تهدید طالبان توسط وزیر امور خارجه دولت بایدن!+جزییات

وزیر خارجه آمریکا در حالیکه مدعی است به اهداف تعیین شده در حمله به افغانستان پس از حمله ۱۱ سپتامبر در خاک آمریکا دست یافته است، هشدار داد طالبان بدون مشارکت در روند سیاسی صلح افغانستان، طرد خواهد شد.

تهدید طالبان توسط وزیر امور خارجه دولت بایدن!+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروهای این کشور از افغانستان که گفته می‌شود با رایزنی با متحدان و شرکای خارجی و همچنین تیم امنیت ملی خود گرفته شده است، همچنان مورد انتقاد جمهوری‌خواهان و برخی دموکرات‌ها قرار دارد.

او تصمیم گرفت که خروج نیروهای آمریکایی که با خروج نیروهای ناتو هم همراه خواهد بود، از ابتدای ماه مه (۱۱ اردیبهشت) آغاز شود و تا ۱۱ سپتامبر مصادف با بیستمین سالگرد حمله به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک، کامل شود.

آمریکا متعاقب این حمله که در دولت جورج دابلیو بوش رخ داد، با بهانه مبارزه با تروریسم به افغانستان حمله کرد تا دولت طالبان را پناهگاهی امن برای القاعده ایجاد کرده بود، ساقط و گروه های تروریستی را از بین ببرد.

اما پس از  ۲۰ سال، دولت سابق آمریکا مذاکره با طالبان را آغاز کرد و توافقنامه موسوم به توافق دوحه را منعقد کرد در حالیکه حملات در افغانستان همچنان ادامه دارد و القاعده در نقاط مختلف جهان گسترش یافت و پدیده تروریستی دیگری به نام داعش ایجاد شد.

با این حال، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در گفت‌وگو با شبکه ای بی سی مدعی شد به "اهداف حمله ۲۰ سال پیش به افغانستان دست یافته‌اند".

وی همچنین در اظهاراتی همسو با اظهارات ویلیام برنز رئیس سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) گفت دولت "ابزاری را برای دیدن تجدید حیات یا ظهور دوباره یک تهدید تروریستی از افغانستان دارد تا در زمان واقعی اقدام ‌کند.

بلینکن که به تازگی از سفر به کابل بازگشته است، اضافه کرد: دولت از بهترین قابلیت خود بهره خواهد برد تا اطمینان یابد که طالبان به دستاوردهای جامعه افغانستان به ویژه در زمینه حقوق زنان احترام می‌گذارد.

ارزیابی سالانه جامعه اطلاعاتی ایالات متحده که روز چهارشنبه منتشر شد  گفت که خروج از افغانستان، خطر احیای مجدد تهدید تروریسم را افزایش می‌دهد و ممکن است توسط نیروهای آمریکایی قابل شناسایی نباشد.

برنز رئیس سیا هم گفت: وقتی زمان عقب نشینی ارتش آمریکا فرا رسد ، توانایی دولت آمریکا در جمع آوری و اقدام در مورد تهدیدها کاهش می‌یابد. این به سادگی، یک واقعیت است.

وزیر خارجه آمریکا این نگرانی ها را رد نکرد اما گفت که دولت "در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که دارایی‌های مناسبی در اختیار داریم تا در صورت بروز دوباره ، آینده را ببینیم تا بتوانیم آن را ببینیم و با آن کنار بیاییم."

بلینکن تصریح کرد: آنچه که همه تشخیص می‌دهند این است که هیچ راه حل نظامی برای درگیری وجود ندارد. بنابراین اگر آنها دوباره کاری را شروع کنند، درگیر جنگ طولانی خواهند شد که به نفع آنها نیست.

در حالیکه طالبان برای نشست استانبول حضور نیافت و هنوز مشخص نیست که آیا بار دیگر حاضر به شرکت در این نشست خواهد شد یا خیر، وزیر بایدن ادعا کرد "متعهد به یافتن راه حل مسالمت‌آمیز برای مساله افغانستان است".

وی اظهار کرد ایالات متحده تمام توانایی خود را در حمایت از مذاکرات صلح که قرار است در هفته‌های آینده با اجلاس به میزبانی ترکیه دوباره آغاز شود، به کار خواهد گرفت.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: اگر طالبان قصد دارد به نوعی در حکمرانی مشارکت کند، اگر می خواهد در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شود، اگر نمی‌خواهد طرد شود، باید به یک روند سیاسی وارد شود.


ت ت
کدخبر: 15957 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین