با برگ برنده ایران در خلیج فارس آشنا شوید + عکس
دوازدهمین آیین الحاق شناورها و تجهیزات راهبردی جدید به نیروی دریایی سپاهپاسداران در بندرعباس برگزار شد
به گزارش منیبان، دوازدهمین آیین الحاق شناورها و تجهیزات راهبردی جدید به نیروی دریایی سپاهپاسداران در بندرعباس برگزار شد؛ مراسمی که طی آن ناو گشتی - رزمی شهید ابومهدیالمهندس بههمراه ۱۰۰فروند شناور موشکانداز تندرو به ناوگان این نیرو اضافه شدند تا قدرت رزم دریایی سپاهپاسداران وارد عصر نوینی شود.
این آیین درحالی با حضور سرلشکر حسین سلامی، فرماندهکل سپاه پاسداران، برگزار شد که راهبرد «ارتقای توان رزم» از مهمترین رویکردها در نیروی دریایی سپاه طی سالهای اخیر بودهاست؛ موضوعی که در الحاقهای یازدهگانه گذشته نیز همواره مدنظر بودهاست.
دراینمیان ناو گشتی - رزمی شهید ابومهدی المهندس یکی از مهمترین دستاوردهای الحاقی به ناوگان نیرویدریایی سپاه بود؛ ناوی که از قابلیتهای مهمی برخوردار بوده و ساخت آن ازسوی شرکتهای دانشبنیان حدود ۱۹ ماه به طول انجامیدهاست. ایندرحالیاست که بهگفته مقامهای نیرویدریایی سپاه، توانایی ساخت ۳ فروند دیگر از این ناو طی کمتر یکسال وجود دارد.
تجهیزاتی برای ارتقای توان رزمی
در جریان این آیین، تجهیزات راهبردی جدیدی به ناوگان نیروی دریایی سپاهپاسداران اضافه شد؛ تجهیزاتی دفاعی – تهاجمی که با مشارکت شرکتهای دانشبنیان ساخته شدهاست.
ناو گشتی - رزمی شهید ابومهدی المهندس
۴ فروند شناور «ذوالفقار» موشکانداز
۵ فروند شناور «عاشورا» با موشکانداز پدافند هوایی «کوثر»
۵ فروند شناور عاشورای اژدرافکن
۹ فروند شناور شناسایی رزمی «مرصاد»
یک فروند شناور آتشخوار ساحلی
یک فروند شناور «طارق»
۲ فروند شناور عاشورای فرماندهی با بدنه کربن
۲ فروند خودرو راکتانداز تاکتیکی ۴۰ لول محمول
۲۰ فروند خودرو راکتانداز ۸ لول محمول
۱۲ فروند خمپارهانداز تاکتیکی رگباری محمول
با برگ برنده ایران در خلیج فارس آشنا شوید | ۱۵ ویژگی مهم ناو گشتی - رزمی ابومهدی المهندس
پیگیری اهداف راهبردی
بهگفته مقامهای نیرویدریایی سپاهپاسداران، الحاق شناورها و تجهیزات جدید به ناوگان این نیرو، اهداف پنجگانهای را پیگیری میکند؛ اهدافی که شامل موارد زیر میشود:
نمایش اقتدار و توانمندیهای نیروی دریایی سپاه برای مقابله با تهدیدهای متصور
ارتقای ضریب امنیت پایدار منطقه
تقویت مبانی و ظرفیتهای استکبارستیزی، عدالتخواهی و مقاومت
تعمیق و بسط روحیه خودباوری
تکیه بر توانمندیهای داخلی و ایرانی
۱۵ ویژگی ناو ابومهدی
ناو گشتی - رزمی شهید «ابومهدی المهندس» ازجمله دستاوردهای نیروی دریایی سپاهپاسداران است که الحاق آن به ناوگان این نیرو بازتاب گستردهای در رسانهها داشت. در ادامه با مهمترین ویژگیهای این ناو آشنا میشوید.
برخورداری از توان دریانوردی ۲ هزار مایلی
دارای قدرت دریانوردی ۱۴ روز بهصورت مداوم
بهرهمندی از ۳ عرشه با ارتفاع ۱۲ متری از سطح دریا
دارای قابلیت رادار گریزی
برخوردار از ۴ موتور پیشران
دارای سرعت ۳۷ گره دریایی
بهرهمند از بدنه «w» شکل
دارای حدود ۴۷ متر طول
برخوردار از قابلیتهای ویژه آفندی و پدافندی
دارای قابلیت حمل، فرود و برخواست پهپاد عمودپرواز
بهرهمند از امکان پرتاپ پهپاد رزمی در روز و شب
مجهز به سامانه کشف و رهگیری و پرتابگرهای دریاپایه
دارای سامانههای خودکار و نیمه خودکار توپهای ۲۰میلیمتری و ۳۰میلمتری
مجهز به فضای پزشکی و تجهیزات کامل امدادی
دارای پرتابگر موشکهای کروز سطح به سطح ترکیبی از ۳۵ تا ۷۵۰کیلومتر
برگبرنده ایران در خلیجفارس
دوازدهمین آیین الحاق شناورها و تجهیزات راهبردی جدید به نیروی دریایی سپاهپاسداران یک ویژگی مهم دیگر مهم داشت؛ نصب موشکهای «کوثر» روی شناورهای کلاس «طارق» و «عاشوار»؛ اقدامی که سبب شده شناورها از وضعیت «راکتانداز» به «موشکانداز» تبدیل شوند. این اقدام، توان رزمی بالایی به شناورهای نیروی دریایی سپاه میدهد، چراکه موشکهای کوثر با برخورداری از بردهای مختلف، قادرند از روی شناور کوچک عاشورا، هواپیماها، بالگردها و موشکهای کروز دشمن را هدف قرار دهند.
پیش از این نیز اعلام شده بود که نیرویدریایی سپاهپاسداران دو نوع موشک پدافند هوایی «مایلپرتاب» ساخته است که یکی از آنها موشک «کوثر ۲۰۰» با برد ۵ تا ۷ کیلومتر است که توانایی انهدام پهپاد و موشک کروز و بالگرد را دارد. ازسوی دیگر موشک «کوثر ۲۲۲» هم با برد ۱۷ کیلومتر روی شناورهای «عاشورا» و «ذوالفقار» نصب شدهاست.
کلانراهبرد دریایی ایران
فرماندهکل سپاهپاسداران در دوازدهمین آیین الحاق تجهیزات تخصصی نیروی دریایی سپاه در بندرعباس با بیان اینکه جمهوریاسلامی ایران با درک اهمیت دریا بهعنوان صحنه سرنوشتساز نبرد، به توسعه و تکمیل قدرت دریایی متفاوت از قدرتهای متعارف دریایی همت گماردهاست، اظهارکرد: نقشههای جامع قدرت دریایی، هم در ارتش و هم در سپاه، با این فرض گسترش یافته است که ما با بزرگترین قدرتهای دریایی جهان درگیر خواهیم بود. سردار حسین سلامی با تاکید بر اینکه با ورد این سامانههای جدید سیمای نوینی از مدرنتر شدن قدرت دریایی سپاه را میبینیم، افزود: کار ما بر دو حقیقت «تاثیر اصول دکترین بر توسعه قدرت» و «تاثیر راهبردها بر گسترش قدرت» استوار است. براین اساس معتقدیم در دریا باید صحنه جنگ را ما تعیین کنیم، زیرا هرکه در دریا موقعیت نبرد را انتخاب کند، دست برتر را دارد.
منبع: همشهری