دخالت در انتخابات از فدراسیون فوتبال تا اتاق بازرگانی مورد عجیب مسعود خوانساری
در حالی که انتخابات اتاق بازرگانی به تعویق افتاده است زمزمههایی در خصوص توصیه برخی نهادهای خاص به مسعود خوانساری رییس کنونی اتاق تهران برای عدم شرکت در انتخابات اتاق بازرگانی شنیده میشود.
به گزارش منیبان، به نظر میرسد سنت ناپسند دخالت دولت در انتخابات نهادهای غیردولتی در اتاق بازرگانی نیز در حال تکرار است و دستگاهها و نهادهای خاص مایل به شرکت یک گروه خاص در انتخابات اتاق بازرگانی نیستند.
این اتفاق پیش از این در سازمان نظام مهندسی، فدراسیون فوتبال، سازمان نظام پزشکی و ... نیز رخ داده است.
بر اساس این گزارش مسعود خوانساری تنها کسی نیست که حالا با توصیه نهادهای خاص از شرکت در انتخابات منع شده است. مهدی کرباسیان، معاون وزیر صمت در دولت روحانی و رییس سازمان ایمیدرو نیز دیگر فردی است که گفته میشود صلاحیت وی احراز نشده است .
حالا رسانههای اصولگرا در تلاشی همسو در صدد هستند ثبتنام مسعود خوانساری و مهدی کرباسیان را دارای اشکالات قانونی اعلام کنند.
شنیدهها از محافل درون اتاق بازرگانی اما حکایت از آن دارد که توصیههایی جدی برای کنارهگیری مسعود خوانساری و مهدی کرباسیان دارد. مسعود خوانساری دو دوره پیاپی رییس اتاق بازرگانی تهران بوده است.
هر چند دخالت در انتخابات نهادهای غیردولتی کمابیش سابقه دارد اما به نظر میرسد در یک سال و نیم گذشته این روند تشدید شده است. سال گذشته بود که احمد خرم، رییس پیشین سازمان نظام مهندسی از بدعتهای خطرناک در انتخابات این نهاد خبر داد.
خرم ۲۵ آبانماه سال گذشته با اشاره به اینکه فشارها برای انصراف برخی از کاندیداها بسیار بالا بود، گفت: تا شب قبل از انتخابات با بسیاری از کاندیداها تماس گرفته و از آن ها خواسته میشد نسبت به انصراف اقدام کنند اما وقتی برخی انصراف ندادند، شب انتخابات نسبت به حذف اسامی آنها اقدام کردند که اقدامی تعجببرانگیز بود و این برخورد، جامعه مهندسی کشور را با ابهام و علامت سئوال بزرگی روبرو کرده است.
وی در توضیح مراجع چهارگانه نظارت بر انتخابات در قانون گفت: شورای انتظامی، نیروی انتظامی، دادگستری و اداره کل اطلاعات مراجع چهارگانهای هستند که بر اساس قانون پاسخ به استعلامهای هیات اجرایی انتخابات را برعهده دارند؛ اما در این انتخابات مرجع پنجمی در وزارت راه و شهرسازی ایجاد شد و صلاحیت کسانی که در مراجع چهارگانه تایید شده بودند، را رد کرد و متاسفانه درباره دلایل این رد صلاحیت نیز هیچ ابلاغ کتبی انجام نداده است.
وی تاکید کرد: بیاعتنایی به نهادهای مدنی را حالا ما پس از سال ها با پوست و گوشت و استخوان حس میکنیم و این معضل بسیار بزرگی برای جامعه مهندسی کشور است. صلاحیت احمد خرم نیز در انتخابات نظام مهندسی احراز نشد و در نهایت سیام بهمن سال ۱۴۰۰ ، احمد خرم، رئیس سابق سازمان نظام مهندسی کشور توسط رستم قاسمی، وزیر وقت راه و شهرسازی برکنار شد و حمزه شکیب سرپرست این سازمان شد.
پانزدهم تیرماه سال گذشته بود که رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور در نامه ای نسبت به روند اعمال شده در رد صلاحیت های انتخابات پیش روی سازمان نظام پزشکی و بیتوجهی به هشدارها و مذاکرات انجام شده، انتقاد و بر لزوم احقاق حقوق آحاد جامعه پزشکی تأکید کرد.
در انتخابات سال گذشته سازمان نظام پزشکی نیز اعتراض به بدعتها پررنگ بود به طوری که رییس پیشین این سازمان تاکید کرده بود: بسیاری از همکاران ارزشمند و چهرههای سرشناس و شاخص جامعه پزشکی، تعداد قابل توجهی از اساتید محترم و رؤسای انجمنهای علمی و افراد مورد توجه و اقبال عموم جامعه پزشکی از دایره انتخابات حذف و رد صلاحیت شدند. در مواردی حتی همکاران ارجمند که در مرحله بررسی صلاحیتها در هیأتهای نظارت شهرستانها مورد تأیید مرجع قانونی قرار گرفته بودند در لحظه آخر و بدون فرصت و امکان اعتراض در هیأت مرکزی نظارت با ابلاغ رد صلاحیت مواجه شدند.
شهاب عزیزی خادم، رییس برکنار شده فدراسیون فوتبال نیز پیش از این در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین نسبت به روند عزل خود اعتراض داشته است. وی در این گفتگو تاکید کرده است: از انتخاباتی دموکراتیک من انتخاب شدم اما با یک پروژه غیرقانونی و بیسابقه مرا کنار گذاشتند.من خیلی علاقهای به رئیس سابق بودن ندارم بلکه رئیس عزل شده غیرقانونی هستم. خیلی واضح، آشکار و غیرقانونی مرا از فدراسیون فوتبال کنار گذاشتند. نباید فراموش کنید انسانها نباید وجدان، انصاف خود و وجدان افکار عمومی را به دلیل نگاه شخصی به سمتی ببرند که زیر پا گذاشته شود. فدراسیون فوتبالی را تحویل گرفتم که سیاهی، تاریکی و ناامیدی در آن موج میزد.
صادق درودگر، رئیس کمیته بازاریابی سازمان لیگ نیز در گفتگویی از ماجراهای جنجالی شب انتخابات فدراسیون پرده برداشته و گفته است: زمانی که مهدی تاج نامزد شد دو بحث بود. یکی اینکه کسی سه دوره در هیات رئیسه حضور داشته باشد دیگر برای بار چهارم نمیتواند نامزد شود که ایشان سه دورهاش پر شده بود. در کمیته انتخابات که میدانم بعضی توسط چه کسانی معرفی و انتخاب شده بودند.تصمیماتی گرفتند که یکی از آنها این بود که ایشان میتواند بیاید. کارشناسان حقوقی مصاحبه کردند و حتی سه عضو کمیته انتخابات هم اول گفتند نمیتواند ولی بعد اتفاقاتی از جاهای دیگر افتاد تماسهایی حاصل شد که یکی از آن سه نفر گفت شما میگویید میتواند پس میتواند!
اینها نمونههای کوچکی از مشکلات سازمانها و نهادهای خاص برای برگزاری انتخابات است و به نظر میرسد سیاست نادیده گرقتن نهادهای غیردولتی و دخالت در اداره آنها در دولت سیزدهم با جدیت در حال پیگیری است. انتخابات اتاق بازرگانی که قرار است به جای دهم اسفند، بیستم اسفند برگزار شود نیز مشتی نمونه خروار تلقی میشود.
منبع: خبرآنلاین