هواپیما به حریم هوایی که هواپیماهای وزارت دفاع مجاز به انجام آن نیستند، اختیارات حملات به آژانس واگذار می شود».

ت ت
کدخبر: 100644 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها
      دیگر رسانه ها
      • ​پژو پارس در روزی که اغلب خودرو‌های داخلی بدون تغییر قیمت روانه بازار شده‌اند، ۲۰ میلیون گران شده است