اظهارات جدید بلینکن در خصوص مذاکرات وین+جزییات

وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد که مذاکرات وین برای احیای برجام پیشرفت‌هایی داشته اما هنوز راه طولانی در پیش است.

اظهارات جدید بلینکن در خصوص مذاکرات وین+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، آنتونی بلینکن که برای شرکت در نشست وزارتی گروه هفت به لندن سفر کرده روز سه شنبه در گفت و گو با نشریه فایننشال تایمز، مذاکرات وین را جدی توصیف کرد و مدعی شد که واشنگتن نشان داده که برای بازگشت متقابل به برجام آمادگی دارد.

این دیپلمات آمریکایی بدون اشاره به این مطلب که واشنگتن به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و همچنان قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را در تائید این توافق نقض می‌کند ادعا کرد: اینک باید ببینیم آیا ایران آمادگی دارد و می‌تواند برای بازگشت به برجام تصمیم گیری کند.

واشنگتن در دوره زمامداری دونالد ترامپ با خروج یکجانبه از برجام، تروریسم اقتصادی را با هدف فشار حداکثری علیه مردم ایران اعمال کرد. تهران هم دو سال پس از تعلل طرف‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گام‌هایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش آغاز و اعلام کرد که در صورت اجرای تعهدات سایر طرف‌های این توافق، به گونه‌ای که از منافع خود تحت برجام بهره مند شود، به اجرای کامل تعهداتش باز می‌گردد.

رییس جمهوری جدید آمریکا سیاست پیشین کاخ سفید در قبال ایران را مورد انتقاد قرار داده اما بازگشت به برجام را مشروط به اقدام تهران دانسته و بدون اشاره به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده که در صورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق باز خواهد گشت.

جمهوری اسلامی ایران نیز تاکید دارد «هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریم‌ها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این مساله مورد راستی آزمایی ایران قرار گیرد.»

در همین پیوند نمایندگان کشورهای عضو برجام طی سه هفته گذشته در وین گرد هم آمده تا در خصوص فعال کردن این توافق و بازگشت احتمالی آمریکا به آن رایزنی کنند. آنها تاکنون چندین نشست در قالب کمیسیون مشترک برجام در وین تشکیل داده و در زمینه احیای توافق هسته‌ای پیشرفت‌هایی را به دست آورده‌اند.

وزیر امور خارجه آمریکا با بیان اینکه هنوز راه طولانی در پیش است به فایننشال تایمز گفت که مسیر پیش‌رو طولانی‌تر از راهی است که تاکنون طی شده است.

بلینکن درباره تاثیر انتخابات ریاست جمهوری ایران بر مذاکرات وین هم گفت که تمایل ندارد تا در این زمینه گمانه‌زنی کند اما به گفته او رهبر معظم انقلاب فصل الخطاب سیاست خارجی ایران است و ایشان در زمینه سیاست‌های بنیادین توافق هسته‌ای تصمیم گیری می‌کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا درباره گزارش‌های منتشر شده پیرامون مذاکرات مقام‌های ایران و عربستان در عراق هم گفت: اگر آنها با هم مذاکره می‌کنند اتفاق خوبی بوده و مذاکره همواره بهتر از جایگزین آن است.

فایننشال تایمز دو هفته پیش در گزارشی از گفت و گوهای مستقیم بین مقامات "ارشد" ایران و عربستان سعودی در تلاش برای ترمیم روابط فیمابین دو کشور خبر داد. این نشریه مذاکرات صورت گرفته را به نقل از یک مقام آگاه مثبت ارزیابی کرد.

بلینکن در این زمینه گفت که نتیجه مذاکرات مقوله دیگری است اما نفس گفت و گو برای کاهش تنش‌ها اتفاق خوبی است. وی تصریح کرد که آمریکا در از سرگیری مذاکرات ایران و عربستان نقشی نداشته است.


ت ت
کدخبر: 18881 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین