نماینده ادوار مجلس:
با رفتن یک روحانی به بانک بانکداری اسلامی نمیشود
نماینده ادوار مجلس گفت: با اعزام روحانیون به بانک ها می خواهند برای روحانیونی که با تعداد بالا جذب حوزه علمیه شده اند اشتغال ایجاد کنند.
ناصر قوامی، نماینده ادوار مجلس، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی منیبان در رابطه با ادعا برخی مبنی بر حضور روحانیون در شعب بانکها و اینکه اساسا این اقدام چه مشکلی از بانکداری را برطرف می کند اظهار کرد: هیچ لزومی ندارد که در بانک ها یک روحانی حضور داشته باشد چراکه بانک ها چهارچوب دارند و براساس آن حرکت می کنند. حضور یک روحانی چه تاثیری می تواند داشته باشد؟! مثلا سود بانکی را 14 درصد تعیین کرده اند حال یک روحانی چه کاری می تواند انجام بدهد و چه حقی در بالا بردن یا پایین آوردن این نرخ سود دارد. حضور یک روحانی چه مشروعیتی به بانک و کار بانکداری می بخشد؟ بانک ها بنگاه های اقتصادی هستند و روالی دارند و براساس آن روال و براساس آن موازین حرکت می کنند و روحانی بودن و نبودن به هیچ وجه تاثیری بر سیستم بانکداری کشور ندارد.
او افزود: اگر مسئولین امر به دنبال تغییر هستند باید چهارچوب بانک را عوض کنند وگرنه با رفتن یک روحانی به بانک بانکداری ما اسلامی نمی شود. بانک برنامه ای دارد و براساس آن اعلام می کند سود سپرده گذاران 14 یا 15 درصد و یا سود وام 12 درصد است از این رو وجود یک روحانی هیچ تاثیری ندارد.
قوامی تاکید کرد: اقتصاد ما اسلامی نیست. امروز اقتصاد دنیا دو شکل کمونیستی و سرمایه داری است. کمونیستی هم کاملا به سرمایه داری برگشته است امروز چینی ها اقتصاد کمونیستی ندارند. اقتصاد ایران هم اقتصاد سرمایه داری اروپایی است؛ ما اقتصاد اسلامی نداریم. اقتصاد اسلامی گرفتن خمس است و ذکات و حقوقی که در قران و در آیات و احکام و در فقه وجود دارد و امروز نمی شود کشور را با خمس و ذکات اداره کرد. من فکر می کنم دلیل تصمیم اخیر این باشد که روحانیون زیادی در حوزه علمیه جذب شده اند و امروز می خواهند برای آن ها شغلی ایجاد کنند به همین دلیل هم به این شکل خبرسازی کرده اند چراکه مشخص است تصمیم نادرستی گرفته شده. با این حال توصیه می کنم از آن عقب نشینی کنند چراکه بسیاری از جوانان امروز بیکار هستند و با این شرایط ایجاد اشتغال برای فقط قشر روحانیون در جامعه تفرقه می اندازند.