دومین حضور سید عباس عراقچی در کمیسیون امنیت ملی

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از دومین حضور عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه در این کمیسیون خبر داد.

دومین حضور سید عباس عراقچی در کمیسیون امنیت ملی
پیشنهاد ویژه

به گزارش منیبان، ابراهیم رضایی در توضیح جلسه صبح امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: با توجه به اینکه کمیسیون امنیت ملی، کمیسیون تخصصی برای بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی امور خارجه است، دو جلسه برای بررسی برنامه‌ها پیش‌بینی شد لذا ایشان امروز به کمیسیون امنیت ملی آمدند.

وی توضیح داد: در این جلسه آقای عراقچی در تقویت محور مقاومت تاکید داشتند و اینکه محور مقاومت مولفه مهم قدرت جمهوری اسلامی است و سیاست خارجی بدون قدرت جلو نمی‌رود.

رضایی خاطرنشان کرد: طبق گفته آقای عراقچی دیپلماسی مقاومت و توانایی برای حضور موثر در مسائل منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در جهت آرمان‌های انقلاب است. لذا در به‌کارگیری همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک برای رسیدن به اهداف و تقویت محور مقاومت، جلب حمایت کشورهای منطقه، به رسمیت شناخته شدن بازیگران محور مقاومت در صحنه بین‌المللی و حمایت بی‌دریغ و پیوسته و همه‌جانبه از مردم فلسطین و لبنان به ویژه مردم مظلوم غزه و جنبش‌های مقاومت منطقه در مقابل سیاست‌های ظالمانه رژیم صهیونیستی مورد تاکید است.

به گفته وی، طبق صحبت‌های وزیر پیشنهادی امور خارجه باید برای بازیگران محور مقاومت مشروعیت بین‌المللی ایجاد کرد و کمک شود که آنها رسمیت و مشروعیت پیدا کنند. لذا باید آنها مورد حمایت بین‌المللی قرار گیرند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: طبق توضیحات آقای عراقچی درباره محور مقاومت، هماهنگی کامل بین دستگاه دیپلماسی با سایر دستگاه‌ها اجتناب‌ناپذیر است و باید به هم کمک کنند تا اهداف محقق شوند. لذا با نیروهای مسلح هماهنگی ایجاد خواهد شد.

رضایی محور بعدی برنامه‌های عراقچی را، دیپلماسی اقتصادی عنوان و اظهار کرد: آقای عراقچی گفت که دیپلماسی اقتصادی محور مقاومت مورد توجه ویژه ما است بخصوص در همکاری با کشور عراق، سوریه و لبنان بوده چون ارتباط اقتصادی با این سه کشور برای امنیت ملی ما اهمیت دارد و باید گسترش پیدا کند.

وی دیپلماسی مناطق مرزی را از دیگر محورهای برنامه وزیر پیشنهاد امور خارجه بیان کرد و افزود: آقای عراقچی توضیح داد که استان‌های مرزی با کشورها و استان‌های همجوار خود باید مراودات جدی و دیپلماسی داشته باشند.

وی درباره وزیر پیشنهادی امور خارجه در حوزه دیپلماسی اقتصادی گفت: طبق برنامه‌های ارائه شده، وزارت خارجه نقش راهگشایی، تسهیل‌گری و مانع‌زدایی در زمینه ارتباطات اقتصادی دارد. درباره تقویت نمایندگی‌ها و سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی نیز گفته شد که برای عملکرد نمایندگی‌ها شاخص تعریف می‌شود و آنها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و به بازنگری در ماموریت‌های آنها احتیاج است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره برنامه‌های عراقچی درخصوص رفع تحریم گفت: طبق توضیحات ارائه شده، تحریم با ابزارهای شرافتمندانه رفع می‌شود اما قبل از آن به یک تفاهم، درک و نگاه مشترک با مجلس احتیاج است ولی حرکت برای رفع تحریم از مسیر شرافتمندانه دنبال می‌شود.

وی درباره مربوط به ایرانیان خارج از کشور گفت: آقای عراقچی بر اهمیت این موضوع تاکید داشت. اصلاح ساختار وزارت خارجه به‌گونه‌ای که در تراز انقلاب اسلامی باشد هم مورد تاکید قرار گرفت لذا آقای عراقچی گفتند که باید دیپلمات از بن دندان به جمهوری اسلامی معتقد باشند و وقتی به صحنه سیاسی نبرد می‌رود معتقد به نظام باشد و همه همت خود را برای دفاع از کشور گذاشته و همچون سربازی باشد که در خط مقدم می‌جنگد.

رضایی تاکید کرد: آقای عراقچی بیان داشت که باید دیپلمات‌ها انگیزه زیادی برای کار داشته و کارآمد باشند لذا تاکید داشت که از همکاران حزب‌اللهی، ولایی، کارآمد و متخصص استفاده می‌کند.

منبع: ایسنا


ت ت
کدخبر: 230369 تاریخ انتشار
در رسانه های دیگر بخوانید
ارسال نظر

پربیننده‌ترین