سخنگوی وزارت امور خارجه:

بیانیه شورای همکاری خلیج فارس با حضور چینی‌ها را محکوم می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید: ما هرگونه اتهامات بی اساس مندرج در بیانیه پایانی سران شورای همکاری خلیج فارس را با حضور مقام چینی محکوم می کنیم.

بیانیه شورای همکاری خلیج فارس با حضور چینی‌ها را محکوم می‌کنیم
پیشنهاد ویژه

به گزارش خبرنگار سیاسی مُنیبان، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به بیانیه مشترک چین و عربستان گفت: ما به عنوان دستگاه دیپلماسی مواضع خود را به تفصیل بیان کردیم. ما هرگونه اتهامات بی اساس مندرج در بیانیه پایانی سران شورای همکاری خلبج فارس را با حضور مقام چینی محکوم می کنیم. یک‌بار دیگر مطالب مندرج را مردود اعلام می کنیم. از اینکه عده ای در منطقه با نادیده گرفتن اقدامات ایران در راستای برجام مواضع گرفتند اینها را هم مردود اعلام می کنیم. جزایر سه گانه جزو لاینفک و ابدی سرزمین ایران هستند. امادگی داریم مسیر قبلی برجام را ادامه دهیم. ما مواضع خود را صریحا اعلام کردیم.

او ادامه داد: ما در خصوص موضوعات منطقه ای به سیاست همسایگی پایبند هستیم. هیچ گونه ادعایی را درباره تمامیت ارضی ایران نمی پذیریم و اجازه دخالت نمی دهیم و بر همکاری منطقه ای و سیاست همسایگی پایبند خواهیم بود و در این مسیر تلاش خواهیم کرد.

کنعانی با اشاره به موضع گیری های اخیر کشورها علیه ایران بیان کرد: ما هیچ گونه مداخله را در امور داخلی ایران نمی پذیریم و مردود می دانیم. کشورها حق دخالت در امور داخلی کشورهای مستقل را ندارند. ایران از حق واکنش متقابل برخوردار است. ما واکنش متقابل نشان دادیم. تحریم های غیرقانونی علیه ما انجام شد و ما واکنش به موقع، نشان دادیم. در راستای رفتارهای غیرسازنده این کشورها و اتحادیه اروپا ایران اقدامات بازدارنده نشان داد. تحریم های جدیدی را علیه نهادهای اتحادیه اروپا و شخصیت های اتحادیه اروپا و تحریم هایی را علیه برخی نهادهای انگلستان اعلام و اعمال خواهیم کرد. تحت تاثیر فشارها قرار نمی گیریم.

سخنگوی وزیر امور خارجه ادامه داد: شبکه مهم پرس تی وی به روش های مختلف مورد تحریم قرار گرفته است. شرایطی فراهم کردند که این شبکه نتواند به عنوان رسانه ازاد فعالیت کند. گردش ازاد اطلاعات شعاری است که از سوی کشورهای غربی می شنویم. خدمات دهی ماهواره ای را قطع کردند. پرس تی وی شفاف و بر مبنای مقررات بین المللی عمل می کند و‌ این اقدام ‌سیاسی است. 

کنعانی با اشاره به اعدامهای اخیر و دخالت کشورها در امور ایران اظهار کرد: درباره موضوعات داخلی شما را به مقامات ذیربط ارجاع می دهم. ایران حق اعتراص مسالمت امیز را اعلام کرده و انتقاد در ایران ازاد است. افراد مبتنی بر دیدگاه های داخلی، می توانند مطالبه کنند. مداخله غیرسازنده کشورها در امور داخلی ایران کمک کننده نیست. این کشورها بارها در موضوعاتی اظهارنظر کردند که ما در حال بررسی بودیم. پیش داوری و مداخله را سازنده نمی دانیم. اغتشاش غیر سازنده است.

