واکنش ناصر کنعانی به تهدید ایران با مکانیسم ماشه
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره تهدید ایران با مکانیسم ماشه گفت: تهدیدی بالای سر ایران نیست و ایران کشور تهدیدپذیری نیست.
به گزارش خبرنگار سیاسی منیبان، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، درباره اظهارات مقامات آمریکایی درباره غزه گفت: دولت آمریکا همواره در طول سالیان گذشته بخشی از مشکل بوده نه بخشی از راه حل. اگر دولت آمریکا نبود این جنگ اتفاق نمی افتاد. آمریکا می توانست کاری کند که در این ۴۸ روز گذشته چنین اتفاقی نیفتد. ار دولت آمریکا انتظار نمی رود که بخشی از راه حل باشد. آمریکا دست از حمایت تمام عیار خود از اسراییل بردارد. طرح های آمریکا واقع بینانه و مبتنی بر عدالت و انصاف نبوده است. اسراییل بدنبال استمرار ماجراجویی است و جامعه جهانی باید مانع این اقدام شود. تلاش می کنند از راه حل سیاسی اهداف محقق نشده در جنگ ظالمانه را محقق کنند. سرنوشت فلسطین بدست ملت فلسطین رقم خواهد خورد.
ناصر کنعانی با اشاره به بیانیه سه کشور اروپایی گفت: پاسخ ایران توسط نمایندگی ایران در وین به طور واضح داده شد. مواضع و دیدگاه ایران بیان شد. عمل متقابل به تعهدات، اصل شناخته شده در حقوق بین الملل است. فعالیت هسته ای ایران از جمله غنی سازی در سطوح مختلف، کاملا صلح آمیز و در راستای NPT است. به گونه ای ادعا می کنند که گویی این جمهوری اسلامی است که با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ از برجام خارج شده و این انگیزه ها سیاسی است. تلاش می کنند با پنهان کردن واقعیات اتهاماتی را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کنند، برجام دارای اعضای دیگر و ضمیمه هایی است. اجرای تعهدات را از ایران تفاضا می کنند و خود به انجام تعهدات عمل نمی کنند. همکاری ایران با آژانس تحت اظهارات غیرسازنده قرار نمی گیرد. مسیر مذاکرات هم مسیر خودش را دارد. مسیر دیپلماتیک برجامی باز است و ایران برای انجام مذاکرات و برای بازگشت طرفها، هیچ گونه محدودیتی ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد همکاری ایران و ترکیه در مورد آزادی اسرای غیر نظامی که در دست حماس بودند از جمله شهروندان غیر نظامی تایلند، گفت: بر اساس درخواستی که برخی از کشورها از جمله تایلند از ایران داشتند و گفتوگوی وزرای خارجه دو کشور به صورت تلفنی و حضوری در دوحه درخواستهای مطرح شده از سوی ایران به مقامات حماس منتقل شد و این موضوع مورد پیگیری ایران قرار گرفت و در همان چارچوب و نگاه انسان دوستانه حماس تعدادی از شهروندان تایلندی در جریان تبادل زندانیان آزاد شدند و تلاشها در این زمینه ادامه خواهد داشت. موضوع فلسطین از جمله موضوعات مورد توجه ایران و ترکیه است. ترکیه نقش مهمی در موضوع فلسطین دارد و میتواند نقشهای موثری را ایفا کند.
کنعانی در مورد اخبار منتشر شده درباره حمله مسلحانه به سه دانشجوی فلسطینی تبار در یکی از ایالتهای آمریکا نیز گفت: اخبار نگران کنندهای در این زمینه منتشر شده است. این اقدام تکان دهنده ، ناظر بر وجود ریشهها و زمینههای افراطگرایانه در داخل آمریکا است. این جنایت باید محل توجه، پیگیری و رسیدگی فوری و جدی مقامات دولت آمریکا قرار بگیرد و آنها روشنگریهای لازم را در این ارتباط انجام دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت های خود در این نشست مطبوعاتی گفت: رژیم صهیونیستی در عبور از خطوط قرمز و نقض حقوق بشردوستانه و حقوق بینالملل و مقررات آمره بینالمللی هیچ خط قرمزی را برای خود قائل نیست و نشان داده است که همه حقوق مصرح در منشور ملل و کنوانسیونهای چهارگانه ژنو را نقض و به آنها پایبند نیست.
وی درباره آتش بس غزه بیان کرد: امروز روز پایانی توافق موقت موسوم به آتش بس است. خواست ما این است جنایات رژیم صهیونیستی تمام شود و جنایات اسراییل تکرار نشود و این خواست جامعه جهانی است. ۱۲۰ کشور در مجمع عمومی خواستار پایان دادن جنگ علیه ملت مظلوم فلسطین شدند. این موضوع را با جدیت دنبال می کنیم. با طرف فعال یعنی دولت قطر هم موضوع به صورت مبسوط مورد تبادل نظر قرار گرفت. آتش بس باید شکل پایدار به خود بگیرد و تجاوز تکرار نشود. اسراییل برای جنایت علیه مردم فلسطین، هیچ خط قرمزی برای خود قائل نیست. اسراییل پیروزی راهبردی نداشته و با تداوم جنایت بدنبال پیروزی ملموس است. جامعه جهانی مانع نقض آتس بس و تکرار جنایت رژیم اسراییل شود. دولت قطر تلاش جدی می کند. امیدواریم آتش بس کنونی جنبه پایدار به خود بگیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص حضور ناوهای آمریکایی در منطقه بیان کرد: دولت آمریکا هیچگاه نقش امنیت ساز نداشته و در منطقه ایجاد ناامنی کرده است. حضور ناوگان نظامی آمریکا در منطقه را در چهارچوب استمرار حمایت های آمریکا از رژیم اسراییل، ارزیابی می کنیم. ایران همواره به امنیت و ثبات در منطقه پایبند بوده و نقش موثر ایفا کرده است. ادعاهای آمریکا علیه ایران، فرافکنی و متمرکز بر اهداف سیاسی و انحراف افکار عمومی از واقعیت فلسطین و جنایت اسراییل است. افکار عمومی فریب موج رسانه ای آمریکا را نمی خورد. ما نقشی نداریم. حمله به مواضع آمریکا، واکنش طبیعی مردم و گروه های مقاومت درباره نقش آمریکا و حمایت از اسراییل و واکنش به حضور غیرقانونی آمریکا در کشورهای منطقه مثل سوریه است. آمریکا مسئولیت حمایت از اسراییل را بپذیرد.
ناصر کنعانی افزود: انصارالله یمن اعلام کرد علیه اهداف رژیم اسراییل عمل خواهد کرد. دیگر جریان ها هم از مردم فلسطین حمایت کردند. ملت های دنیا هم از مردم فلسطین حمایت کردند. حمایت از فلسطین در گستره جهانی ادامه دارد.
ناصر کنعانی درباره کمک رسانی به غزه گفت: توافق شده که چه تعداد کامیون های انسان دوستانه به غزه برود.البته میزان تعیین شده پاسخگوی نیاز مردم فلسطین نیست. کمک های منتقل شده برمبنای اظهارات مقامات ذیربط بین المللی بهداشتی و انسانی فلسطین در مقایسه با نیاز آنها، قطره در برابر دریا است. مردم فلسطین ۴۸ روز جنگ را تحمل کردند. غزه در ۱۶ سال گذشته زندان بدون سقف بوده است. تلاش های دیپلماتیک ادامه دارد.
وی تاکید کرد: اسراییل نتوانست نتیجه حداقلی کسب کند و در نهایت مجبور به توافق با طرفی شد که به نابودی آنها شعار می داد یعنی اسراییل توفیق راهبردی از آن خود نکرد. رژیم صهیونیستی فقط ۲۰ هزار نفر از مردم غزه را قتل عام کرد. مردم به شمال غزه رفتند و به تهدیدات اسراییل توجه نکردند. اسراییل با ملت غزه و مردم فلسطین روبرو است و مردم فلسطین برای احقاق حق خود ایستادند. رژیم صهیونیستی باید با تمامی ملت فلسطین، زورآزمایی کند.
ناصر کنعانی درباره نشست گفتوگوهای امنیتی هرات در تاجیکستان و حضور ایران گفت: از نشست امروز اطلاعی ندارم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به برگزاری نشست افغانستان در مسکو و اظهارات نماینده ایران در این جلسه که به تمجید از برقراری ثبات و امنیت در افغانستان پرداخت که مورد انتقاد برخی از چهرههای مخالف طالب حاضر در جلسه قرار گرفت، گفت: ما یک اصل اساسی داریم. درباره افغانستان ما هدفمان ایجاد ثبات، امنیت و آرامش برای مردم افغانستان است. ما امنیت افغانستان را امنیت خودمان تلقی میکنیم و بیثباتی در افغانستان محدود به جغرافیای این کشور نخواهد شد بر تمام منطقه اثر میگذارد. ما تلاشها و سازوکارهای منطقهای را مفید میدانیم و بر این باوریم که باید دولتی بر سر کار بیاید که نماینده تمام ملت افغانستان باشد. این رویکرد اساسی ما بوده و تغییری نکرده است. مواضع ما طی دو سال گذشته هم در همین چارچوب تعریف شده است. ما به دنبال طرد هیچ جریانی در داخل افغانستان در ساز و کارهای سیاسی نیستیم. همه باید به شکلگیری دولتی که نماینده تمام ملت و اقوام افغانستان باشد، کمک کنند و تعاملات ما هم در همین چارچوب است.
ناصر کنعانی تاکید کرد: دولت آمریکا نشان بدهد که بخشی از تجاوز و جنایت است یا بخشی از نسل کشی. آمریکا از پایگاه های منطقه ای خود علیه ملت فلسطین استفاده می کند و این اقدامات در منطقه ایجاد واکنش می کند. دولت آمریکا برخلاف منشور ملل در سوریه علیه نیروهای سوریه اقدام انجام می دهد که اینها مضمون و غیرقانونی است.
ناصر کنعانی افزود: نیروهای مقاومت در منطقه تحت امر ما نیستند و نیروهای وکالتی ما نیستند و نماینده ملت های خود هستند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره انتخابات شوراها در عراق بیان کرد: درباره مسئله داخلی عراق اظهارنظر نمی کنیم و از روند داخلی عراق حمایت می کنیم. این اقدام بخشی از دموکراسی و مردم سالاری در دولت عراق است.
ناصر کنعانی بیان کرد: ما اطلاعات دقیقی داریم که دولت امریکا از طریق پایگاه های نظامی خود اقدام به کمک رسانی و ارسال تجهیزات به اسراییل می کند. این اطلاعات بدست آمده را به جهاد ذیربط منطقه ای منتقل کردیم. این اقدامات ارتباطی به ایران ندارد. ادامه جنگ رژیم اسراییل علیه مردم غزه و حمایت آمریکا از اسراییل، موجب بی ثباتی و ناامنی و چه بسا جنگ در منطقه خواهد شد. این اقدام بدون واکنش نخواهد بود. مقاومت دست بسته نخواهد بود و کشورها و مقاومت، آمریکا را بخشی از این مشکل می دانند و این موضوع به طرف آمریکایی منتقل شده است.
ناصر کنعانی درخصوص سفر رییسی به ترکیه گفت: این سفر در زمان خود توسط نهاد ریاست جمهوری اعلام می شود.
ناصر کنعانی درباره تهدید ایران با مکانیسم ماشه گفت: تهدیدی بالای سر ایران نیست و ایران کشور تهدیدپذیری نیست. ما در حوزه سیاسی، منطقه ای و حقوقی اقتدار داریم و منطق تهدید را هیچ گاه نپذیرفته و نخواهیم پذیرفت.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اخراج تعدادی از بازرسان آژانس در ایران بیان کرد: همکاری ما با آژانس در چهارچوب سازوکار حقوقی و موافقت های جامع پادمان و ان پی تی ادامه دارد. فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران تحت نظارت آژانس ادامه دارد و اقدام ایران واکنش طبیعی به اقدام غیرطبیعی تروییکای اروپایی است. ایران نسبت به رفتار غیر سازنده واکنش طبیعی نشان می دهد. همکاری ما تحت الشعاع اظهارات تروییکای اروپایی قرار نمی گیرد و همکاری ها با آژانس ادامه دارد.
ناصر کنعانی درباره دو دولتی شدن فلسطین و طرح این مسئله در نشست اکو گفت: ما در ارتباط با مسئله فلسطین اگر دیدگاه و مفادی مطرح شود که برخلاف نگاه اصولی ایران در ارتباط با مسئله فلسطین باشد، بدون استثنا تحفظ خود را اعلام می کنیم. همواره این اقدام را انجام داده و خواهیم داد.
وی در خصوص روابط ایران و آذربایجان اظهار کرد: روابط ما در مسیر خوبی قرار دارد. گفتگوهای سیاسی و همکاری های اقتصادی و گفتگوهای نیروهای نظامی دو کشور در مسیر خوبی قرار دارد. همکاری ها رو به جلو و رو به پیشرفت و در چارچوب منافع مشترک ادامه دارد.
ناصر کنعانی درباره توقیف نفتکش ژاپن توسط انصارالله یمن گفت: طرفی که اقدام کرده، مسئولیت هم پذیرفته من چه توضیحی باید بدهم. این موضوعات ارتباطی به ایران ندارد. انصارالله اعلام کرد دست بسته نمی مانیم و در جهت حمایت از مردم فلسطین اقدام می کنیم.
وی تاکید کرد: موضع ما در بحران اوکراین روشن است. فضاسازی رسانه ای نباید بر روی روابط ایران و اوکراین تاثیر بگذارد. روابط نظامی ما با روسیه اقتصادی، نظامی و تجاری و در چارچوب منافع دو کشور است و به زیان و علیه کشور ثالثی نیست. جای تاسف دارد مقامات اوکراین بدنبال اهداف سیاسی و جذب کمک مالی نظامی و تسلیحاتی با اتهام زنی هستند. به صراحت گفتیم مخالف جنگ، کشته شدن و از بین رفتن زیر ساخت ها هستیم. علاقمندیم رابطه دوستانه ما با روسیه و اوکراین حفظ و تقویت شود. همکاری نظامی ما با روسیه در تقابل با اوکراین نیست. ما پهپادی برای استفاده در جنگ نفرستادیم. مواضع و دیدگاه ما روشن است.