کارشناس مسائل خاورمیانه مطرح کرد؛
ایران در جنگ حماس با اسرائیل مشارکت دارد؟
کارشناس مسائل خاورمیانه درباره عملیات طوفان الاقصی گفت: درست است که ایران حمایت سیاسی و معنوی از فلسطین دارد اما در این جنگ مشارکت ندارد.
حسن هانی زاده، کارشناس روابط خاورمیانه، در رابطه با عملیات طوفان الاقصی به خبرنگار سیاسی منیبان گفت: آنچه که در عملیات طوفان الاقصی اتفاق افتاد نتیجه یکسال رفتارهای تهاجمی کابینه نتانیاهو علیه مردم فلسطین به ویژه غزه شرقی و توهین و حمله به نمازگزاران مسجد القصی بود از مدتها پیش هم رزمندگان فلسطینی طرح این عملیات را پی ریزی کردند. این عملیات دارای ویژگیهای پیچیدهای است که با عملیات گذشته تفاوت اساسی دارد. نخستین نکته عنصر غافلگیری است که رزمندگان فلسطینی علی رغم سازمانهای اطلاعاتی از جمله موساد و شاباک و.. توانستند در سکوت این عملیات را طراحی کنند. از ویژگیهای دیگر این عملیات پرتاب بیش از 5 هزار موشک نقطه زن با برد 300 کیلومتری به نقاط مهم اسراییل است. در حقیقت این مسئله نشان میدهد که سامانه گنبد آهنین اسراییل در رصد و رهگیری موشک های نقطه زن و پهبادهای رادارگریز فلسطین ناتوان مانده است.
او افزود: همه فعالیتهای حیاتی رژیم صهیونیستی طی 24 ساعت گذشته فلج شده و همه فرودگاهها به حالت تعطیل درآمده است. همه کارخانهها از جمله کارخانه آب شیرین کن حیفا تعطیل شده و هزاران اسراییلی در پناهگاه به سر میبرند که ناشی از آسیب پذیری رژیم صهیونیستی دارد. هماهنگی دقیق بین رزمندگان فلسطینی به گونه ای که ده ها نفر از افسران بلندپایه اسراییل اسیر شده و این اتفاق تاکنون سابقه نداشته است.
او در رابطه با پیوستن حزبالله به این جنگ اظهار کرد: این عملیات معادلات نظامی را به سود محور مقاومت تغییر خواهد داد. آماده باش نیروهای حزب الله برای ورود به جنگ نشان میدهد که این نبرد در آینده به محور مقاومت منتقل خواهد شد و یک جنگ کاملا منطقهای خواهد بود. اسراییل مانند جنگ 33 روزه لبنان با شکست دیگری مواجه خواهد شد. بنابراین ملت فلسطین پیامهای متعددی را از عملیات طوفان القصی به جهان صادر کردند که عادیسازی رابطه بین رژیم های عربی و اسراییل، محکوم به شکست است و مردم فلسطین اراده جدی برای نبرد با اسرییل دارند و در آینده منطقه شاهد پیروزی رزمندگان فلسطینی خواهد بود.
کارشناس مسائل خاورمیانه درباره درگیر شدن ایران با این جنگ گفت: همچنان که رسانههای آمریکا اعلام کردند، ایران در این عملیات نقشی ندارد و فلسطینیها نیازی به کمک هم ندارند. موشکهای دستساز کارایی خود را نشان دادند. درست است که ایران حمایت سیاسی و معنوی از فلسطین دارد اما در این جنگ مشارکت ندارد.
هانیزاده درباره روند پیشرو در این جنگ گفت: اسراییل از هر ابزاری برای سرکوب فلسطینیها استفاده خواهد کرد. نیروی هوایی اسراییل به طور کامل وارد عملیات شده و به بمباران مردم بی دفاع فلسطین میپردازد که نشان از شکست نظامی برای اسراییل است. بمباران مردم بیدفاع دستاورد نظامی برای اسراییل نخواهد داشت. این وضعیت و عملیات طوفان القصی یک عملیات کاملا مهم، متنوع و پیچیده است که تاثیر خود را در اراضی اشغالی خواهد گذاشت و اسراییل وارد چرخه فروپاشی خواهد شد. تظاهراتی که در برخی از کشورهای عربی به نفع مردم فلسطین صورت گرفت نشان میدهد عادی سازی رژیمهای عربی با اسراییل یک رابطه ناپایدار است و به نفع اسراییل هم نخواهد بود.