نماینده ادوار مجلس:
اجرای قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین بسیار سخت است
نماینده ادوار مجلس گفت: اگر قرارداد 25 ساله فقط بین ایران و چین بود و این وسط مشکل دستاندازیها و دشمنیها را نداشتیم این موضوع راحت پیش میرفت ولی الان این موضوع دیگر سه جبهه شده و سه ضلع پیدا کرده، ایران، چین و کشورهای خلیج فارس که مرتب دارند آن را خراب میکنند.
عزت الله یوسفیان ملا، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار سیاسی مُنیبان ضمن ارزیابی تأثیر سکوت افرادی مانند لاریجانی و ناطق نوری بر مشارکت سیاسی مردم گفت: لاریجانی که در صحنه حضور دارد و با احکامی که مقام معظم رهبری به او دادند بلافاصله بعد از مجلس کار خود را شروع کرد لذا در مورد لاریجانی مسئله و مشکل اینکه کنار باشد وجود ندارد. در حقیقت او سه حکم بسیار قوی و معتبر از رهبری دارد، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و مشاور مقام معظم رهبری است. حتی بعد از مجلس هم رهبری قرارداد 25 ساله ایران و چین را به لاریجانی محول کرده بودند و بر همین اساس او حدود 2 سال بعد از مجلس برای قرارداد ایران و چین اقدامات فراوانی انجام داد اما به دلیل اینکه مذاکرات و بحث هماهنگی جلسات با چینیها مطرح شد وقت قراردادها، سرمایهگذاری و آمدن سرمایهگذاران چینی اقتضا میکرد که دولت در این مسئله وارد عرصه شود لذا حدود چند ماه پیش قرارداد 25 ساله ایران چین را به دولت رئیسی سپردند تا آن را ادامه دهند.
او افزود: لذا عملا لاریجانی در صحنه حضور دارد و به امور عمدهای مشغول است. ناطق نوری هم حوزه علمیه بسیار محکمی در لواسان بنا کرده و در حال پرورش طلبههای زیادی است. از طرفی هم اساتید زیادی از علما، فقها و بزرگان فقه و اصول با ناطق نوری در آن مدرسه علمیه در لواسان مشغول همکاری هستند اما در مورد فعالیت سیاسی اطلاعی ندارم که چه برنامهای دارند. در رابطه با بحث مشارکت مردم، طلب میکند که مشارکت مقامات، مسئولان، احزاب و جریانات سیاسی از این طرف صورت بگیرد که از آن طرف هم مردم مشارکت بیشتری در انتخابات داشته باشند. بههرحال سلایق سیاسی تنوع دارد. یکی خط مشی فلان مقام را میپذیرد، یکی خط مشی فلان مسئول را قبول دارد و یکی هم خط مشی فلان جریان سیاسی را قبول دارد. وقتی همه افرادی که خط مشی آنها مورد قبول مردم است در صحنه انتخابات حضور داشته باشند مسلما مشارکت مردم هم بیشتر خواهد شد.
یوسفیان ملا ضمن تأکید بر حضور همه جریانهای سیاسی در صحنه تصریح کرد: اگر مردم مشاهده کنند کسانی که مورد قبول و علاقه آنها هستند به هر دلیلی در انتخابات حضور ندارند و کنار رفتهاند آنها هم کنار میروند بنابراین این یک مسئله دو طرفه است. ما اگر اعتماد و اطمینان مردم را جلب کنیم قطعا منجر به بالا رفتن مشارکت در انتخابات خواهد شد و اگر مردم مشاهده کنند مشارکت عمومی مورد نیاز در میان مقامات، احزاب و مسئولان وجود ندارد قطعا بر مشارکت در بدنه و مردم هم تاثیر منفی میگذارد و کمتر میشود. بنابراین هر چه بیشتر باید بر قطار انتخابات سوار و کمتر پیاده شوند و وقتی مردم ببینند هر سلیقهای در کشور دارای کاندیدا است و به میدان آمده قطعا آنها هم مشارکت میکنند. البته ما اصولی مانند قانون اساسی در نظام داریم و این مشارکت هرگز نباید باعث شود که اصول ما زیر سوال برود. لذا کسانی که قانون اساسی را پذیرفته و با نظام مشکل و زاویهای ندارند، هر اندازه در میان کاندیداها وجود داشته باشند قطعا مشارکت مردم هم بیشتر خواهد شد.
این چهره نزدیک به لاریجانی در پاسخ به اینکه آیا دولت تاکنون از پتانسیل لاریجانی در رابطه با قرارداد 25 ساله با چین استفاده کرده یا خیر، اظهار کرد: بنده اطلاع دقیقی ندارم اما در بدنه لاریجانی حدود 5، 6 نفر از همکاران را در بخشهای مختلف آورده بود و مسائل حقوقی و قراردادها به من سپرده شده بود و اگر قرار بود مشورتی شود من باید در جریان میبودم و بعید میدانم که بدون اطلاع بنده مشورتی صورت گرفته باشد ولی ما منتظر هستیم که اگر دولت کمک بخواهد حتما کمک کنیم.
یوسفیان ملا در واکنش به اینکه با توجه به شرایط فعلی قرارداد 25 ساله اجرایی خواهد شد یا خیر، اظهار کرد: اجرای قرارداد 25 ساله ایران و چین بسیار سخت است. چینیها در معاملات بسیار زیاد به دنبال منافع خودشان هستند. البته این طبیعی است و همه کشورها به دنبال منافع خود هستند. این قرارداد فقط بین ایران و چین نیست. از سوی دیگر یک عده هم فقط دارند در اجرایی شدن این قرارداد اخلال میکنند. برای مثال در کشاکش این قرارداد، کشورهای حوزه خلیج فارس جلسهای برگزار کردند، رهبر چین را آوردند و آن ماجرای بسیار بد و خطرناک را رقم زدند که برای ما واقعا غیرقابل قبول بود چراکه جزایر سهگانه جزو لاینفک جمهوری اسلامی ایران است.
او در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین اگر جمهوری اسلامی بتواند قراردادها را به نحوی تنظیم کند از جهت عدد و مبلغ حداقل قابل مقایسه و رقابت با کشورهای خلیج فارس باشد بسیار بهتر است والّا در مجموع وضعیت اقتصادی کشورهای حوزه خلیج فارس بهتر است و این یک خطر است و میطلبد که دولت جمهوری اسلامی واقعا در این مسئله تدبیر کند. لذا اگر قرارداد فقط بین ایران و چین بود و این وسط مشکل دستاندازیها و دشمنیها را نداشتیم این موضوع راحت پیش میرفت ولی الان این موضوع دیگر سه جبهه شده و سه ضلع پیدا کرده، ایران، چین و کشورهای خلیج فارس که مرتب دارند آن را خراب میکنند.
یوسفیان ملا در پایان یادآور شد: نکته دیگر اینکه در زمان انتخابات مقام معظم رهبری مطلبی فرمودند که فراتر از این عرض بنده است. من گفتم، ما اگر هرچه شخصیتها یا جریانهای سیاسی را این طرف بیاوریم از آن طرف مردم بیشتر مشارکت خواهند کرد آقا فراتر از این فرمودند که حتی اگر شما به جمهوری اسلامی علاقه ندارید ایرانی که هستید، به خاطر ایران در انتخابات شرکت کنید. این مسئله بسیار فراتر از مطلبی است که من الان صحبت کردم.