او  با اشاره به موضع نرم‌ ایران‌ در برابر چین خاطرنشان کرد: رابطه ما با چین مبتی بر روابط دو کشور است. هیات عالی رتبه چین امروز به ایران می اید. نگاه ما در مسیر توسعه است. ما در موضوعات مرتبط با تمامیت ارضی با هیچ طرفی مصالحه نکرده و واکنش جدی نشان می دهیم. پس از این بیانیه وزارت خارجه بلافاصله وارد عمل شد و سفیر را احضار و دیدگاه های خود را بیان کردیم و یادداشت اعتراضی دادیم. در ارتباط با موضوعات اساسی، منافع ملی و تمامیت ارضی، با هیچ طرفی مصالحه نمی کنیم و از ابزارهای دیپلماتیک استفاده می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در این نشست، در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تاثیر بیانیه اخیر مشترک چین و شورای همکاری خلیج فارس بر اجرای توافق ۲۵ ساله بین تهران و پکن گفت: در ارتباط با این بیانیه ما موضع گیری کردیم. موضع ما به صورت گویا و شفاف مطرح شده است. در مورد برنامه جامع همکاری بلند مدت ۲۵ ساله بین ایران و چین ما آن را به عنوان یک نقشه راه جهت گسترش همکاری‌های دو کشور می‌دانیم و اجرای آن مورد اهتمام دو کشور است و همانطور که گفتم امروز هیاتی از چین به تهران می‌آید و یکی از مسائل مورد بحث در این سفر موضوع اجرای این برنامه است.

این دیپلمات ارشد ایرانی، تصریح کرد: منافع مشترک ایران و چین اقتضا می‌کند که همکاری‌های خوب و سازنده دو کشور مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک ادامه پیدا کند.

کنعانی با اشاره به ادعا اعزام مستشار از روسیه به ایران برای حضور در تجمعات اظهار کرد: همکاری های ما مبتنی بر مصالح دو کشور در حال گسترش است. ما با روسیه همکاری دفاعی در چهارچوب مصالح دو‌ کشور داریم و طرفین در حوزه دفاعی همکاری می کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که این رسانه ها اعلام کردند که ایران این مستشاران را برای سرکوب اعتراضات در ایران و دادن آموزش‌های لازم در این زمینه درخواست کرده است، گفت: این حرف‌های سیاسی رسانه‌های معلوم‌الحال است و توجهی به آن نباید بشود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره شعارنویسی بر روی سفارت لندن در تهران و اقدام مشابه ضدایرانی علیه سفارت ایران در لندن خاطرنشان کرد: ما همواره تاکید می کنیم که حراست و حفاظت از نمایندگی های دیپلماتیک مبتی بر کنوانسیون بین المللی وین و ژنو لازم الاجراست و مصونیت دارند. نباید تعرضی به سفارت خانه ها صورت بگیرد. ایران همواره به مسئولیت خود پایبند بوده و به مسئولیت خود عمل می کند. از کشورهای میزبان هم می خواهیم به مسئولیت خود عمل کنند.

کنعانی با اشاره به اقدام دادگاه بلژیک مبنی بر تعلیق مبادله زندانیان با ایران یادآور شد: متاسفیم که با یک نگاه سیاسی موضوعات مرتبط با همکاری‌های قضایی دو کشور تحت تاثیر قرار گرفته است. این موافقتنامه می توانست کمکی به شهروندان دو کشور کند که با تعلیق مواجه شد. این اقدام سیاسی بوده و با نگاه این کشور سازگار نیست.

کنعانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که سفر اخیر وزیر خارجه به بوسنی مورد استقبال افکار عمومی این کشور قرار گرفت ولی برخی از رسانه‌های بوسنی به این سفر انتقاد کردند و برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از دیپلماسی عمومی جهت گسترش مناسبات با مردم بوسنی چیست؟ تصریح کرد: ارتباط با کشورهای حوزه بالکان از جمله بوسنی جزو اولویت‌های ایران در عرصه سیاست خارجی است.

وی با بیان این‌که سفر امیرعبداللهیان به بوسنی در راستای دعوت صورت گرفته از سوی مقامات این کشور و در راستای گسترش مناسبات دو کشور صورت گرفته بود، گفت: افکار عمومی کشورها نیز به طور معمول در سفرهای دوجانبه در جریان موضوعات دوجانبه قرار می‌گیرد. البته ممکن است برخی از رسانه‌ها با انگیزه‌های سیاسی و در حوزه‌هایی تلاش کنند که افکار عمومی را نسبت به روابط دو جانبه متاثر کنند و یا نگاه مقامات کشورها را در این حوزه تحت تاثیر قرار دهند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با بیان این‌که نگاه ما توسعه مناسبات با کشورهای حوزه بالکان است، تصریح کرد: در کنار توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و تجاری، توسعه مناسبات فرهنگی و مردمی با کشورهای بالکان موضوع مورد توجه ماست و جزو اهداف و برنامه‌های ماست و مورد توجه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در این نشست در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با نشست چهارجانبه ایران، پاکستان، افغانستان و کمیساریای عالی پناهندگان در تهران در ارتباط با وضعیت مهاجران افغانستانی اظهار کرد: همانطور که بارها اعلام کرده‌ایم موضوعات افغانستان از موضوعات بسیار مهم مورد توجه ایران است. ما در چارچوب دو جانبه در خصوص کمک به توسعه ثبات و امنیت در این کشور همسایه و شرایط بهتر به ویژه برای شهروندان افغانستان تلاش‌های حداکثری را سالیان گذشته و بعد از خروج نظامی آمریکا از افغانستان داشته‌ایم و به تلاش‌های خود در این زمینه ادامه خواهیم داد و از سازوکارهای منطقه‌ای چند جانبه و بین‌المللی در راستای کمک به ثبات و امنیت در افغانستان و ایجاد شرایط بهتر برای مردم این کشور حمایت کرده‌ایم و در آنها حضور جدی و موثر داشته‌ایم.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال یک خبرنگار روسی در ارتباط با اخبار و ادعاهای مطرح شده در مورد خرید موشک‌های بالستیک توسط روسیه از ایران و همچنین استفاده از سلاح‌های ایرانی در بحران اوکراین، اظهار کرد: ایران بارها دیدگاه و مواضع خود را در ارتباط با این ادعاها در سطوح مختلف اعلام کرده است. ما یک طرف جنگ در اوکراین نیستیم و بارها اعلام کرده‌ایم که راهکار این بحران انجام گفت‌وگوی سیاسی است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اگر ایران تحت فشارهای آمریکا از کمیسیون مقام زن سازمان ملل اخراج شود چه اقدامی انجام خواهد داد، گفت: جلسه گذشته در این ارتباط به تفصیل صحبت کردم. همانطور که اشاره کردم ایران با رای کشورهای عضو به عضویت کمیسیون مقام زن سازمان ملل درآمده است و اقدامی که آمریکا در پی انجام آن است اقدامی سیاسی است. ما اطلاع داریم که این رویکرد دولت آمریکا با مخالفت جدی قابل توجهی از کشورهای عضو این کمیسیون روبرو شده است و آمریکا با استفاده از رویکردها و فشارهای سیاسی و غیر سیاسی در راستای جلب موافقت این کشورها تلاش می‌کند. اگر چنین اقدامی صورت بگیرد این موضوع مخالف روح حاکم با چنین تشکل‌هایی است و همچنین بر خلاف ادعاهای مطرح شده از سوی آمریکا در ارتباط با مسئله حقوق زنان است. این کشور که مدعی حقوق زنان در ایران است در یک تلاش غیر سازنده می‌خواهد ایران را از یک ساز و کار بین‌المللی خارج کند و همانطور که پیش از این گفته‌ام این اقدام آمریکا اگر محقق شود یک اقدام کاملا سیاسی و مغایر با روح تشکیل چنین ساز و کارهایی است.

وی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها به دروغ می‌گویند که مدافع حقوق زنان در ایران هستند، گفت: آمریکا در طول این سالیان تحریم‌های زیادی به صورت یکجانبه علیه ملت ایران اعمال کرده است که زنان و کودکان ایرانی نیز از این تحریم‌ها متاثر شده‌اند. آمریکا بعد از خروج از برجام صدها تحریم یکجانبه علیه ایران اعمال کرده است. این اقدامات و تحریم‌ها با شعار دفاع از حقوق زنان در ایران چه سنخیتی دارد.

وی همچنین با اشاره به وضعیت زنان در آمریکا و وضعیت زندان‌های این کشور بر اساس گزارش رسانه‌ها و اخبار منتشر شده، گفت: آمریکا به جای مداخله در امور داخلی دیگر کشورها به وضعیت داخلی خود توجه داشته باشد.


ت ت
کدخبر: 126546 تاریخ انتشار
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    در رسانه های دیگر بخوانید
    ارسال نظر

    پربیننده‌ترین
    اخبار روز سایر رسانه ها