آژانس اتمی، حل‌وفصل دو موضوع پادمانی را تائید کرد/ پرونده مریوان بسته شد

ایران و آژانس در چارچوب بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱ از سد یکی از سه موضوع پادمانی و مساله کشف ذرات اورانیوم با غنای ۸۰ درصد عبور کردند.

آژانس اتمی، حل‌وفصل دو موضوع پادمانی را تائید کرد/ پرونده مریوان بسته شد
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تازه‌ترین گزارش فصلی خود درباره موضوعات پادمانی و اجرای برجام در ایران را عصر روز چهارشنبه در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار داد.

مدیرکل آژانس در گزارش خود که به طورکم سابقه ای با لحن مثبت نوشته شده، اعلام کرده است که یکی از سه مکان‌ مورد بحث در "مریوان" مورد بررسی، حل و فصل و «بسته» شده است.

آژانس پیش از این اسناد پشتیبان در مورد مکان موسوم به "مریوان" را به ایران ارائه کرده بود. این اسناد ادعایی آژانس تنها دو تصویر از یک مکان ناشناخته بود که نمی‌توانست به هیچ وجه به عنوان شواهد معتبر تلقی گردد، زیرا به راحتی قابل تولید بوده و به همین دلیل ارزش حقوقی و فنی نداشت. آژانس در اسناد ارایه شده به وجود آشکارسازهای نوترونی در این مکان اشاره کرد که اصولاً هیچ مبنای پادمانی و حتی پروتکل الحاقی ندارد که ایران بخواهد در این چارچوب‌ها به آن پاسخ دهد.
با این وجود، ایران بر اساس حسن نیت خود، به صورت داوطلبانه اجازه دسترسی به آژانس داد و توضیحات در مورد تاریخچه کامل، استفاده و حتی کاربرد سنگرهای موجود در این مکان را ارائه کرد.

آژانس اطلاعات دریافتی از ایران را صرفاً با اتکای غیرموجه به برخی اسناد غیرمعتبر و ساختگی و نتیجه‌گیری جعلی و باطل مبتنی بر مفروضات نادرست مطابق با اسناد ادعایی مذکور درنظر گرفت.

ایران در پاسخ اعلام کرده بود، این مکان برای بهره‌برداری از خاک نسوز طی قراردادی با یک شرکت خارجی در چند دهه‌ پیش مورد استفاده قرار گرفته است. با این حال، آژانس بی‌دلیل ادعا کرد که این مکان در فعالیت‌های هسته‌ای مشارکت داشته است.

ایران تاکید کرد که ادعاهای آژانس مبنی بر اینکه در این مکان آزمایشات انفجاری با سپر محافظ برای آماده‌سازی جهت استفاده از آشکارسازهای نوترونی بوده است صرفاً یک خیال‌پردازی مبتنی بر اطلاعات غیرموثق و نادرست است.

به علاوه، ایران اعلام کرده بود که منشأ وجود اورانیوم تهی شده با U-۲۳۶ ذکر شده در نتایج تحلیلی نمونه‌های محیطی آژانس ناشناخته است و واضح است که منشأ این ذرات ایران نیست، بلکه منشأ آن‌ها از شرکت‌هایی مانند مرک، امرشم و ... است که به صورت تجاری در بازار موجود هستند. برای آژانس که ادعا می‌کند مجموعه‌ای غنی از ویژگی‌های ذرات برای اثبات آن‌ها را دارد یافتن این مساله نباید کار دشواری باشد.

مقامات ایران هم‌چنین تصریح کردند که منشأ احتمالی دیگر ذرات گزارش شده توسط آژانس می‌تواند ناشی از اقدامات خرابکارانه (خرابکاری) باشد.


ت ت
کدخبر: 158201 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین