جدال اتحادیه اروپا و این شرکت داروسازی بیشتر شد!+جزییات
با آغاز نبرد حقوقی اتحادیه اروپا و شرکت تولیدی آسترازنکا، بر اساس دادخواست ارائه شده به دادگاه بروکسل، اتحادیه اروپا جریمه ۱۰ یورویی به ازای تاخیر روزانه هر دوز واکسن متعلق به این شرکت از ماه ژوئیه (تیر- مرداد) در نظر گرفت.
به گزارش منیبان؛ به نقل از نشریه آبث، در صورت تکرار بدعهدی شرکت آسترازنکا در تحویل محمولههای واکسن در موعد مقرر، مبلغ جریمه تعیین شده، روزانه ۲۰۰ میلیون یورو خواهد بود.
رافائل جفارِلی وکیل اتحادیه اروپا همچنین از درخواست این نهاد مبنی بر جریمه ۱۰ میلیون یورونی آزمایشگاه توزیع کننده واکسن تولیدی واکسن دانشگاه آکسفورد خبر داد.
به نوشته این نشریه، روند حقوقی میان این گروه داروسازی انگلیسی- سوئدی و اتحادیه اروپا هر چند آغاز شده اما بررسی دادخواست ارائه شده به تدریج انجام شده و پیش از سال ۲۰۲۲ حکمی صادر نخواهد شد.
بنا بر اذعان مقامهای اروپایی، اعضای اتحادیه اروپا در حقیقت به دنبال جبران خسارتهای مالی نبوده بلکه در تلاشند تا از به جریان انداختن این روند دادگاهی به عنوان اهرم فشار علیه این شرکت دارویی استفاده کرده و تا پیش از ژوئیه (تیر- مرداد) تحویل دوزهای واکسن را تضمین کنند.
رافال جفارلی وکیل اتحادیه اروپا گفته است که این شرکت عرضه واکسن به انگلیس و کشورهای ثالث دیگر را در اولویت قرار داده و از به کار بستن حداکثر تلاش هایش برای افزایش تولید در تاسیسات و کارخانه اش در لیدن هلند که پایگاه اروپایی آن به شمار می رود و تحت نظر پیمانکار فرعی به نام هلیکس قرار دارد، خودداری کرده است.
آسترازنکا در سه ماهه نخست سال جاری (۲۰۲۱) تنها ۳۰ میلیون واحد از مجموع ۱۲۰ میلیون واحد متعهد شده را تحویل داده و قصد دارد در سه ماهه جاری (سه ماهه دوم ۲۰۲۱) که تا ۳۰ ژوئن (۹ تیر ماه) پایان می یابد، تنها ۷۰ میلیون واحد از ۱۸۰ میلیون واحد وعده داده شده اولیه را تحویل دهد.
اتحادیه اروپا با این استدلال که این گروه از اجرای وظیفه خود بر اساس قرارداد بسته شده برای تحویل تنها یک چهارم این تعداد واکسن در سه ماهه نخست ۲۰۲۱ خودداری کرده، خواستار وادار شدن آن به تحویل دادن ۹۰ میلیون واحد اضافی از واکسن کووید – ۱۹ پیش از فرارسیدن ماه ژوئیه شده است.
یک مقام کمیسیون اروپا آگاه از این پرونده در ماه جاری (مه) به فرانس پرس گفته که آسترازنکا ماهانه ۱۰ میلیون واحد واکسن تحویل می دهد که بسیار پائین تر از میزان برنامه ریزی شده پیشین است.
از آنجا که قرارداد خرید واکسن را بر اساس قوانین بلژیک امضا شده، کشورهای عضو این نهاد و کمیسیون اروپا به عنوان شاخه اجرایی آن، شکوائیه خود را در دادگاهی در بروکسل پایتخت این کشور مطرح کرده اند.