علوی: انقلاب اسلامی بر مبارزات عالمان نستوه پایهگذاری شد
وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر اینکه ریشههای انقلاب اسلامی در مبارزات عالمان نستوه پایهگذاری شده است گفت: آیت الله مکارم شیرازی از علمایی است که میتوان وی را از جمله احیاگران به حق مکتب تشیع و اهل بیت(ع) دانست.
به گزارش منیبان؛ حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود علوی روز سه شنبه در آیین رونمایی از ۲ جلد کتاب از فعالیتها و مبارزات انقلابی آیت الله ناصر مکارم شیرازی به روایت اسناد ساواک، افزود: آیت الله مکارم شیرازی در طول حیات خود به ویژه در شرایط خفقان و جولان تفکرهای انحرافی پیش از انقلاب، دیدبانی برای محتوای اصیل مکتب اسلام و مذهب تشیع بود و از هیچ کوششی در برای تبییع معارف صحیح و غنی اسلامی دریغ نکرد.
وی با تاکید بر اینکه آیت الله مکارم شیرازی از مبارزان و انقلابیونی بود که به آن راه انقلابی متعهد بود و با حرکتی عقلایی و خردمندانه آن را دنبال کرد، اظهار داشت: انقلابی گری وی ناشی از احساسات نبود بلکه ریشه در عقلانیت و اعتقاد داشت.
علوی گفت: آیت الله مکارم از جمله چهره هایی است که در هر زمان به پاسداری از مرزهای عقیدتی مردم همت گماشت و در مقابل جریان های انحرافی مختلف با روشنگری، سخنرانی و نگارش مقاله و کتاب ایستادگی کرد.
وزیر اطلاعات، ادامه داد: در زمانی که جوانان دانشجوی مسلمان پیش از انقلاب جرات نداشتند به دلیل فضای سنگین مارکسیستی، خود را در دانشگاه ها به عنوان مسلمان معرفی کنند، آیت الله مکارم پرچم اسلامیت عقلانی را بلند کردند و در تربیت طلاب فاضل و انقلابی لحظه ای غفلت نکرد.
وی ادامه داد: سخنرانی های روشنگر آیت الله مکارم شیرازی در استان ها و شهرهای مختلف و ترسیم زیبای وی از اسلام به عنوان آئین حقیقی زندگی، در آن سال های نقش موثری در جذب دلها به اسلام حقیقی داشت.
علوی با بیان اینکه آیت الله مکارم شیرازی با انتشار نشریه مکتب اسلام، و نگارش مقاله های متعدد در آن در تلاش برای مقابله با اندیشه های انحرافی برآمد، گفت: استقبال نسل جوان از منبرهای دوسویه ابداعی آیت الله مکارم شیرازی نشان دهنده تاثیر این عالم برجسته در آن روزگار بود.
وزیر اطلاعات، با اشاره به خلاء های معرفتی پیش از انقلاب نسبت به معارف دینی اظهار داشت: آیت الله مکارم با مشاهده این خلاء، نگارش تفسیر روان فارسی از قرآن کریم به عنوان «تفسیر نمونه» را در دستور کار قرار داد و با این اقدام خلاءهای موجود در این زمینه را پر کرد.
علوی گفت: آیت الله مکارم شیرازی همچنین برای پاسخ به نیازهای نسل جوان، انتشارات نسل جوان را پایه گذاری کرد و این موجب شد تا ساواک بر وی به شدت حساس شود و فعالیت های این عالم برجسته را تحت رصد کامل قرار دهد.
وی ادامه داد: به دلیل فعالیت های روشنگرانه، آیت الله مکارم سرانجام در سال ۵۶ دستگیر و ابتدا به چابهار و سپس به مهاباد و انارک تبعید شد که این عالم انقلابی در آن شهرها نیز اثرات عمیقی از خود به ثبت رساند.
وزیر اطلاعات با بیان اینکه آیت الله مکار م شیرازی همواره در مسیر امام(ره) حرکت کرده است، افزود: این عالم برجسته با استقامت فکری و بدون تزلزل حرکت خود را در راستای نظام و انقلاب ادامه داد و در همه صحنه ها حامی نظام بود و تدوین اینچنین کتاب هایی کمک بسیار خوبی برای ترسیم واقعیات هاست.
وزیر اطلاعات، ادامه داد: این کتاب، از جمله معدود کتاب هایی است که در زمان حیات و زندگی فرد تدوین و انتشار رسیده است.
وی ادامه داد: این کتاب یکی از صدها دوره کتاب به روایت اسناد ساواک است که با هدف ترسیم مجاهدت های بزرگان و مردم استان ها و شهرستان های مختلف در حرکت انقلاب اسلامی و همراهی با امام، بر اساس اسناد ساواک تنظیم، تدوین و به چاپ رسیده است.
علوی ادامه داد: انقلاب اسلامی حاصل مجاهدت های امام راحل و رهبری های پیامبرگونه و قاطع ایشان، همراهی بزرگان و علمای حوزه و سایر قشرهای مردم بود که این مبارزه ها در قالب اسناد ساواک انعکاس یافته است.
وی ادامه داد: اسناد ساواک پیرامون مبارزات مردم شهرستان های مختلف، شخصیت ها و گروه های مختلف، سرمایه ارزشمندی برای آشکار شدن مجاهدت های انجام شده برای پیروزی انقلاب است.
علوی با بیان اینکه نگهداری این اسناد در آرشیو وزارت اطلاعات و عدم انتشار آنها، به طور قطع موجب بی ثمر ماندن این اسناد می شود، گفت: وزارت اطلاعات با اقدامی هوشمندانه تصمیم به اطلاع رسانی و به تصویر کشیدن مجاهدت های انجام شده برای پیروزی انقلاب گرفته است و در این راه تا کنون صدها جلد کتاب از اسناد ساواک منتشر کرده است.
وی گفت: ساواک در اسناد خود واقعیت ها و گزارش هایی از وقایع پیش از انقلاب را به رشته تحریر در آورده است که محتوای این اسناد می تواند برای درک شرایط دوران مبارزات علیه رژیم شاهنشاهی بسیار موثر باشد.
علوی گفت: انتشار اسناد ساواک در قالب کتاب ها تنها به تدوین اسناد خلاصه نشده است بلکه کار پژوهشی گسترده ای برای تنظیم این کتاب ها انجام شده است.
این کتاب و اسناد موجود در آن که مجموعه ای از اسناد محرمانه ساواک پیرامون فعالیت های آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است به همت وزارت اطلاعات و مرکز بررسی اسناد تاریخی کشور جمع آوری و منتشر شده است. .
آیت الله ناصر مکارم شیرازی را می توان یکی از روحانیون و شخصیتهای موثر در مبارزه علیه حکومت پهلوی به شمار می رود که در به ثمر رسیدن مبارزات انقلابی مردم مسلمان ایران نقش کلیدی ایفا کرد.
در این بین سالهای آغازین نهضت امام خمینی(ره)، بخش مهمی از مبارزات آیتالله مکارم شیرازی را تشکیل میدهد؛ انتشار مجله «درسهایی از مکتب اسلام»، انتشار مقالات کوبنده علیه حکومت در روزنامههای کثیرالانتشار و ایراد سخنرانیها و مصاحبهها، از شاخصترین فعالیتهای ایشان علیه حکومت پهلوی بود. وی برای تغذیه فکری جوانان ، در سال ۱۳۳۷ شمسی به همراه گروهی از دانشمندان و فضلای حوزه علمیه قم ، ماهنامه علمی و دینی درسهایی از مکتب اسلام را منتشر نمود.
با شروع نهضت اسلامی در ابتدای دهه ۱۳۴۰ آیتالله مکارم شیرازی به این نهضت پیوست و مبارزات خود علیه رژیم پهلوی را آغاز کرده و در این راه متحمل زندانها و تبعیدهای بسیاری شد.
وی در خرداد ۱۳۴۲ توسط حکومت شاه مدتی زندانی شد و پس از آزادی مبارزات خود را از سر گرفت. آیت الله مکارم بعد از قیام نوزده دی ۱۳۵۶ قم نیز به اتهام «اقدام علیه امنیت و اخلال در نظم و آسایش عمومی» در ۲۱ دی ماه همان سال به شهرهای چابهار و در ادامه به مهاباد و انارک نائین تبعید شد که در مرداد ماه ۱۳۵۷ از تبعید رهایی یافت و با شدت گرفتن حوادث انقلاب به تهران آمد.
مرکز بررسی اسناد تاریخی وابسته به وزارت اطلاعات تاکنون بیش از ۳۰۰ عنوان کتاب تاریخ مستند را به چاپ رسانده است. وزارت اطلاعات بیش از ۶ میلیون قطعه از اسناد ساواک در اختیار دارد که با تدوین این اسناد تعداد عناوین کتاب های تاریخ مستند مبارزات انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک به بیش از چهار هزار عنوان افزایش می یابد.