سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به منیبان:

بررسی قانون انتخابات مجلس در کمیسیون به پایان رسید/ مصوبه‌ای درباره قانون تجمعات به شورای نگهبان ارسال نشده است

سخنگوی شورای نگهبان گفت: مصوبه‌ای درباره قانون تجمعات به شورای نگهبان ارسال نشده و اگر در قالب آئین نامه باشد، به شورای نگهبان ارسال نمی‌شود.

بررسی قانون انتخابات مجلس در کمیسیون به پایان رسید/ مصوبه‌ای درباره قانون تجمعات به شورای نگهبان ارسال نشده است
پیشنهاد ویژه

به گزارش خبرنگار سیاسی منیبان، طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، در نشست خبری گفت: براساس قانون، نظارت بر رفتار نمایندگان برعهده هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.

طحان نظیف درباره فرزندان مسئولین و نقش آنها در تایید صلاحیت‌ها گفت: تا انتخابات زمان زیادی باقی مانده است، باید دید در آن زمان قانون انتخابات به چه صورت خواهد بود.

سخنگوی شورای نگهبان درباره تغییر رویکرد این شورا در تایید صلاحیت‌ها متذکر شد: هر فرد و ‌نهادی باید پاسخگوی عملکرد خود باشد. در کشور ما از گروه‌های مختلف به دولت و مجلس رسیدند و کاملا هم از هم متفاوت بودند، شورای نگهبان براساس قانون عمل کرده و می‌کند.

وی در پاسخ به مُنیبان مبنی بر اینکه پیش از این وزارت کشور از قانون تجمعات خبر داده بود، آیا این قانون به شورای نگهبان رسیده است؟ خاطرنشان کرد: خیر، مصوبه‌ای درباره قانون تجمعات به شورای نگهبان ارسال نشده و اگر در قالب آئین نامه باشد، به شورای نگهبان ارسال نمی‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگر مُنیبان مبنی بر اینکه عضو کمیسیون شوراها از اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد، این قانون به شورای نگهبان رسیده و چه مواردی اصلاح شده است؟ تصریح کرد: بنده هفته گذشته در مجلس بودم در آنجا نمایندگان گفتند کار قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در کمیسیون به پایان رسیده اما هنوز در صحن اعلام نشده و قاعدتاً به شورای نگهبان ارسال نشده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه فرزندان برخی نمایندگان در اغتشاشات اخیر  دستگیر شدند و گروه دیگری تابعیت دوگانه دارند، آیا شورای نگهبان این موضوع را  برای انتخابات سال آینده لحاظ می کند؟ گفت: برای انتخابات عجله دارید و زمان زیادی باقی مانده و  مبنای ما قانون است و تا ان زمان باید  دید قانون انتخابات چگونه است.

وی در پاسخ به سوالی درباره اعلام  نظر برخی نمایندگان در اغتشاشات و با توجه به اینکه از طرف شورا تعیین شدند، آیا برنامه نظارتی بر رفتار انها وجود دارد؟ گفت: ما در جریان بررسی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نیستیم و چیزی اعلام نشده و نظارت در دوره نمایندگی با هیات نظارت بر نمایندگان است و در مجلس است و شورای نگهبان ناظر انتخابات است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رابطه با اجرایی نشدن مصوبات‌ مجلس آیا شورای نگهبان از بعد نظارتی کاری انجام خواهد داد؟ گفت: شورای نگهبان در این موارد وظیفه ندارد، بر اساس قانون اساسی نهادهای مختلف وظایفی دارند مثلا مجلس با ابزار های مختلف می تواند این موضوع را مطالبه کند و یا سازمان بازرسی کل کشور و دستگاه‌های مختلف از جهات‌مختلف حق ورود دارند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اصل ۲۷ قانون اساسی ابهامی دارد یا خیر گفت: به نظر می رسد ابهامی وجود ندارد، اگر ابهام وجود داشته باشد راه تفسیر باز است. تفسیرفرایندی دارد، باید از مقامات صالح به شورای نگهبان ارسال شود و اگر چنین درخواستی به شورا مطرح شود مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

طحان نظیف درباره علت عدم اجرای قانون واردات خودرو گفت: شورای نگهبان در این موارد وظیفه‌ای ندارد. البته نهادهای مختلف از جمله مجلس می‌توانند به علت عدم اجرای قوانین با استفاده از ابزارهای قانونی خود ورود کنند.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که در جریان تحولات اخیر این انتقاد مطرح شد که شورای نگهبان با حذف نخبگان باعث شده تا فضای گفت‌وگو در کشور از بین رفته و دیگر افرادی نیستند که سوپاپ اطمینان نظام باشند، گفت: هر فرد و نهاد و جریانی باید پاسخگوی عملکرد خودش باشد. در کشور ما در ادوار مختلف گروه‌های مختلفی به قدرت رسیدند و قدرت را تحویل دادند که رویکردها کاملا با یکدیگر متفاوت بودند. شورای نگهبان بر مبنای قانون عمل می‌کند.

طحان نظیف در پاسخ به این سوال که امروز معترضان در کشور فضایی برای بیان اعتراض خود ندارند و در سال ٨٨ آقای کروبی گفتند حتی اگر کویر لوت را برای اعتراض به ما بدهید راضی هستیم، آیا همچنان باید همه معترضان را اغتشاشگر بدانیم، گفت: قطعا نظر شورای نگهبان این نیست و مقام معظم رهبری هم نظرشان را در این رابطه بیان کردند. اگر این دغدغه در قالب طرح یا لایحه به شورای نگهبان ارسال شود، بررسی خواهیم کرد.

وی در پایان یادآور شد: خبر خوش امروز همان  لایحه اصلاح قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کشور درباره ترمیم حقوق کارکنان و بازنشستگان لشکری و کشوری و مستمری بگیران بهزیستی، قضات و اساتید دانشگاه بود که  در جلسات شورا مورد بحث قرار گرفت و خلاف موازین شرع و قانون شناخته نشد.


ت ت
کدخبر: 119434 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها