در اکوادور؛

نامزد چپ‌گرا پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری!+جزییات

"آندرس آرائوز" از حزب چپ «اتحادیه امید» در اکوادور با تمایلات پوپولیستی و رئیس سابق بانک مرکزی که تحت حمایت "رافائل کوره‌آ" رئیس‌جمهوری چپ‌گرای سابق این کشور بوده، با اختلاف پیشتاز دور اول انتخابات ریاست جمهوری است.

نامزد چپ‌گرا پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری!+جزییات
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان؛ به نقل از خبرگزاری رویترز، شورای انتخابات ملی اکوادور اعلام کرد که آمارهای اولیه نشان می دهد که آرائوز ۳۶ ساله ۳۱.۵ درصد آراء را از آن خود کرده است. "یالکو پرز" فعال محیط زیست ۲۰.۰۴ درصد و "گیرمو لاسو" از حزب راست میانه "ایجاد فرصت‌ها" ۱۹.۹۷ درصد آراء را بدست آورده اند.

گزارش شده است که انتظار برگزاری دور دوم انتخابات در تاریخ ۱۱ آوریل(۲۲ فروردین ۱۴۰۰) وجود دارد اما هنوز زود است که رقیب آندرس آرائوز با کدام یک از دو رقیبش در دور دوم حضور پیدا خواهد کرد.

شورای انتخاباتی اکوادور اعلام کرده که این آمار نتایج اولیه بوده است.

پس از اعلام این آمار آرائوز عنوان کرد که وی آرای کافی را برای جضور در دور دوم انتخابات بدست آورده است.

انتخابات ریاست جمهوری اکوادور در حالی برگزار شد که لنین مورنو رئیس جمهوری کنونی که در سال ۲۰۱۷ به قدرت رسید، پیشتر اعلام کرده بود قصدی برای حضور در دور دوم ریاست جمهوری اش ندارد.

۱۳ میلیون شهروند اکوادور هفتم فوریه (۱۹ بهمن) برای انتخاب رئیس‌جمهوری، معاون ریاست جمهوری و ۱۳۷ عضو مجلس این کشور آمریکای لاتین برای یک دوره پنج ساله (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) در شرایط شیوع ویروس کرونا در مراکز رای‌گیری حاضر شدند.

تقویم انتخاباتی آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۱ در حالی با اکوادور آغاز شد که این کشور با مشکلات اقتصادی بیشمار، شیوع جدی بیماری همه‌گیر، نابرابری و فساد دست و پنجه نرم می‌کند. لغو یارانه‌های سوخت و گران شدن بهای بنزین و گازوئیل از جمله اقدامات لنین مورنو رئیس‌جمهوری اکوادور (۲۰۱۹) بود که موجب روشن شدن آتش اعتراض‌ها و به دنبال آن افزایش سطح نارضایتی‌ها و انتقادها از وی شد.

"لنین مورنو" رئیس جمهوری فعلی اکوادور که با حمایت رافائل کوره‌آ به قدرت رسید با سقوط شدید میزان محبوبیت از ماه‌های نخست (از ۷۷ درصد به هفت درصد) جایگاهش را تحویل خواهد داد.

کمبود امکانات پزشکی، باقی ماندن اجساد بسیاری در خانه‌ها و مکان‌های عمومی و فقدان بودجه لازم برای مقابله با ویروس کرونا، فلج شدن نظام بهداشت عمومی و خدمات درمانی از جمله این پیامدهای گسترده بیماری همه‌گیر در یکسال اخیر در این کشور بوده است.

اکوادور همچنین در سال‌های اخیر به لحاظ مالی و اقتصادی، شرایط بسیار دشواری را سپری کرده است. دولت اکوادور با از دست دادن بخش عمده ای از درآمدهای خود شامل درآمدهای توریستی، صادرات نفت خام و صادرات غیرنفتی، بیش از پیش به اخذ وام از بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و بانک توسعه امریکایی متکی شده است.

اکوادور از جمله کشورهایی است که فرآیند رای‌دهی در افراد بالای ۱۸ سال (تا ۶۵ سال) به صورت اجباری اجرا می‌شود. براساس اعلام شورای ملی انتخابات (سی ان ای) این کشور، جریمه ۴۰ دلاری برای شهروندانی که بدون ارائه گواهی موجه و قانونی در انتخابات شرکت ننمایند، در نظر گرفته شده است.

در حالی نامزد چپ گرا در انتخابات ریاست جمهوری اکوادور پیشتاز بوده که در انتخابات ریاست جمهوری اخیر بولیوی نیز چپ‌گراها بار دیگر به قدرت رسیدند و به نظر می رسد چپ‌گرا در حال تقویت قدرت خود در آمریکای لاتین هستند.


ت ت
کدخبر: 2015 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین