عراقچی: نیازمند یک دوره‌ ریاضتی و آنی مدت هستیم

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه شاید نیاز به یک دوره‌ ریاضتی و آنی مدت برای مدیریت مسئله آب در کشور باشد، گفت: یکی از اقدامات ضروری در مسیر مدیریت آبی، پیگیری دیپلماسی آبی ذیل سیاست خارجی است.

عراقچی: نیازمند یک دوره‌ ریاضتی و آنی مدت هستیم
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، سیدعباس عراقچی در آیین رونمایی از کتاب «دیپلماسی آب و لزوم برون‌رفت از وضعیت بحران» که به صورت مشترک با زهرا بهرامی به رشته تحریر درآورده است، گفت: معضل آبی کشور راه حل یک شبه و معجزه‌آسا ندارد، بلکه نیازمند برنامه‌ای بلندمدت است.

وی کم‌آبی را مسئله‌ای جدی برای کشور توصیف کرد که بعضا از حد تنش و بحران  فراتر رفته است و مشکل بی‌آبی را عاملی برای به خطر انداختن امنیت غذایی، اجتماعی، اقتصادی و حتی تمدنی خواند و افزود: نیاز است با مدیریت و کنترل مصرف آب، تاب‌آوری کشور را بالا برد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه شاید نیاز به یک دوره‌ ریاضتی  و آنی مدت برای مدیریت مسئله آب در کشور باشد، گفت: یکی از اقدامات ضروری در مسیر مدیریت آبی، پیگیری دیپلماسی آبی ذیل سیاست خارجی است.

وی توجه به آب‌های فرامرزی، تجارت آب مجازی و صادرات و واردات هوشمند بر مبنای میزان آب‌بری کالاهای تولیدی و همچنین کشت فراسرزمینی و... را در قالب دیپلماسی آبی ضروری دانست و گفت: آب کالایی راهبردی است، چه بسا راهبردی‌تر از هر کالای دیگر، چرا که بدون آن امکان تولید بسیاری از کالاها و رفع بسیاری از نیازها وجود نخواهد داشت.
عراقچی با اشاره به کارکرد شورای راهبردی روابط خارجی به عنوان یک نهاد مشورتی، ادامه داد: شورا جلسات متعددی را در خصوص دیپلماسی آب برگزار کرده و گزارش‌های مربوطه را ارائه داده است.
عراقچی در پایان برخورداری از یک راهبرد آبی را از مهم‌ترین نیازهای کشور دانست و گفت: امیدواریم این کتاب مشارکت هر چند اندکی در تولید ادبیات مربوطه در این حوزه داشته باشد.
زهرا بهرامی، دیگر نویسنده این کتاب هم در این مراسم با اشاره به ساختار و اهداف این کتاب تصریح کرد: این کتاب سه هدف عمده، نگرش موسع به امنیت با رویکرد به مسئله آب، ارائه تصویر محیط نظام بین‌الملل و بحران آب و همچنین تعریف و تبیین کارکرد دیپلماسی آب را پیگیری کرده است.

گفتنی است این کتاب در پنج فصل «چارچوب مفهومی و نظری؛ هیدروپلیتیک و نظریه مکتب کپنهاگ»، «بحران آب؛ معضل جهانی در نظام آنتروپوسین با ابعاد چندگانه امنیتی»، «غرب آسیا و شمال آفریقا و تهدیدات وجودی بحران آب»، «دیپلماسی آب و کارکردهای آن در مدیریت بحران آب» و «موانع و ملزومات دیپلماسی آب» به رشته تحریر در آمده است.
کتاب «دیپلماسی آب و لزوم برون‌رفت از وضعیت بحران» را اداره چاپ و انتشارات وزارت امور خارجه در 212 صفحه به زیور طبع آراسته است.


ت ت
کدخبر: 105287 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین