ممکن است صلاحیت کسانی که در دورههای قبلی احراز صلاحیت نشدند در این دوره احراز شود؟
قائم مقام دبیر شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ممکن است صلاحیت کسانی که در دورههایی احراز صلاحیت نشدند، در این دوره احراز شود؟ تاکید کرد: وقتی فاصله میان دورههای مختلف انتخاباتی ایجاد میشود، ممکن است اطلاعات جدیدی درباره افراد وجود داشته باشد و هیچ قضاوتی نمیشود کرد؛ در هر دوره باید وضعیت داوطلبان بررسی شود و از قبل نمیتوان گفت که چه اتفاقی خواهد افتاد.
به گزارش منیبان، سیامک رهپیک قائم مقام دبیر شورای نگهبان عصر یک شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ در جریان برگزاری چهارمین روز نامنویسی از داوطلبان نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات کشور گفت: خوشبختانه با وجود اینکه فرصت محدودی برای آماده سازی اقدامات وجود داشت، با هماهنگی بسیار خوبی که بین دستگاههای مختلف به ویژه وزارت کشور و شورای نگهبان به عنوان دو دستگاه اصلی در اجرا و نظارت بر انتخابات به وجود آمد، خیلی سریع و با هماهنگی و با تدابیر مفیدی که اندیشیده شد، مقدمات کار آماده شد و هم از جهت سازوکارهای قانونی و رویهها، و هم از جهت امکانات سختافزاری و نرمافزاری دوستان خیلی تلاش کردند.
وی افزود: در بازدیدی که امروز از ستاد انتخابات کشور داشتیم به لطف خدا فضای خیلی مناسبی فراهم بود و از جهت نیروی انسانی نیروهای آماده و آموزش دیدهای حضور دارند؛ همچنین بر اساس توضیحاتی که از سوی مسئولان ستاد انتخابات کشور ارائه شد در کل هیچ مشکلی در فرایند ثبت نامها وجود نداشته است. ما از طرق دیگر از جمله مراجعه کنندگان و دستگاههای دیگر نیز گزارشهایی گرفته بودیم و بر اساس این گزارشات اقدامات با سرعت و نظم قابل توجهی درختی انجام است و انشاءالله این کار تا پایان فرایند ثبت نام که فردا خواهد بود ادامه پیدا میکند.
قائم مقام دبیر شورای نگهبان عنوان کرد: بعد از پایان مهلت قانونی ثبت نام از داوطلبان نامزدی انتخابات، پرونده داوطلبان در شورای نگهبان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در موعد مقرر نتایج بررسی صلاحیتها اعلام خواهد شد و در ادامه نیز مراحل تبلیغات انتخاباتی و برگزاری انتخابات را خواهیم داشت. انشاءالله انتخابات پیش رو نتیجه بسیار مفید و موثری برای کشور داشته باشد.
رهپیک همچنین درباره رویکرد شورای نگهبان در خصوص بررسی صلاحیت ها گفت: ملاک در ثبتنام ها و همچنین بررسی صلاحیتها قانون است و آنچه در قانون اساسی، قوانین عادی و آییننامههای مربوطه آمده است در این فرآیند مورد توجه قرار میگیرد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ممکن است صلاحیت کسانی که در دورههایی احراز صلاحیت نشدند، در این دوره احراز شود؟ تاکید کرد: وقتی فاصله میان دورههای مختلف انتخاباتی ایجاد میشود، ممکن است اطلاعات جدیدی درباره افراد وجود داشته باشد و هیچ قضاوتی نمیشود کرد؛ در هر دوره باید وضعیت داوطلبان بررسی شود و از قبل نمیتوان گفت که چه اتفاقی خواهد افتاد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ادعای برخی از داوطلبان نامزدی در خصوص رایزنی با شورای نگهبان برای نامنویسی در انتخابات گفت: کسی با شورای نگهبان به عنوان نهاد شورای نگهبان و تمام اعضای این شورا رایزنی نکرده است و ممکن است مقصود این افراد این باشد که احیانا یکی از اعضاء را در جایی دیدند و یا با او تلفنی صحبت کرده باشند.
رهپیک در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مناظرات تلویزیونی نامزدها چگونه خواهد بود؟ عنوان کرد: تنظیم و کیفیت مناظرات بر عهده صدا و سیما است فکر میکنم که در روزهای آینده مسئولان صداوسیما اطلاع رسانی خواهند کرد.