جلیلی:
رئیس جمهور باید انضباط مالی را در اولویت قرار دهد
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در میزگرد اقتصادی گفت: یکی از فرصتهای بسیار خوب این است که برنامه هفتم و دولت چهاردهم همزمان آغاز میشود، دولت باید یک دولت نقش آفرین باشد و بتواند برای هر یک از مردم ما زمینه را برای نقش آفرینی فراهم کند از سوی دیگر رییس جمهور باید انضباط مالی را اولویت دهد.
به گزارش منیبان؛ سعید جلیلی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری امشب در برنامه میزگرد اقتصادی از سلسله برنامههای صداوسیما در مسیر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از بحثهای بسیار مهمی که به نظر ما در این ایام انتخابات ریاست جمهوری مطرح میشود و مردم سوال میکنند این است که کاندیداها باید برنامه خودشان را معرفی کنند اینکه چه راه حلی دارند.
وی ادامه داد: معمولا در بحثها مطرح میشود که شعار یک نامزد شعار است، من بارها عرض کردم که شعار باید خلاصه و عصاره برنامهای باشد که شما برای کشور دارید؛ این شعاری که ما مطرح کردیم بر این مبناست. در برنامههای سیاسی و فرهنگی بخشهایی از آن را اشاره کردم و امشب هم در حوزه اقتصادی عرض خواهم کرد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه ابراز داشت: این شعار باور ماست، ۱۰-۱۵ سال است که ما مطالعات زیادی داشتیم، شش برنامه قبل و شش برنامه بعد از انقلاب، خاطراتی که نوشته شده، اندیشههای کارگزاران اقتصادی و موارد بسیار دیگری را مطالعه کردیم و بر همین اساس برنامه تدوین شده است.
وی افزود: یک سوال مهمی که امروز مردم دارند این است که خب در این جلسات سوالات مطرح میشود و افراد پاسخ میدهند، سوالی که مطرح است این است که چرا اینها انجام نشده، چرا این راه حلها اجرایی نشده است. یک گروهی از هاروارد آمدند و در سال ۴۱ حاصل ۴ سال کار و مطالعه خود را ارایه کردند شما وقتی این کتاب را میخوانید برخی موارد هنوز وجود دارد.
جلیلی ابراز داشت: بنده در برنامههایی که داشتم ۴ موضوع را مطرح کردم و اولویت خودم قرار دادم، که این ۴ موضوع ذیل همان برنامه کلی ماست. اگر ما در شعار گفتیم «یک جهان فرصت» اعتقاد و باور ماست که برخی از کشورها بعضی از ظرفیتها را دارند خداوند همه اینها را به ما داده است و از همه مهمتر کشور ما دارای نیروی انسانی خیلی خوب است، تحقق اینها نیازمند جهش است و برای جهش هم نیاز به برنامه داریم.
وی تاکید کرد: یکی از فرصتهای بسیار خوب این است که برنامه هفتم و دولت چهاردهم همزمان آغاز میشود، دولت باید یک دولت نقش آفرین باشد و بتواند برای هر یک از مردم ما زمینه را برای نقش آفرینی فراهم کند از سوی دیگر رییس جمهور باید انضباط مالی را اولویت دهد.
حسین زاده بحرینی گفت: یک مشکل بزرگ در ایران وجود دارد و آن بحث ارزش پول ملی است. متاسفانه ارزش پول ملی ما به طور مستمر کاهش پیدا کرده است و از سوی دیگر بازار ارز پیش بینیپذیری خودش را از دست داده است. البته در چندماه اخیر در بانک مرکزی و دولت هم اتفاقات رخ داد. در برنامه صراحتا درباره ارزش پولی ملی تاکید شده است، اصل بحث اینجاست چگونه باید به این هدف برسیم. آیا ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی یا مرکز مبادله را حفظ میکنید؟
جلیلی در پاسخ اظهار داشت: اگر ما از حفظ ارزش پولی ملی صحبت میکنیم اولین گام چیست؟ باید بر ریال حاکمیت داشته باشیم، زیرا اگر بر پول ملی خود حاکمیت نداشته باشیم، ارزشش کاهش پیدا کرد. چرا چرخه موبایل را بر ما بسته اند؟ چون حاکمیت دلاری است. برای حاکمیت دلار مثلا باید سامانههای تاسیس شوند که همه چیز آنجا شفاف باشد. ما چند سامانه جدی داریم که باید آنها را حفظ وتکمیل شوند و هم با هم در ارتباط با حاکمیت ریال باشند.
وی افزود: مطلب بعدی رشد نقدینگی است باید کنترل شود. یکی از برنامههای من کهدر پیام تبریک خودم به آقای رئیسی گفتم، ارز آوری است. این ارز آوری چگونه است؟ من فروش نفت و اینها را کافی نمیدانم، اگر ما ارز آوری را اولویت برایش قائل هستیم باید تمام دستگاهها مکلف شوند. ظرفیتهای ما دانشگاهها و اساتید ما هستند که همه دنیا طالب هستند. دیشب هم گفتم استنفورد دهمین هلدینگ اقتصادی جهان شده است این نشان میدهد که دانشگاه میتواند ظرفیت داشته باشد. باید برنامه داشتیم و بدوم برنامه نمیشود.
جلیلی گفت: دولت یک نقش تنظیمگری دارد، برخی از معاملات رسمی ما در بازار غیر رسمی تعیین میشود و این باید درست شود، الان چرا میرود چون تنبیهی برای تعیین نشده است. این امر یکی از اختیارات دولت است که در هفته اول میتوان ابلاغ کرد. حرف این است که تا وقتی که حاکمیت ریال نداشته باشید معاملات هم در بازار غیر رسمی میرود و نتیجهاش مشخص است.
وی تاکید کرد: بودجه ارز نداریم و فاصله بین تامین و تخصیص وجود دارد و باید این فاصله را کوتاه کرد.